Pratite nas

Komentar

Za zlotvora Petritscha pozitivan događaj u BiH nametanje Komšića

Objavljeno

na

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Wolfgang Petritsch izjavio je kako je izbor Željka Komšića za njega jedan od dva pozitivna događaja u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Vidim dva pozitivna događaja u BiH. To su nedavni izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Za mene je on jedan od rijetkih državnika s jasnom vizijom države BiH. Drugi su prosvjedi u Banjoj Luci koji ne prestaju. Oba događaja daju mi tračak nada da su građani – pojedinci shvatili da ih vlasti ponižavaju i zloupotrebljavaju, odlučili izaći na ulice i mirno demonstriraju protiv policijskog zataškavanja zločina, te traže promjene, izjavio je Petritsch za sarajevski Dnevni avaz.

Podsjetimo, Željko Komšić izabran je bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na izborima 7. listopada ove godine, čime su pogažena ustavna prava Hrvata da budu predstavljeni u državnom vrhu zemlje.

Wolfgang Petritsch kao visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH nametnuo je 2002. izborna pravila kojima je omogućeno da Bošnjaci izaberu jednu trećinu izaslanika u Klub Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH, što je Ustavni sud BiH po apelaciji Bože Ljubića poništio, te ustavne amandmane po kojima je bilo moguće, uz podršku te trećine izaslanika izabrati izvršnu vlast u Federaciji BiH, bez učešća stranaka za koje je glasovala većina Hrvata, po Ustavu BiH jednog od tri konstitutivna i ravnopravna naroda, što se i dogodilo u dva mandatna razdoblja. Petritsch je s dužnosti predsjedatelja Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH smjenio i Antu Jelavića.

Zlotvor Petritsch uz to je neredio uništenje Hercegovačke banke, u kojoj je svoj novac držao veliki broj štediša i tvrtki s hrvatskih područja.

Petritsch je izjavio i da su se Sjedinjene Američke Države odrekle vodeće uloge u svijetu. To, kaže, uključuje i regiju Balkana, “gdje je toliko toga postignuto pod vodstvom Washingtona”. (HMS)

 

Tko s Komšićem tikve sadi o glavu mu se obijaju

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Ljubić: Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije…

Objavljeno

na

Objavio

Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije. Pola pije, pola Šarcu daje.

Osvrćući se na predstojeću komemoraciju u Jasenovcu, a nakon javne promocije nevjerojatne izmišljotine tzv.drobilice kostiju, Goldstein tvrdi da je u Hrvatskoj nakon izbacivanja Titove biste gotovo završena ustašizacija, a pita se kakvo smo mi to društvo koje se ne može dogovoriti oko temeljnih činjenica? Njemu je činjenica – drobilica!

Pravo je pitanje – kakvo smo mi to društvo kada takvi kao on presudno utječu na formiranje svijesti i normativa, kada takve kao on financira država i štiti njihovo višegodišnje agresivno opravdavanje zločina protiv hrvatskog naroda, posve otvoreno zagovarajući povijesno pravo pobjednika rata na odmazdu nad poraženima?

Uz to, ključno je pitanje danas u Hrvatskoj – smije li hrvatski narod dopuštati da se Goldstein i slični i nakon uspostave samostalne Hrvatske osjećaju i ponašaju kao pobjednici? Od odgovora na ovo pitanje ovisi u velikoj mjeri budućnost hrvatskog naroda, komentirao je novinar i kolumnist Projekta Velebit, Marko Ljubić

 

Ivo Goldstein očito mnogo čita, a nažalost malo razumije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Beljak objasnio zašto je izbrisao tvit o Srbiji i Vučiću

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-Krešo Beljak kazao je kako je mislio da je situacija s prosvjedima mnogo drugačija

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podignuo je u nedjelju prašinu na Twitteru objavom potpore prosvjedu u Beogradu. ‘Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro, nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!!’, napisao je. Zbog čega je objavu ubrzo obrisao objasnio je u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’.

‘Ja sam u biti mislio da je situacija sasvim drugačija nego što sam vrlo brzo shvatio da je. Dakle, Vučić je netko za koga ja mislim da ne može biti partner Hrvatskoj, tako da sam u jednom trenutku pomislio da se doista radi o pravoj, liberalnoj građanskoj opoziciji. No, kad sam vidio da su s druge strane još gori ultranacionalisti i, usput, saveznici s nekim našim sličnim strankama, vrlo brzo sam se predomislio’, rekao je Beljak.

 

Beljak u elementu: ‘Gazite bandu! I mi ćemo uskoro’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari