Pratite nas

Komentar

ŽA’ MI JE MILANOVIĆA

Objavljeno

na

Svoje ‘izvješće’ o događanjima na Trgu sv. Marka naslovio sam: Srpske sluge poslale hrvatsku policiju na hrvatske branitelje. Zapravo pitanje je jesam li pogriješio? Naime, sada je jasno da je tamo bilo i hrvatske policije, ali i onih koji rade kao policajci u RH, ali se za njih ne može reći da su hrvatski policajci. Uostalom, kao što za mnoge političare ne možemo koristiti pridjev hrvatski. To nam je objasnio u’Bujici’ Velimira Bujanca umirovljeni pripadnik hrvatske specijalne policije Stiv Culej. Istaknuo je kako ga još jeza hvata od pogleda i mržnje “momaka u prvom kordonu policije” koja je jučer tri puta prekršila ugovore s Vatikanom i pokušala ući u Crkvu sv. Marka:

Pet je bogoslova stalo ispred crkve sv.Marka i time simboliziralo postojanje dvije različite Hrvatske, slika je to kojom je Stiv Culej ilustrirao svoje emocije kada je u emisiji ponovno proživio dramu od prošle noći.

“Sigurnosna procjena bila je za čistu jedinicu, onaj tko je radio procjenu potpuno je nesposoban. Mi smo tamo snimljeni, mogli su samo pričakati neka izađemo i uručiti nam što su imali. Umjesto toga doživjeli smo oživotvorenje Milanovićeve uzrečice ‘ili mi ili oni’. Cilj je bio po njegovoj zapovijedi ući u crkvu i postupati prema ratnim vojnim invalidima. Nas dvadesetak bi tada pružilo otpor i riskiralo vlastite živote kako je u jučerašnjim izjavama rekao Predrag Matić”, objasnio je Culej.

Problematizirajući postupanje policije rakao je kako “su momci u prvome redu postupanja imali hladne poglede pune mržnje, govorili su kako ćemo ‘dobiti što tražimo’, podsjetilo me to na postupanja nekih drugih organa nekada u Vukovaru. Nisu to bili oni momci koje ja poznajem. Čuo se i strani jezik. Možemo samo nagađati iz kojega su regrutnoga centra doveli ove batinaše jer drugačije ne mogu objasniti zatečenost tolikom količinom bijesa i srdžbe prema mirnim prosvjednicima”. 

[ad id=”68099″]

Sigurno ste pratili ovu sramotnu epizodu napada na stopostotne invalide Domovinskog rata, ali ipak uvijek je dobro upozoriti na tekst velikog hrvatskog književnika Hrvoja Hitreca na Portalu HKV-a:

Tek kada su u svijet otišle televizijske slike o upadu policije u crkvu, tek kada su proradili telefoni iz svjetskih prijestolnica u kojima su ionako zgroženi ovom protokomunističkom i projugoslavenom Vladom u Hrvatskoj, tek su tada nasilnici postali oprezniji premda i nadalje agresivno raspoloženi, kaže Hitrec.

Zapravo, Milanović je itekako imao razloga za strah koji je bio vidljiv i na njegovom nastupu na konferenciji za novinare.

Ne sjećam se kada je tako brzo reagirala moja akademija:

IZJAVA HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI U VEZI DOGAĐANJA NA TRGU SVETOG MARKA

Zagreb, 29. svibnja 2015. – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti izražava žaljenje zbog događanja na Trgu svetog Marka u Zagrebu i poziva na rješavanje otvorenih pitanja u demokratskom i tolerantnom ozračju. Hrvatski branitelji najzaslužniji su za samostalnu hrvatsku državu i obveza je svakoga društva da se prema njima i svim stradalnicima Domovinskog rata odnosi s dužnim poštovanjem. U ovim teškim vremenima potrebni su nam nacionalno jedinstvo, razum,  staloženost  i poštivanje temeljnih ustavom zajamčenih vrednota, a ne dodatne podjele kojima se u hrvatsko društvo unosi malodušnost i pesimizam i Hrvatska koči na svom putu prema društvenom i gospodarskom napretku.

Zapravo, očita je podudarnost sa stavovima Predsjednice o zajednišvu, zar ne?

Također je znakovito reagiranje Sindikata policije:

“Poštovani gosp. Predsjedniče Vlade, gosp. Zorane Milanović!!

Potaknuti brojnim pozivima kolega policijskih službenika sa područja cijele RH, ovim putem iskreno molimo pronalazak pozitivnog rješenja kojim bi se prekinula agonija i doista jedna ružna slika oko prosvjeda na Trgu sv. Marka u Zagrebu, a u kojoj u ovom trenutku Hrvatska policija ili jedan manji broj njih, koji predstavlja cijeli sustav MUP-a RH, doista nalazi u jednoj nezavidnoj situaciji.

Ovim putem ne želimo se miješati u Vaše političke odluke niti suditi da li su one dobre ili loše, a pri tome se ne želimo svrstati niti na stranu prosvjednika Hrvatskih branitelja kao niti bilo koju drugu stranu do li stranu Hrvatskog policajca.

Stoga iskreno molimo da pronađete način kako bi se ova doista složena i neprimjerena odnosno neugodna situacija u kojoj se nalaze kolege policijske službenike obavljajući svoje redovite zadaće osiguranja, a što je to moguće prije razriješila.

Napominjemo izvršavanje policijskih zadaća koje su nam Zakonom ili Ustavom povjerene ne izbjegavamo i iste ćemo uvijek naravno u skladu sa ukazanom potrebom provoditi doista profesionalno, časno i pošteno pri tome ne štedeći svoje zdravlje niti živote a sve u cilju obavljanja svojih zadaća isključivo s ciljem zaštite Ustavno pravnog poretka.

Međutim morate biti svjesni trenutne situacije, da je jedan broj kolega koja se nalazi na Trgu sv. Marka u odori Hrvatskog policajca te trenutno provodi zadaće osiguranja skupa, sudjelovala je u obrani suvereniteta RH, te nerijetko imamo i primjer da među prosvjednicima (Hrvatskim braniteljima), ima kolega koji su sa nama dijelili tijekom domovinskog rata sudbinu i Hrvatskog branitelja, što doista izvršavanje naših zadaća dovodi u još težu situaciju, posebno znajući da među prosvjedinicma, Hrvatskim braniteljima ima osoba teškog narušenog zdravlja, bez dijelova tijela i sl. što naravno naš posao dodatno otežava i u ovom trenutku doista nije lako biti Hrvatski policajac na Trgu sv. Marka.

Stoga Vas kao predsjednik Nacionalnog sindikata policije, predstavnik članova i uposlenika MUP-a, kao maloljetni dragovoljac iz Domovinskog rata, ovim putem molim da prihvatite našu molbu te nas kao policijske službenike shvatite, te pokušate dijalogom i razumom riješite ovu nastalu situaciju, pri tome ne sumnjajući u Vaše poštene namjere, Vašu mudrost i političku volju kao Hrvatskog premijera”, zaključuje svoje otvoreno pismo Nikola Kajkić dipl. iur., predsjednik sindikata policije.

http://narod.hr/hrvatska/nikola-kajkic-predsjednik-sindikata-policije-premijeru-milanovicu-rijesite-situaciju-dijalogom-i-razumom

Da, je li Milanović mogao biti siguran da će u kaosu koji su njegovi najavljivali čak i u Saboru Hrvatska policija biti onakva kakvu je mogao imati u prvim redovima napada na Crkvu sv. Marka ili će ona biti ovo što je najavio predsjednik sindikata policije – HRVATSKA policija?

Zapravo, Milanović samo želi potvrditi etičku optužbu za veleizdaju HNES-a, zar ne? Zato mi je izvrstan komentar maloljetnog branitelja Envera Arnautovića koji se za dnevno.hr osvrnuo se na premijera Milanovića, koji odbija razgovarati s njegovim suborcima. To mu kaže s dozom sarkazma niti ne zamjera. “Premijer Milanović je klasičan dezerter. Od njega se ništa ne očekuje. Njemu, Josipoviću i Staziću kompletnoj komunističkoj eliti ništa se ne može zamjeriti. To je njihova ideologija. Dezerter jednom, vječno dezerter.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/maloljetni-branitelji-stizu-u-zagreb-navijaci-pridruzite-nam-se-milanovic-je-klasican-dezerter-dio-komunisticke-elite-804690

Naravno, ne može se za Milanovića i društvo reći da su dezerteri u pravom značenju te riječi, ali oni to mentalno jesu. Oni misle da su pametniji od branitelja jer nisu ni pomislili dati svoj život za domovinu, a ipak su na vlasti u njoj. Istina, kako sam prije petnaestak godina napisao, nama je ipak mnogo bolje jer živimo u državi čije ime volimo, a oni su na vasti u državi čije ime ne vole. Kao da branitelji ne znaju da su oni na vlasti samo zato što su po mentalitetu sluge, pa mogu služiti onima koji ne žele dobro svom narodu. Tako jadni, kakvi jesu misle da su i svi drugi slični njima. To je tako vidljivo kada optužuju stopostotne invalide hrvatskog rata da samo slušaju što im HDZ kaže:

Zašto se provlači ista priča, da je HDZ iza branitelja i kako komentira slike sukoba policije i branitelja koje su zgrozile hrvatsku javnost, pitala je novinarka Laudato.TV-a

Milanović je rekao kako smatra da nije postavila pitanje, nego izrekla svoj stav, da policija ide na one koji su branili državu, i ponovio kako je ovo hrvatska Vlada koja brine za hrvatsku državu. Tako razgovaram i sa Europskom komisijom. Kada je novinarka Laudata pitala neka iznese informacije o povezanosti HDZ-a i prosvjednika, Milanović je iznio krunski dokaz: “To je svima jasno, to svi vide”. 

http://narod.hr/hrvatska/pratite-uzivo-izvanredna-konferencija-za-medije-premijera-milanovica

Teško je zamislita da je bilo koji branitelj toliko neinteligentan da pred cijelim svijetom kaže kako je dokaz da je HDZ organizator prosvjeda jer je svima to jasno i to svi vide. Već se bojim da će se Milanović početi baviti matematikom i s takovim ‘dokazima’ može vrlo brzo objaviti mnogo više od mojih tisuću znanstvenih radova.

A zapravo, kao što sam rekao logika Milanovića i njegovih drugova je jednostavna: Ako oni služe drugima i slušaju ih, to moraju i drugi. Što drugo onda reći nego:

Ža’ mi je Milanovića!

Josip Pečarić

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Culej: Ostajem li u HDZ-u? Vidjet ću, pratite situaciju

Objavljeno

na

Objavio

Na prosvjed koji je u nedjelju u Vukovaru organizirao HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava, od HDZ-ovih zastupnika pojavio se samo Stevo Culej.

Dan nakon prosvjeda pojavile su se napisi da Culej razmišlja o odlasku iz HDZ-a.

‘Moji su svjetonazorski stavovi tvrdi i postojani poput Velebita, ja ih nikad ne mijenjam. Nisam povodljiva osoba i u politiku nisam ušao zbog bolesnih ambicija ili koristoljublja. Autoritete znam poštovati ako su to zaslužili. A što ću ja napraviti, hoću ili ostati u HDZ-u ili ne, to nitko ne zna. Kažem, vidjet ću. Zašto bi netko znao moje namjere? Ja nisam naivac da bih ih unaprijed otkrivao. Pratite situaciju’, rekao je Culej za Novi list.

U vezi prosvjeda u Vukovaru kaže:

Skup je protekao u savršenom redu i politički nije kompromitiran ni na koji način. Čuli smo tamo viđenje naroda o ratnim zločinima, općenito nepravdama u društvu i za to odgovornima. Na slučaju Vukovara potvrđuje se negativna slika o Državnom odvjedništvu i pravosuđu i sada bi trebalo istražiti koji ljudi u tim institucijama ne rade dobro – zadovoljan je Culej samim prosvjedom.

No, pogodila ga je činjenica da je na Trgu Republike Hrvatske bio jedini HDZ-ov zastupnik.

Tužan sam zbog toga, tužan. Osjećao sam se na prosvjedu kao da sam sam. Razumijem svačiji strah, ali potrebno je bilo biti tamo. Ne mogu vjerovati da se mi Hrvati toliko međusobno razlikujemo – ističe Culej.

 

Ante Gotovina komentirao prosvjed u Vukovaru: Svi imamo pravo reći i slobodno izraziti ono što mislimo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Hrvoje Zekanović: Je li prosvjed uspio?

Objavljeno

na

Objavio

…Mir, mir, mir. Nitko nije kriv…

Je li prosvjed uspio?
Ako je cilj bio da se tisuće onih kojima je svega dosta okupi u gradu koji je simbol beskompromisne borbe, sebedarja, domoljublja i žrtve, mogli bi reći da je prosvjed uspio.

Ako je cilj bio da se konačno riješi golem problem koji tišti hrvatski narod već desetljećima, problem neprocesuiranja krvnika hrvatskog naroda, mislim da se cilj nije postigao.

Žao mi je što se kroz više od mjesec dana od najave prosvjeda od strane gradonačelnika Penave nije uspjelo jasno artikulirati tko je kriv za situaciju, mogu samo pretpostaviti zašto se izbjeglo imenovati odgovorne.

Moram naglasiti da je za razliku od velike većine gradonačelnik Vukovara, Penava hrabro bez obzira na moguće sankcije rekao istinu i zatražio rješavanje problema i svaka mu čast na tome. Međutim nije mi jasno od koga je zatraženo rješavanje ove situacije?

Ova situacija mi izgleda poput one dječje brojalice „…Mir, mir, mir. Nitko nije kriv…“ i zbog toga i nakon ovog okupljanja tisuća koji žele istinu imam gorak okus ustima.

Slično je bilo i kod izglasavanja Istanbulske, naime i tada su neki članovi vladajuće stranke bili dovoljno hrabri i rekli ja za to neću glasati, a sa druge strane su ignorirali činjenicu da je zahvaljujući njihovoj podršci nalogodavac i provoditelj ratifikacije Istanbulske konvencije i dalje na vlasti u državi da upravlja njihovom strankom!?

U Vukovaru se nitko nije usudio kazati ime i prezime trenutno odgovorne osobe, koja bi po svojoj funkciji trebala ultimativno inzistirati trenutnom rješavanju ovog problema.

Pogotovo moramo imati na umu da ta ista osoba ne misli iskoristiti ulazak Srbije u EU pa da Hrvatska napravi ono što je nama radila Slovenija na našem europskom putu. Zašto ne ? Vjerojatno zato što je trenutna Hrvatska politika usmjerena isključivo udovoljavanju briselskih želja.

Teško je razumljivo ali zapravo prosvjedi i Istanbulske najviše odgovaraju upravo ovakvoj nevjerodostojnoj politici, naime ovo je idealan scenarij za neke od slijedećih izbora. Svi ti „disidenti“ koji su se usudili kritizirati velikog vođu ali su i dalje vjerni stranci su idealan „smokvin list“ pa će njihova imena zasigurno osvanuti visoko na listama na nekim slijedećim izborima. Te će poruka biti jasna otprilike ovakva: nema veze što smo kroz naš mandat napravili sve krivo, imate priliku glasovati za ljude koji se s tim ne slažu ali nas podržavaju. Žalosno…..

Također mi je „simpatično“ vrludanje pojedinih političara koji su se pojavili na prosvjedu, to društvo je jako šareno, tu su se pojavili neki koji su bili najveći borci za Istanbulsku, neki kojima je pola stranke bilo protiv odlaska u Vukovar, neki koji su se premišljali hoće li otići ili ne pa se na koncu ipak smilovali, neki koji su bili protiv referenduma za otkazivanje Istanbulske konvencije….U svakom slučaju vjerodostojno.

Vukovarska žrtva, i tisuće hrvatskih ratnih patnika nisu zaslužili predomišljanje. Drago mi je da sam imao hrabrosti od početka zajedno sa svojim prijateljima iz Hrasta donijeti prave odluke te da smo bez predomišljanja od prvog dana bili za prosvjed kao i kod prosvjeda protiv Istanbulske, kao i za referendum….

Da ne zaboravim na kraju ipak izgovoriti ono što je ostalo u zraku i nije izgovoreno na prosvjedu; dakle osoba koja je odgovorna za institucije u Republici Hrvatskoj pa tako i za njihov nerad nalazi se na vrhu političke piramide. Nekoć je to bio Sanader, zatim Kosor pa Milanović, a danas je to Andrej Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari