Connect with us

Zabrinuta sam za stanje u Hrvatskoj

Objavljeno

on

kolinda grabar kitarovićKolinda Grabar-Kitarović, koja će biti HDZ-ov kandidat na izborima za predsjednika Republike, svoju odluku da se kandidira objasnila je novinarima u Dubrovniku dubokom zabrinutošću za stanje u Hrvatskoj, u kojoj je 350.000 nezaposlenih i koja, upozorila je, sve više tone u gospodarsku krizu.

Mladi odlaze, vanjska politika je nedefinirana, ušli smo u EU, a nismo to ni osjetili i nismo postigli konsenzus o bitnim nacionalnim pitanjima, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović nakon otvorenja konferencije NATO-saveza u Dubrovniku odgovarajući na pitanje novinara zašto se odlučila kandidirati za predsjednicu Republike.

Na pitanje može li Hrvatska dobiti ženu predsjednicu, odgovorila je kako ne gleda na podjele muško – žensko te da je kandidatkinja za predsjednicu. Vrijeme je da se prestanemo dijeliti, osim po sposobnostima, entuzijazmu, želji i programu koji želimo učiniti. Trideset sedam posto podrške koju mi ankete pokazuju dobar je start, a jedini razultat koji priznajem su izbori, rekla je.

Sabor HDZ-a bez Kolinde Grabar Kitarović

Grabar Kitarović trebala je na današnjem izvještajnom saboru HDZ-a koji se održava u Zagrebu biti predstavljena kao HDZ-ova predsjednička kandidatkinja, no ona je danas u Dubrovniku na konferenciji Gdje su granice NATO-ovih aktivnosti. Predsjednik stranke Tomislav Karamarko rekao je novinarima da će kampanja početi tek u rujnu jer ona još ima neke obveze u NATO-u savezu.

hrt.hr / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari