Connect with us

BiH

Za mene je Milorad osoba godine!

Objavljeno

-

Za mene je Milorad osoba godine! i to iz godine u godinu! Tako je početkom devedesetih otkrio da su Hrvati 12.000 srpske nejači preveli na katoličanstvo. Zbog tog podmuklog čina Hrvati danas na svim izborima imaju 12.000 glasača više od hrvatskih Srba, pa oni to nadoknađuju organiziranim autobusima iz Srbije.

Odzvonilo je preživjelim i zaostalim pozdravima kao što su “sretan Božić”, “sretna Nova”, “sretn Uskrs” i slično. Bilo je stvarno već i vrijeme. Napredna hrvatska politička elita je ove godine papagajski ponavljala “sretan Badnjak, drugovi” “sretan Badnjak svim ljudima dobre volje” itd., pokazujući da je naš dragi Micić bio u pravu kad je u svom Zenitu napisao da su Hrvati križanci između papige i majmuna. Na domijencima se klanjalo novom političkom magu Miloradu Pupovcu. Lomio se leb i solio i dosoljavalo. Milanović nije stigao na slavu u prostorije Srpskog narodnog vijeća jer se baš tada intenzivno bavio komparativnom usporedbom hrvatskog ZKP-a i onog liberalog iz Staljinovog SSSR-a. Predsjednik Josipović morao je otkazati dolazak na slavu zbog operacije očnog kapka zbog koje je opreza radi pozvao frenda iz Njemačke da mu “otvori oči”. Tim činom je digao tlak Premijeru. Jesmo li mi raščistili sa Švabama ili nismo? Kao da u Londonu nema dobrih oftalmologa. Ognjištari su se čudili što taj riskantni zahvat nije izveo Predsjednikov politički štićenik dr. Nikica Gabrić. Obzirom na ideološku bliskost Nikica ga je mogao operirati srpom i čekićem.

Moram reći kako sam, gledajući TV, vidio prijem u prostorijama Srpskog narodnog vijeća i ostao iskreno dirnut neposrednošću i iskrenošću sudionika. Uzbudljivo je bilo gledati ozarenost u očima naših naroda i narodnosti i guranja da se dođe do parčeta leba i malo soli. Pupovac je briljirao. Zasjenio je i samog patrijarha Irineja i njegov kompromisni prijedlog da se Hrvatska podijeli na Dalmaciju, Liku, Kordun i Baniju, Slavoniju i ostatak Hrvatske koji se vidi sa zagrebačke katedrale kad je prilično maglovito.

Za mene je Milorad osoba godine! i to iz godine u godinu! Tako je početkom devedesetih otkrio da su Hrvati 12.000 srpske nejači preveli na katoličanstvo. Zbog tog podmuklog čina Hrvati danas na svim izborima imaju 12.000 glasača više od hrvatskih Srba, pa oni to nadoknađuju organiziranim autobusima iz Srbije. To je naporno i skupo, ali se isplati. Najbolje se to vidjelo na primjeru Vukovara. Zatim je Milorad ne tako davno došao u Sabor sa žutom trakom oko ruke sugerirajući TV-gledateljima da je hrvatskim Srbima kao Židovima nekada kad su odlazili u plinske komore. Nedavno je na Pupovčev mig Sabor ustao i na minutu zašutio za sve koji su pali u građanskom ratu! Još da je među njima bio i Jovan Đakula, Pupovac bi cijeli Sabor odveo u Srb na janjetinu. Ali nije Milorad svemoćan. Žestok otpor njegovom prosvjećenom apsolutizmu došao je, na opće iznenađenje, iz Splita. Splitski gradonačelnik prof. Baltazar je energično i principjelno zabranio nastup orkestru Kočani iz Makedonije na rivi. Profa je energično objasnio kako se Makedonci ne uklapaju u ideju da godišnji božićni sajam na rivi bude urbana manifestacija. To je rastužilo Makedonce koji su, po općoj procjeni, najmuzikalniji i najtalentiraniji glazbenici od svih republika bivše Juge.

Glazbena kritičarka Jutarnjeg Snješka Pavić odmah je zaronila u povijest i obavijestila svu naprednu jugojavnost kako su svojedobno Kočani imali koncert u klubu Paradiso u Amsterdamu Iz kojeg su pred pedeset godina Stonesi krenuli na svjetsku turneju. Dobro da Stonesima nije prvo mjesto na svjetskoj turneji  bila splitska riva jer bi im to bio kraj turneje i karijere bez obzira bili gradonačelnici Baldasar ili Kerum. Međutim, ovaj glazbeni gaf nije promaknuo našem Miloradu. On ima soko okolovo i sve vidi. Odmah je izrekao sankcije. Baldasar je obični rasist jer u Kočanima sviraju Romi. Neki tvrde kako je Baldasar, nakon svoje rasističke odluke, navodno pjevušio talijansku kanconu “Arivederci Romi!” Zna Baldasar sve talijanske kancone jer je cijeli Domovinski rat proveo u Italiji u borbi protiv talijanske mafije. Neosnovana optužba o rasizmu probudila je kod Gradonačelnika tvrdi dalmatinski dišpet. E, nećeš, Milorade, majci! Kao svaki beskompromisni Hrvat, Gradonačelnik je putem tiska, radija i TV, pozvao crnog Milorada u Split na kafu i još ponešto da mu on, beskompromisno, oči u oči, kaže kako mu je užasno žao što je falija. Objasnio mu je kako lično i personalno obožava Esmu Redžepovu i da izuzetno cijeni makedonskog dirigenta pok. Lovru Matačića. Pupovac se sjetio, sa smješkom na usnama, našeg Micića I njegovog Zenita te teorije o papigama i majmunima…
U međuvremenu, na sam “sretan Badnjak” u herojskom je Splitu došlo do sudara nekih zatucanih Splićana i BG automobila. Kako se radilo o izuzetnom ekscesu, nezabilježenom u gradu pod Marijanom, prof. Baltazar se odmah uputio ravno u Beograd. Onako elokventan, baš kao Karamarko, nakanio je pojasniti Srbima kako je Split sigurniji od Napulja jer se u Italiji osobno borio protiv napuljske mafije gađajući mafijaše špagetima. Ujedno je pozvao naše komšije da u turističkoj sezoni svakako dođu u Split i da naravno uplate kasko osiguranje za svoje automobile. Gradonačelnik Baldasar se svečano zakleo da se u Splitu za vrijeme turističke sezone neće obavljati nikakvi radovi osim sezonskih.

Sudac Ivan Turudić je ku…….vit. On i akademik dr. Davorin Krapac, sudac Ustavnog suda, ponašaju se kao da ne postoji “visoki Vladin izvor”. Javnost pomoću kristalne kugle pokušava skužiti tko je taj “izvor”. Inteligentan, kakvim me je već Bog sazdao, odmah sam skužio kako je to sigurno Vladin jeti Peđa Garbin. Visok 2,10 m. Višega od njega nema. Neki smutljivci upiru prstom u Premijera. Neki smatraju kako treba Premijeru uzeti mjeru. No on je Peđi tek do ramena. Prof. Krapac diže tlak Milenki Opačić. Ona je već davno ušla u povijest marksizma izjavom: “s obzirom na sastav Ustavnog suda, drugačiju odluku nisam ni očekivala!” Direktna i drugarska kritika uspješne “gospođe ministarke”.
U našem Ustavnom sudu stvarno se svašta nakupilo: akademik Krapac, prof. dr. Omejec, te dr. ovaj te dr. onaj! Mislim da im, kao i ostalim doktorima, treba uvesti radnu obvezu i to po već nepostojećem zakonu. Sad se Krapac drznuo upustiti u kazneno pravo i izjavio: “Zastara nije zapreka za izručenje.” Odmah mu je replicirao jedan od “visokih izvora iz Vlade”, nazvavši njegov stav smiješnim. Njegov stav su u praksi ismijale i talentirane sudkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici. Znaju one tko je zapravo “visoki Vladin izvor” i prema tome su se ravnale kad su donosile rješenje o Mustačevom izručenju. Neće njih skrenuti s pravog, partijskog puta ni Turudić, ni Krapac, ni dvije odluke Vrhovnog suda Hrvatske. Znaju one da će se uskoro njihov sud pripojiti Županijskom sudu u Zagrebu. To znači da Turudić odlazi pa-pa, a trebat će dovesti novog predsjednika Županijskog suda, pa zašto to ne bi bile jedna od njih. Ako pri izboru predsjednika proširenog Županijskog suda u Zagrebu prevlada razbor “visokog Vladinog izvora”, one bi mogle dobro naplatiti svoju donesenu odluku.

Naime, pitanje je hoće li Mustačev predmet uopće doći do Vrhovnog suda Hrvatske jer se u Velikoj Gorici desio, prigodom rasprave o izručenju Mustača, veliki prasak. To je nešto što će se vjerojatno prikazivati kao opereta iz plovećeg kazališta na mnogim kruzerima. Zamislite, zastupnica DORH-a, koja je u ovom slučaju trebala zastupati interese Njemačke, u završnoj je riječi energično naglasila kako vijeće treba Mustača izručiti Švabama. Nakon toga je energično zatražila da vijeće, zbog relativne zastare, odbije njezin tj. DORH-ov zahtjev za izručenje!!! Sad je u njenim tj. DORH-ovim rukama diskreciono pravo hoće li se ili ne žaliti na rješenje talentiranih sudkinja. Ako se ne žali, Premijer će na sjednici Vlade samo konstatirati “Šlus!” DORH je do sada dva puta spašavao vojnika Rayana iliti Perkovića. Sad je red da spasi i Mustača! Ako naša snalažljiva zastupnica interesa Njemačke/državna odvjetnica ne izjavi žalbu, Mladen Mustač može u Samoborskim goricama organizirati slavlje. Ako bude imalo sreće tu bi mogao doći i Lex Perković, Nobilo, Boljkovac, Manolić, Mesić, “visoki Vladin izvor”, prof. Pravnog faksa Petar Novoselec i Zlatica Đurđević, svi novinari Jutarnjeg, talentirane sudkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici, zastupnica DORH-a, Mile Kekin, Peđa Garbin, Oliver Frljić i ostali gledatelji Žikine dinastije. Radni naslov fešte bi mogao biti “udba je naša sudba!” U tom veselom društvu odskače lik prof. Novoselca. Samozatajni bivši tužitelj karijeru je završio na Pravnom fakultetu u Zagrebu. U pravnim se krugovima još sjećaju kako je bio članom Državnog sudbenog vijeća koje je njegovu suprugu sa mjesta državne odvjetnice izabralo za sudkinju Vrhovnog suda Hrvatske. Naravno, u trenutku izbora, on je gentlemenski izašao iz prostorije da ne bi neki smutljivac, poput mene, pomislio da se tu radi o čuvenoj hrvatskoj “špagi”. Sačuvaj Bože! Usput rečeno sudkinja Vrhovnog suda Novoselec ulazi među bolje suce tog suda. Ali to nema nikakve veze sa samim načinom njena izbora.
Kao vrhunac hrvatskog pravosudnog igrokaza, akademik Krapac kaže: “Profesor Novoselec od drveća ne vidi šumu!” Uglavnom, sada sve ovisi o sucima VSH-a koji također ponekad od šume ne vide drveće.
Hajka na suca Turudića temelji se na lovačkim pričama.

RTL je eliminirao slijepu osobu koja je konkurirala za nastup na kvizu jer je slijepa. Urednik Lovrečak ne želi slijepce jer nisu sposobni prepoznati ustaše po Hrvatskoj koje on i njegovi istomišljenici vrebaju na svakom koraku. Bilo bi lijepo vidjeti Lovrečakove šefove kako iz svojih fotelja ustaše i započinju se zabrinuto pitati zašto je RTL-ov program lošiji čak i od javnog HRT-ovog?

Mnogi misle kako je za nenastup Joea Šimunića u Brazilu krivac Stipe Mesić. Šimunić je naime kao dijete nazočio mnogim nastupima Mesića po Australiji i slušao ga kako pjeva o Juri i Bobanu te kliče za dom. Stoga je bio siguran kako je viknuti “za dom!” cool jer i bivši Premijer je to svojedobno radio u Australiji.

Počasna građanka Vukovara Jadranka Kosor se javno izjasnila za politička prava Srba u Vukovaru. Da u Vukovaru, ali ne kad je riječ o njenom stanu!
Kad su Srbi u Hrvatskoj žrtve, tretira ih Amnesty International, a kad su zločinci tretira ih Amnezy Interntional!

 Zvonimir Hodak/dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari