Connect with us

Hrvatska

Zadar: 6. susret braniteljica Domovinskog rata

Objavljeno

-

Foto: Hina

Više od 400 žena, braniteljica, iz cijele Hrvatske okupilo se u subotu u Zadru na 6. susretu braniteljica Domovinskog rata.

U obrani Hrvatske sudjelovalo je više od 23.000 žena, 186 ih je poginulo, više od 1200 ih je ranjeno, a 33 se još uvijek vode kao nestale.

Prije mimohoda središtem grada, u kojemu su žene nosile 30 metara dugu hrvatsku zastavu, te mise u Katedrali sv. Stošije, s potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja Tomom Medvedom položile su cvijeće i zapalile svijeće pokraj spomenika poginulim braniteljima u Jazinama.

“Iznimno mi je bitno da čujem od njih ono što smatraju bitnim da možemo zajedno dalje učiniti. Zahvaljujem im na svemu što su činile u Domovinskom ratu, ali i što čine danas okupljene u ovu izvrsnu organizaciju Žene u Domovinskom ratu”, rekao je ministar Medved.

U Domovinskom ratu žene nisu imale svoju postrojbu, ali nije bilo postrojbe u kojoj nije bilo žena, istaknuto je na susretu.

“Statistički brojevi nam sada ništa ne znače, radujemo se jedna drugoj jer nas je svake godine sve manje. Nama su prošle godine u Zadru, u našoj županiji, umrle dvije braniteljice. Susret je nešto najljepše što možemo u ovom trenutku imati”, poručila je predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar Ivana Haberle.

Svečana akademija 6. susreta braniteljica Domovinskog rata održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas