Connect with us

Hrvatska

Zabranjeno sjećanje: Stiže politički dokumentarac o tragediji Bleiburga

Objavljeno

-

[quote]Večernji list i Intermedia u iduće tri godine snimit će 18 filmova s temama iz suvremene hrvatske povijesti[/quote]

Zabranjeno sjećanje – naziv je drugog filma iz Večernjakove kolekcije političkih dokumentaraca koji upravo stiže na kioske diljem zemlje, uskoro i pred gledatelje nacionalnih televizija.

To je film o odnosu Hrvata prema vlastitim žrtvama, o državi koju ne zanimaju podaci o ljudima koji su za nju dali ili zbog nje izgubili život – govori autor Miljenko Manjkas predstavljajući novi projekt netom izišao iz radionice tvrtke Intermedia.

Prvi dio filma bavi se pokušajem tajne policije da brutalnim likvidacijama i misterioznim otmicama prikrije poslijeratne komunističke zločine, ponajprije onaj na Bleiburgu, ali i tragičnim sudbinama onih koji su se o tim zločinima usudili progovoriti.

Drugi dio filma, pak, obrađuje odnos bivših i sadašnjih političkih elita prema ratnim i poslijeratnim zločinima… Inače, film “Zabranjeno sjećanje” drugi je u nizu od čak 18 tema iz ciklusa Večernjakovih političkih dokumentaraca, opsežnog projekta koji će nastajati iduće tri godine.

O tome kakav je interes gledatelja dovoljno govori podatak da je prvi film “Križni put – zločin bez kazne” zbog velikog interesa nedavno ponovno pušten u prodaju. “Zabranjeno sjećanje” na kioske stiže 8. srpnja.

Vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari