Pratite nas

Za tri godine vladavine ništa nije urađeno

Objavljeno

na

Ništa ili skoro ništa od onoga što su spomenute stranke obećale građanima na izborima 2010. godine “platformaška” Vlada nije realizirala

Idućeg mjeseca napunit će se tri godine od uspostave aktualne federalne Vlade. Osim što je uspostavljena na neustavan i nezakonit način, Vlada koju čine kadrovi SDP-a, SDA, Boljitka i nekadašnjeg HSP-a, pokazala se i potpuno nesposobnom.

Ništa od obećanog

Ništa ili skoro ništa od onoga što su spomenute stranke obećale građanima na izborima 2010. godine “platformaška” Vlada nije realizirala. Najviše se toga može i mora prigovoriti SDP-u kao vodećoj stranci u federalnoj vlasti. Skoro vizionarski zvuči jedna od uvodnih rečenica iz SDP-ovog ekonomskog programa za prošle opće izbore.

-Postavlja se pitanje za koga vlade u BiH zapravo rade? Budući da se uglavnom bave spašavanjem proračuna, odnosno održavanjem dostignute razine, ili čak povećanjem vlastite i potrošnje administracije, a ne rješavanjem problema stanovništva i realnog sektora ekonomije. Zbog toga je, posebno u ovom vremenu, neposlušnost prema vlasti jedan od najprirodnijih i najzdravijih činova, navodi se u SDP-ovom predizbornom programu iz 2010. godine.

Sve ovo za što su optuživali tadašnju vlast, radi i ova SDP-ova, a poruka o “neposlušnosti” očito je ovih dana došla do prosvjednika u Sarajevu, Tuzli i drugim gradovima. Ključna SDP-ova obećanja odnosila su se na izgradnju socijalne države, tržišne ekonomije sa “značajnim strateškim gospodarskim subjektima u većinski državnom vlasništvu”. Od toga, kao ni od najavljenog dinamičnog, održivog i izvozom vođenog ekonomskog rasta nije bilo ništa.

Ništa učinkovitiji u ispunjavanju svojih predizbornih obećanja nije bio ni SDA. Osnova izborne platforme SDA je, prema njihovoj tvrdnji, bio ekonomski razvoj i zapošljavanje u izgradnji infrastrukture, energetskih objekata i poljoprivrede. Ubrzana gradnja autocesta na koridoru Vc, autoceste Tuzla – Orašje, brze ceste Lašva – Donji Vakuf, rekonstrukcija željeznice, neka su od obećanja SDA. Ostvareno nije to, kao ni obećanje o izgradnji elektrana i alternativnog plinovoda Bosanski Brod – Zenica.

Posebna priča je NS Radom za boljitak. Dovoljno je vidjeti samo njihova obećanja u brojkama pa da se vidi koliko toga (ni)su ispunili. Naime, Lijanovići su obećali prosječni godišnji rast društvenog proizvoda 10 posto, zaposlenosti četiri posto, plaća pet, a mirovina 9,5 posto.

Svi zakazali

Uz to je išlo i obećanje o smanjenju trgovinskog deficita i nezaposlenosti. Na njihove kolege iz HSP-a ne vrijedi ni trošiti riječi jer su im i vlastiti kadrovi u Vladi otkazali poslušnost zarad neformalnih skupina koje ih danas kontroliraju.

Večernji list

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

POLIGRAF – Žestoka rasprava o blokadama na Facebooku

Objavljeno

na

Objavio

Zašto su neki portali i facebook stranice bili blokirani tijekom izvještavanja o Slobodanu Praljku? Kako zaustaviti govor mržnje na društvenim mrežama?

O tome u “Poligrafu” govore Željka Markić iz Inicijative “U ime obitelji”, predsjednik HND-a Saša Leković i stručnjak za računalnu sigurnost Lucijan Carić.

Emisiju koju uređuje i vodi Mislav Togonal možete poslušati ovdje

HRT

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari