Pratite nas

Za razliku od Šimunića nije omiljen kod navijača: Josipović se boji debakla u Brazilu i zato ga tamo neće biti

Objavljeno

na

Svi hrvatski mediji izvijestili su o ‘senzaciji’ svih senzacija, naime, predsjednik Ivo Josipović neće biti u Brazilu na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva 12. lipnja na utakmici koju će gledati milijardu ljudi, što uživo, što, naravno, putem TV ekrana.

josipovicsukerpixselhrvojejelavic_267_178

 Hrvatska otvara sportski spektakl protiv Brazila, dakle, domaćina te po mnogima prvog favorita ovog Mundijala. Neće biti ni najomiljenijeg ministra Milanovićeve Vlade, Željka Jovanovića, Jovanović nema u planu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, iako se radi o ministru sporta. Za Milanovića se još uvijek ne zna, možda glavnu ‘presudu’ donese DORH? Možda Zoki, na opće oduševljenje Slavka Linića, bude zauzet?

Dakle, Josipovića neće biti, obmanjuje hrvatske građane da se radi o štednji, iako je ne tako davno proputovao pola Amerike ne bi li se fotografirao s predsjednikom Amerike Obamom. Zašto Josipovića neće biti posve je jasno ako malo razmislimo, naime, predsjednik vrlo dobro zna što bi se moglo dogoditi na stadionu u Sao Paulu s obzirom na činjenicu da aktualnog vladara Pantovčaka ne obožavaju hrvatski navijači, poglavito nakon što se predsjednik odlučio podijeliti nekoliko lekcija Josipu Šimuniću poslije već sada legendarnog poteza bivšeg hrvatskog reprezentativca nakon pobjede protiv Islanda na Maksimiru. Govorimo o pozdravu za ‘Za dom’, nakon čega su Šimuniću otpozdravili navijači – ‘Spremni…’

Naravno, Josipović zna kako navijači dišu, on vrlo dobro zna da bi desetak tisuća hrvatskih navijača, ili koliko će ih već tamo biti, moglo, pogotovo ukoliko shvate da je i on tamo, u Brazilu pozdraviti spomenutim pozdravom Vatrene te njega osobno. Josipović bi imao izbor, uzvratiti navijačima na isti način, napustiti stadion ili šutjeti, Sva tri scenarija za predsjednika su, dakako, neprihvatljiva. Ako napusti stadion napraviti će skandal, ako ostane, barem tako neki misle, također, ako pozdravi navijače na Šimunićev način dobiti će 100 posto glasova na izborima u Hrvatskoj, međutim, to ipak nije njegov izbor. Možda bi se izvukao ako bi na svoj način viknuo: ‘Smrt fašizmu, sloboda narodu’? A da pošalje izaslanika, primjerice, ‘antifašistu’ – Veljka Džakulu?

Ivo Josipović u navijačkom puku nije omiljen, jednu Ružu Tomašić navijači bi dočekali ovacijama, Josipović bi bio izviždan na velikoj svjetskoj pozornosti, predsjednik se takvog raspleta boji i zato ga neće biti u Brazilu. Zlobnici bi rekli naš Ivo nije bio samo kukavica tijekom Domovinskog rata.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Tinolovka.news by Ivana

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Željko Glasnović: Mi smo u polusocijalizmu – ‘Croslaviji’

Objavljeno

na

Objavio

Vrijeme je za odmak od gudura Balkana, vrijeme je za stvaranje funkcionalne države.

Umjesto Singapura jugoistočne Europe, pretvorena je u državu nalik propalog društvenog eksperimenta zvanu SFRJ.
Državu vode isti ljudi s istim mentalnim sklopom.

Tranzicija društva od socijalizma ka modernom društvu zaustavljena je zbog rata, a nakon rata je provedena djelomična tranzicija dijela državne uprave.
Mirovinski, zdravstveni i školski sustav je ostao u socijalističkim okvirima (“besplatnog”).

Sloboda tržišta rada zbog državnih namještenika u tim segmentima su ostale u socijalističkim okvirima političke uvjetovanosti (poslušnosti).

Demokracije i slobodnog društva ne može biti. Mi smo u polusocijalizmu – Croslaviji, napisao je Željko Glasnović.

Bog i Hrvati/ce

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

Došašće – Dan otvorenih vrata u Uredu predsjednice

Objavljeno

na

Objavio

Na Danu otvorenih vrata, koji je u Uredu predsjednice održan u prigodi došašća, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović družila se s građanima, učenicima srednje Poljoprivredne škole iz Zagreba i Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita te osnovnoškolcima iz zagrebačkih škola Remete i Horvati, s kojima je prigodno izrađivala božićne kolačiće.

Predsjednica je istaknula kako je došašće vrijeme u kojemu, više nego u drugim dijelovima godine, imamo potrebu otvoriti svoja vrata i svoja srca bližnjima, okupljajući se u zajedništvu iščekivanja Božića te je svima zaželjela sretan Božić i novu 2018. godinu.

“Upravo zbog duha toga blagdana Kristova rođenja, ne smijemo zaboraviti one koji su sami, zaboravljeni i potrebiti, kojima treba naša pomoć i skrb. Vrijeme došašća nadahnjuje nas na donacije i humanitarne akcije. Željela bih da nas taj duh prati i potiče na dobročinstvo i volontiranje tijekom cijele godine”, kazala je Predsjednica.

“Gledajući vas mlade ovdje danas, dopustite mi izraziti želju za godine koje su pred nama, a to je da se svi zajedno, i učenici i profesori, i studenti i roditelji, uključimo u reformu obrazovanja, kako bismo zajedno stvarali društvo znanja i tako pridonijeli intenzivnijem uključivanju Hrvatske u suvremene europske i svjetske tokove razvoja. Premda slika našeg društva ponekad izgleda drukčije, vjerujem kako svi zajedno možemo osnažiti vrednovanje uspjeha svakog pojedinca, ojačati promicanje velikih potencijala naših učenika, studenata, njihovih profesora kao i znanstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih”, naglasila je Predsjednica.

Dodala je i kako se Ured predsjednice ove godine uključio u program zagrebačkog Adventa, a posebno je veseli što su i ostali gradovi pokrenuli vlastite adventske programe.

“Prilikom boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji ovoga tjedna, osvjedočila sam se koliko su takvi programi građanima važni kao mjesta okupljanja i susreta u zajedništvu, druženju i veselju. U organizaciji takvih manifestacija i gradovi na moru su aktivniji nego prijašnjih godina. To je dobar primjer kako se, kao turistička zemlja, ne smijemo oslanjati samo na dva ljetna mjeseca jer je turizam industrija koja živi cijelu godinu”.

Predsjednica je pozvala sve da posjete Vilu Prekrižje, koja je u blagdansko vrijeme otvorena za građane, i da se podsjete starih hrvatskih običaja ukrašavanja blagdanskoga stola i božićnih jelki te dožive čarobni duh Došašća kao vremena radosnog zajedništva.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari