Pratite nas

Komentar

ŽA’ MI JE MILANOVIĆA

Objavljeno

na

Svoje ‘izvješće’ o događanjima na Trgu sv. Marka naslovio sam: Srpske sluge poslale hrvatsku policiju na hrvatske branitelje. Zapravo pitanje je jesam li pogriješio? Naime, sada je jasno da je tamo bilo i hrvatske policije, ali i onih koji rade kao policajci u RH, ali se za njih ne može reći da su hrvatski policajci. Uostalom, kao što za mnoge političare ne možemo koristiti pridjev hrvatski. To nam je objasnio u’Bujici’ Velimira Bujanca umirovljeni pripadnik hrvatske specijalne policije Stiv Culej. Istaknuo je kako ga još jeza hvata od pogleda i mržnje “momaka u prvom kordonu policije” koja je jučer tri puta prekršila ugovore s Vatikanom i pokušala ući u Crkvu sv. Marka:

Pet je bogoslova stalo ispred crkve sv.Marka i time simboliziralo postojanje dvije različite Hrvatske, slika je to kojom je Stiv Culej ilustrirao svoje emocije kada je u emisiji ponovno proživio dramu od prošle noći.

“Sigurnosna procjena bila je za čistu jedinicu, onaj tko je radio procjenu potpuno je nesposoban. Mi smo tamo snimljeni, mogli su samo pričakati neka izađemo i uručiti nam što su imali. Umjesto toga doživjeli smo oživotvorenje Milanovićeve uzrečice ‘ili mi ili oni’. Cilj je bio po njegovoj zapovijedi ući u crkvu i postupati prema ratnim vojnim invalidima. Nas dvadesetak bi tada pružilo otpor i riskiralo vlastite živote kako je u jučerašnjim izjavama rekao Predrag Matić”, objasnio je Culej.

Problematizirajući postupanje policije rakao je kako “su momci u prvome redu postupanja imali hladne poglede pune mržnje, govorili su kako ćemo ‘dobiti što tražimo’, podsjetilo me to na postupanja nekih drugih organa nekada u Vukovaru. Nisu to bili oni momci koje ja poznajem. Čuo se i strani jezik. Možemo samo nagađati iz kojega su regrutnoga centra doveli ove batinaše jer drugačije ne mogu objasniti zatečenost tolikom količinom bijesa i srdžbe prema mirnim prosvjednicima”. 

[ad id=”68099″]

Sigurno ste pratili ovu sramotnu epizodu napada na stopostotne invalide Domovinskog rata, ali ipak uvijek je dobro upozoriti na tekst velikog hrvatskog književnika Hrvoja Hitreca na Portalu HKV-a:

Tek kada su u svijet otišle televizijske slike o upadu policije u crkvu, tek kada su proradili telefoni iz svjetskih prijestolnica u kojima su ionako zgroženi ovom protokomunističkom i projugoslavenom Vladom u Hrvatskoj, tek su tada nasilnici postali oprezniji premda i nadalje agresivno raspoloženi, kaže Hitrec.

Zapravo, Milanović je itekako imao razloga za strah koji je bio vidljiv i na njegovom nastupu na konferenciji za novinare.

Ne sjećam se kada je tako brzo reagirala moja akademija:

IZJAVA HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI U VEZI DOGAĐANJA NA TRGU SVETOG MARKA

Zagreb, 29. svibnja 2015. – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti izražava žaljenje zbog događanja na Trgu svetog Marka u Zagrebu i poziva na rješavanje otvorenih pitanja u demokratskom i tolerantnom ozračju. Hrvatski branitelji najzaslužniji su za samostalnu hrvatsku državu i obveza je svakoga društva da se prema njima i svim stradalnicima Domovinskog rata odnosi s dužnim poštovanjem. U ovim teškim vremenima potrebni su nam nacionalno jedinstvo, razum,  staloženost  i poštivanje temeljnih ustavom zajamčenih vrednota, a ne dodatne podjele kojima se u hrvatsko društvo unosi malodušnost i pesimizam i Hrvatska koči na svom putu prema društvenom i gospodarskom napretku.

Zapravo, očita je podudarnost sa stavovima Predsjednice o zajednišvu, zar ne?

Također je znakovito reagiranje Sindikata policije:

“Poštovani gosp. Predsjedniče Vlade, gosp. Zorane Milanović!!

Potaknuti brojnim pozivima kolega policijskih službenika sa područja cijele RH, ovim putem iskreno molimo pronalazak pozitivnog rješenja kojim bi se prekinula agonija i doista jedna ružna slika oko prosvjeda na Trgu sv. Marka u Zagrebu, a u kojoj u ovom trenutku Hrvatska policija ili jedan manji broj njih, koji predstavlja cijeli sustav MUP-a RH, doista nalazi u jednoj nezavidnoj situaciji.

Ovim putem ne želimo se miješati u Vaše političke odluke niti suditi da li su one dobre ili loše, a pri tome se ne želimo svrstati niti na stranu prosvjednika Hrvatskih branitelja kao niti bilo koju drugu stranu do li stranu Hrvatskog policajca.

Stoga iskreno molimo da pronađete način kako bi se ova doista složena i neprimjerena odnosno neugodna situacija u kojoj se nalaze kolege policijske službenike obavljajući svoje redovite zadaće osiguranja, a što je to moguće prije razriješila.

Napominjemo izvršavanje policijskih zadaća koje su nam Zakonom ili Ustavom povjerene ne izbjegavamo i iste ćemo uvijek naravno u skladu sa ukazanom potrebom provoditi doista profesionalno, časno i pošteno pri tome ne štedeći svoje zdravlje niti živote a sve u cilju obavljanja svojih zadaća isključivo s ciljem zaštite Ustavno pravnog poretka.

Međutim morate biti svjesni trenutne situacije, da je jedan broj kolega koja se nalazi na Trgu sv. Marka u odori Hrvatskog policajca te trenutno provodi zadaće osiguranja skupa, sudjelovala je u obrani suvereniteta RH, te nerijetko imamo i primjer da među prosvjednicima (Hrvatskim braniteljima), ima kolega koji su sa nama dijelili tijekom domovinskog rata sudbinu i Hrvatskog branitelja, što doista izvršavanje naših zadaća dovodi u još težu situaciju, posebno znajući da među prosvjedinicma, Hrvatskim braniteljima ima osoba teškog narušenog zdravlja, bez dijelova tijela i sl. što naravno naš posao dodatno otežava i u ovom trenutku doista nije lako biti Hrvatski policajac na Trgu sv. Marka.

Stoga Vas kao predsjednik Nacionalnog sindikata policije, predstavnik članova i uposlenika MUP-a, kao maloljetni dragovoljac iz Domovinskog rata, ovim putem molim da prihvatite našu molbu te nas kao policijske službenike shvatite, te pokušate dijalogom i razumom riješite ovu nastalu situaciju, pri tome ne sumnjajući u Vaše poštene namjere, Vašu mudrost i političku volju kao Hrvatskog premijera”, zaključuje svoje otvoreno pismo Nikola Kajkić dipl. iur., predsjednik sindikata policije.

http://narod.hr/hrvatska/nikola-kajkic-predsjednik-sindikata-policije-premijeru-milanovicu-rijesite-situaciju-dijalogom-i-razumom

Da, je li Milanović mogao biti siguran da će u kaosu koji su njegovi najavljivali čak i u Saboru Hrvatska policija biti onakva kakvu je mogao imati u prvim redovima napada na Crkvu sv. Marka ili će ona biti ovo što je najavio predsjednik sindikata policije – HRVATSKA policija?

Zapravo, Milanović samo želi potvrditi etičku optužbu za veleizdaju HNES-a, zar ne? Zato mi je izvrstan komentar maloljetnog branitelja Envera Arnautovića koji se za dnevno.hr osvrnuo se na premijera Milanovića, koji odbija razgovarati s njegovim suborcima. To mu kaže s dozom sarkazma niti ne zamjera. “Premijer Milanović je klasičan dezerter. Od njega se ništa ne očekuje. Njemu, Josipoviću i Staziću kompletnoj komunističkoj eliti ništa se ne može zamjeriti. To je njihova ideologija. Dezerter jednom, vječno dezerter.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/maloljetni-branitelji-stizu-u-zagreb-navijaci-pridruzite-nam-se-milanovic-je-klasican-dezerter-dio-komunisticke-elite-804690

Naravno, ne može se za Milanovića i društvo reći da su dezerteri u pravom značenju te riječi, ali oni to mentalno jesu. Oni misle da su pametniji od branitelja jer nisu ni pomislili dati svoj život za domovinu, a ipak su na vlasti u njoj. Istina, kako sam prije petnaestak godina napisao, nama je ipak mnogo bolje jer živimo u državi čije ime volimo, a oni su na vasti u državi čije ime ne vole. Kao da branitelji ne znaju da su oni na vlasti samo zato što su po mentalitetu sluge, pa mogu služiti onima koji ne žele dobro svom narodu. Tako jadni, kakvi jesu misle da su i svi drugi slični njima. To je tako vidljivo kada optužuju stopostotne invalide hrvatskog rata da samo slušaju što im HDZ kaže:

Zašto se provlači ista priča, da je HDZ iza branitelja i kako komentira slike sukoba policije i branitelja koje su zgrozile hrvatsku javnost, pitala je novinarka Laudato.TV-a

Milanović je rekao kako smatra da nije postavila pitanje, nego izrekla svoj stav, da policija ide na one koji su branili državu, i ponovio kako je ovo hrvatska Vlada koja brine za hrvatsku državu. Tako razgovaram i sa Europskom komisijom. Kada je novinarka Laudata pitala neka iznese informacije o povezanosti HDZ-a i prosvjednika, Milanović je iznio krunski dokaz: “To je svima jasno, to svi vide”. 

http://narod.hr/hrvatska/pratite-uzivo-izvanredna-konferencija-za-medije-premijera-milanovica

Teško je zamislita da je bilo koji branitelj toliko neinteligentan da pred cijelim svijetom kaže kako je dokaz da je HDZ organizator prosvjeda jer je svima to jasno i to svi vide. Već se bojim da će se Milanović početi baviti matematikom i s takovim ‘dokazima’ može vrlo brzo objaviti mnogo više od mojih tisuću znanstvenih radova.

A zapravo, kao što sam rekao logika Milanovića i njegovih drugova je jednostavna: Ako oni služe drugima i slušaju ih, to moraju i drugi. Što drugo onda reći nego:

Ža’ mi je Milanovića!

Josip Pečarić

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: ‘Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo koristili u Domovinskom ratu’

Objavljeno

na

Objavio

Management pjevača Marka Perkovića Thompsona na službenoj je Facebook stranici objavio post koji završava pokličem ‘Za dom spremni’.

“Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu – ZA DOM SPREMNI!”, stoji u objavi na facebook profilu Marka Perkovića Thompsona uz koju je objavljen i video s koncerta gdje izvodi pjesmu ‘Bojna Čavoglave’.

Navodno je riječ o snimci snimljenoj tijekom koncerta na Dan pobjede 5. kolovoza u Kninu prije nekoliko godina

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Andrija Hebrang: Budimir Lončar i Ivica Račan najodgovorniji za smrt 7.263 civila u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Budimir Lončar u utorak je priopćenjem izvijestio kako niti može niti želi primiti Medalju grada Zagreba jer ne želi, kako navodi, ni na koji način sudjelovati u žalosnom igrokazu koji sramoti njegovu domovinu, Republiku Hrvatsku, nakon što je, ističe, postao predmetom “kampanje koja poprima sve odlike javnog linča” te neutemeljenih i bespredmetnih optužbi na koje institucije države “znakovito šute”. Za Andriju Hebranga, ovakav je rasplet događaja sramota hrvatske Države.

-Sramota je hrvatske države da je medalju odbio Budimir Lončar, a da dodjelu medalje prethodno nije spriječila Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski sabor i institucije koje po ustavu moraju štititi Domovinski rat. Zašto Budimir Lončar nije zaslužio nikakvu medalju, dapače samo duboku i oštru osudu – rekao je Andrija Hebrang u izjavi za Direktno.hr, prenosi Hrsvijet

Hebrang nadalje navodi kako je nekadašnji jugoslavenski ministar vanjskih poslova odgovoran za smrt 7.263 civila.

– Ulogu Budimira Lončara dobro sam istražio kad sam radio svoju knjigu ‘Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku’. Tada sam analizirao Ivicu Račana koji je predao oružje Beogradu, odnosno, KOS-u i analizirao sam Lončara koji je glasao u ime Jugoslavije za embargo. Ustvrdio sam u svojoj knjizi da su njih dvojica najodgovorniji za smrt 7.263 civila u Hrvatskoj jer čim smo se naoružali, nažalost ilegalno pa je dulje trajalo, onda se zaustavilo ubijanje civila jer smo ih mogli braniti – kaže Hebrang.

Ocijenio je kako ulogu Budimira Lončara iz 1991. godine možemo pobliže vidjeti iz knjige Carole Hodge ‘Britain and the Balkans (Routledge Advances in European Politics)’, Britanke koja je bila u službi u Ujedinjenim narodima.

Zbog embarga je pao Vukovar, zbog toga smo imali puno žrtava, jer se nismo imali čime braniti

-Kroz to što je ona napisala, čemu je tada svjedočila i ono što sam ja tada svjedočio, imamo cijelu priču o tome što se dogodilo, tvrdi ratni ministar zdravstva.

Smatra kako postoje najmanje dva razloga zbog kojih Budimir Lončar nije zaslužio nikakvu medalju već samo duboku i oštru osudu.

-Jedan razlog je što je poput Josipa Manolića 1945. godine bio načelnik OZN-e i to je nešto što će povijest jednog dana istražiti i reći svoju konačnu prosudbu i oko toga nam Lončar i njegovi istomišljenici mogu lagati koliko hoće. Ali u vremenu u kojem smo mi svjedoci, nama koji smo se borili za ovu državu, ne može lagati. Kad sam istraživao zločine nad civilima koje je počinio srpsko-crnogorski agresor onda sam osim evidencije i identifikacije svih ubijenih u svojoj knjizi opisao razloge i zašto je došlo do toga. Jedan razlog je Ivica Račan koji je predao oružje Teritorijalne obrane KOS-u između dva kruga prvih demokratskih izbora 1990. godine. Kad su u prvom krugu komunisti vidjeli da gube onda su brzo predali oružje ne dočekavši drugi krug jer bi onda hrvatski narod bio naoružan i onda bi se rezultati tih izbora mogli i obraniti. Drugi je Budimir Lončar koji je 1991. godine bio ministar vanjskih poslova Jugoslavije. Prijedlog nekih zainteresiranih zemalja uključujući i službeni Beograd bio je da se proglasi embargo za kupovinu oružja bivšim zemljama Jugoslavije. Zašto? Zato da bi se razlika u naoružanju između Srbije s jedne strane, u čijim rukama je bilo upravljanje s JNA i sa svim oružjem, i ostalih zemalja, uključujući i Hrvatsku, zabetonirala. To je značilo omjer tisuće i tisuće artiljerijskih jedinica i kratkog oružja s jedne strane naprama nula, odnosno lovačkom oružju s druge strane”, rekao je Hebrang i dodao kako se jedino zabranom kupovine oružja to moglo zabetonirati i osigurati brza pobjeda Beograda.

Podsjetio je kako je Hrvatska već tada dobro lobirala u New Yorku te kako smo održavali, u tihoj diplomaciji, pregovore s Narodnom Republikom Kinom koja je kao velika sila imala pravo veta na odluke Vijeća sigurnosti.

-Kina je prihvatila uložiti veto, ali je imala jedan uvjet. Naime, rekli su, ako vaš ministar vanjskih poslova odbije embargo, onda ćemo mi uložiti veto u slučaju izglasavanja. Taj ministar je bio Budimir Lončar i isključivo o njemu je ovisilo hoće li Kina uložiti veto ili neće. Kako se Lončar jasno opredijelio za embargo, Kina nije mogla ići protiv matične države koja prihvaća taj embargo, a to je onda bila Jugoslavija – podsjetio je Hebrang.

Uvjeren je kako je upravo tu napravio dvije stvari sa stravičnim posljedicama.

-I tu je Budimir Lončar zabetonirao naoružavanje Hrvatske i napravio dvije stvari sa stravičnim posljedicama. Prvo, da su nam pobili 7.263 civila jer nismo imali oružja za braniti ih, zaustavili smo to ubijanje tek kad smo se ilegalno naoružali. Drugo uveli smo mladu hrvatsku državu u sustav međunarodnog šverca oružja kako bi se obranili temelji države. Dakle, natjerao nas je na protuzakonito poslovanje koje se ukorijenilo u nekim elementima države i vuklo je dugo godina tragove. To su njegovi grijesi za koje je trebao biti procesuiran da je Hrvatska bila normalna država – kaže Andrija Hebrang

Smatra kako su od kaznenog progona Lončara spasile prvo priče da je predsjednik Tuđman bio na njegovoj strani, a kasnije i savjetnička fotelja predsjednicima Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću.

-Lako je demantirati priče da je predsjednik Tuđman bio na njegovoj strani jer se može pogledati izjava predsjednika Tuđmana koji je vrlo jasno rekao kako Budimir Lončar zagovara agresorsku stranu. Njega je spasio i njegov istomišljenik u svemu Stjepan Mesić koji ga je 2000. izvukao iz naftalina i dao mu prvu funkciju nakon toliko godina i stavio ga za svog savjetnika. Naravno, isto je nastavio i Ivo Josipović i tako umjesto kazne stigla ga je nagrada – smatra Hebrang.

Na koncu, ponavlja kako je ovo s medaljom grada Zagreba svojevrsna sramota.

-Ponavljam sramota je da ju je odbio on. Mislim kako su se svi odgovorni za čuvanje istine i ugleda Domovinskog rata trebali oglasiti i to osuditi – zaključio je za Direktno Andrija Hebrang, prenosi Hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari