Za Zorana Milanovića, ja sam Milijan Brkić. Moji ratni suborci me mogu zvati ‘Vaso’

3

” ‘Vaso’ je moj kodni ratni nadimak, ali to “briselski Zoka” koji rata nije vidio ne može ni znati. Za gospodina Zorana Milanovića, ja sam Milijan Brkić. Moji ratni suborci me mogu zvati ‘Vaso’ “, napisao je na svom Facebook profilu glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. 

[ad id=”68099″]

Brkić se osvrnuo na jučerašnju izjavu premijera Milanovića koji je uoči summita lidera Europske unijei Turske u Bruxellesu kazao da je razina “Tomislava Karamarka i Vase Brkića, razina tamnog vilajeta”.

“Milanović ponovno nije odgovorio predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na javni upit, tko to štiti kriminal SDP-ove Vlade, DUDI-a, njegova brata Krešimira i tko upravlja obavještajnim podzemljem. Zoran Milanović nekadašnjem ravnatelju Hrvatskih sigurnosnih službi i načelniku PU Zagrebačke iz ratnih vremena slavnih ‘ALFI’, koji su zajedno sa drugim ratnim postrojbama obranili Hrvatsku, odgovara da smo Karamarko i ja ‘tamni vilajet'”, napisao je u statusu Brkić.

“Što očekivati od propalog diplomata i tehničkog predsjednika Vlade RH kojem branitelji smrde, a svi koji su odlazili braniti Domovinu za njega su polupismena sirotinja, dok je urbani dečko s Knežije, Zoran Milanović dezertirao u ‘briselske hodnike’. Najteža odluka iz njegove ‘odiseje’ u Briselu, bila je, za koji će se polovni automobil odlučiti. To je ‘braniteljska’ biografija čovjeka koji je cijelu Hrvatsku svojom nesposobnom politikom doista pretvorio u ‘tamni vilajet'”, zaključuje u statusu na Facebooku glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

facebook komentari

 • Stina Živac

  OK, Milanović je dezerter kao i većina članstva i vodstva HDZ BiH kojima vi dajete neupitnu potporu. Osim što su dezerteri, oni su svi i ex-komunisti i kako reče Višnja Starešina “Izbornim su inženjeringom nastojali presjeći sve iskonske političke veze Hrvata iz BiH i Hrvatske preko političke stranke HDZ. U taj su prostor ušli hrvatski ex- komunistički kadrovi, uvijek proruski u srcu. Rezultat – Hrvati kao narod izgubili su svaki utjecaj u BiH.” Sada imamo pitanje za milijun €: Kako se rješiti Čovića i ostalih ex-komunista? Sa vašom podrđkom iz RH nikako i ponašate se isto kao i SDP “ili mi, ili oni”. Ili nudite izbor “manjeg zla” što za sebe tvrdite. Ako već treba biti izbor zla onda je uvijek u politici izbor “većeg zla” da se prije dodirne dno i krene ispočetka. Ovo što ste vi HDZ, napravili od RH i BiH je za svaku osudu, a isto je za osudu i ovo što radi SDP. Narodu prodajete spirine za hranu, kako za dušu tako i za tijelo. Da vidimo što imamo od HDZ-e u BiH. Nema što, Dragan je Čović. No, ostavimo se akademika,
  profesora, znanstvenika, istraživača, marksiste i „osakaćenog“ bivšeg ministra u Vladi FBiH, a još manje čovjeka, jer već prema rečenom zasigurno ionako ima sasvim dostatno
  posla sam sa sobom, da bi još našao vremena baviti se i s drugima. Kada se
  obraća hrvatskom narodu, zašto mu se nikada nije obratio kao ugledni
  intelektualac, kao akademik, kao doktor znanosti, kao znanstvenik, kao
  istraživač, već se isključivo obraća kao predsjednik HDZ-e BiH-e, ili kao sada
  kao član tročlanog/troglavog Predsjedništva BiH-e? Čović je Dragan na tren prestao biti
  ciničan i ironičan prema hrvatskom narodu i postao šaljiv, iako je hrvatski
  narod izgubio svaki smisao za humor, u pokušaju iskazivanja autoriteta i
  vjerodostojnosti svojih iskaza. Što smo i koliko smo spremni učiniti kako bi
  smo javno osudili ovakav pristup, ma o kome se radilo, i što god i tko god je
  predmet istupa? Napominjem da nikada nisam, a nadam se da i nikada niti neću biti
  članom neke stranke ili partije, iako sam jedan od utemeljitelja pokreta koji se zvao HDZ BiH. Pokret preuzeli ex-komunisti od komunista i što nam je rješenje. Jedino lustracija, lustracija i lustracija. Ukoliko to Karamarko provede u RH, onda ne smije stati na tome već se to mora preliti i u BiH, za dobrobit i opstojnsot Hrvata u BiH. Jedino lustracija donosi jednakopravnost.

 • kršni

  Bojim se da je lustracija utopija u Hrvatskoj! Premala zemlja, posvuda rođaci, kumovi, kolege, drugovi i prijatelji i …još koješta što je čini gotovo pa nemogućom. A mladi? Mlade uče stariji, pa nastavljaju diametralno različite tradicije. Milanović sebi dopušta ulične komentare iako je još uvijek premijer, makar tehnički, jer zna da ljudi vole psine i frajerčine! Pravi konjokradica iz lošeg američkog filma.

 • Sivooki

  Daj Bože ( ne Božo!) da dobije priliku učiniti ono što je obećao.