Connect with us

Za Kotromanovića je isto! Padaju li MIG-ovi, kruške ili jabuke!

Published

on

Kako se  približavaju izbori, članove aktualne vlasti sve više hvata panika, pa na svaku malo značajniju kritiku odgovaraju žestoko, čak i klevetnički i uvredljivo. Ponašaju se kao da njih nitko ne smije kritizirati niti im nešto zamjeriti, a još manje pitati. Što će biti, ako nam državu ostave u bankrotu?

ante-kotromanovic-knin-2014-kosulja-101Tada će kriviti one bivše, HDZ-ovce? (sic!) U ovoj državi koja je nastala na krvi već jednom netko mora odgovarati, a ne samo za “krađu kokoši”. Eto, Radimir Čačić neprestano plaća “oglase” o sebi u raznim medijima, a običan čitatelj misli kako su novinari baš zainteresirani za ovog propalog političara, kojem je i njegova navodna intimna suradnica Vesna Pusić okrenula leđa. Dovoljno vam je da pogledate novine i vidite tko sve plaća ogromnu reklamu. Taj koji plaća nije u “crnoj kronici”, a što je to drugo nego obično mafijaško političko i kriminalno “raketirenje”? No, ono što je još najgore je činjenica da se time ne bavi ni Državno odvjetništvo, ni Uskok ni tajne i ine službe, to je kod nas ustaljena – praksa. Plati i idi – dalje.

Paniku među onima na vlasti, a osobito kod predsjednika države Josipovića, počela je izazivati svaka izjava gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Oni već sada vode “rat”, a još se nisu ni “rukovali”. A pogledajte kako se samo ponaša ministar obrane Kotromanović. Jedno je on kao hrvatski branitelj, a drugo kao ministar. A za njega je to jedno te isto. Sada je odgovorio Kolindi: “Nađite nam vi, ako možete, milijardu eura za novu eskadrilu!” Što ona ima s tim novcem, pa nije ona njegov “portir” ni blagajnik, ona je samo vidjela i zaključila kao i većina građana Hrvatske: Stanje u Oružanim snagama RH nije dobro! U zadnje vrijeme već su pala tri vojna MIG-a. Dobro da Kotromanović ne pita navodno buduću predsjednicu države: što ne nađe krivce samo za ta događanja? Kotromanović se ponaša kao da nisu pali MIG-ovi nego kruške i jabuke. Ne osjeća ni moralnu odgovornost. Pa, ovog su bivšeg ratnika postavili za ministra, a on je to prihvatio, pa neka on nađe potrebna sredstva, ili neka ode tamo gdje je i ranije bio, ali za rušenje MIG-ova ne bi smio proći bez odgovornosti, kao prvi čovjek MORH-a.

Tako bi nakon izbora trebalo učiniti i sa ostalim političarima. Nije ih dovoljno  samo smijeniti. Ako su zadužili državu, a ne znaju kako vratiti novce, ako su napravili druge kriminalne i ine radnje, onda prije nego odu trebaju odgovarati, baš kao i svaki drugi građanin. A ne, kao jednom Stjepanu Mesiću, dati ured i sve ostale pogodnosti, a čovjek nije navodno osim štete i pustoši ostavio – ništa.

Dakle, preporučili bi Kotromanoviću da ne dijeli lekcije svojim protivnicima, već da nađe potrebna sredstva, jer u vojnom pogledu već nas je prestigla i Srbija, koja je izgubila rat, a još malo će nas prijeći i Albanija i Kosovo.

Ima li tu odgovornosti i jednog Kotromanovića, kojem je “najviša stručna sprema” – sudionik Domovinskoga rata, odnosno poznanstvo sa Ante Gotovinom!

Dovoljno, i dokle? Do slijedećih izbora!

Mladen Pavković

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari