Connect with us

Hrvatska

Zadar najbolja europska destinacija 2016. u izboru EBD 2016

Published

on

Odlične vijesti stižu iz Bruxellesa gdje su u 16 sati objavljeni rezultati glasovanja za najbolju europsku destinaciju 2016. u izboru čitatelja portala  European Best Destinations, piše ezadar.hr

[ad id=”68099″]

Zadar, kao jedini nominirani hrvatski grad među 20 nominiranih osvojio je fenomenalno, nevjerojatno prvo mjesto! Ogroman je to uspjeh za Grad Zadar, za zadarski i hrvatski turizam ali i jedan snažan vjetar u leđa za daljnji razvoj turizma i turističkiih sadržaja te obveza da se nastavi s ulaganjima u objekte i pogotovo sadržaje.

Pretprošle, 2014. godine najboljom europskom destinacijom proglašen je portugalski Porto koji je iste godine osjetio konkretne (+16 posto dolazaka gostiju) plodove pobjede, lani je pobjedio je francuski Bordeaux a ove godina ta je čast pripala

Podsjetimo, Zadar se nominacijom EBD-a našao u ”probranom društvu” velikih europskih metropola poput Pariza, Rima, Berlina, Londona,  Beča, Atene, Praga i Madrida a u konkurenciji su još i Milano, Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Plovdiv, Nikozija, Azori, Nantes, Edinburgh, Kotor i Novi Sad.

Zahvaljujući društvenim mrežama i kampanji s hashtagom #birajzadar koju je volonterski vodila skupina mladih entuzijasta, Zadar su podržale, među ostalima, i velike svjetske sportske zvijezde Luka Modrić i Colllin Jackson te svjetski top model Helena Šopar, a svoj glas Zadru dali su general Ante Gotovina i velika japanska televizijska zvijezda, masterchef  Toshihiro Nakatsuji.

zadar best destination

U Turističkoj zajednici grada Zadra bili su zadovoljni kampanjom i reakcijama iz Europe i prije objave rezultata:

Kako god završi izbor za najbolju europsku destinaciju u 2016., mi smo postigli vrlo važan cilj u kampanji. Za Zadar se čulo u cijeloj Europi! S druge strane, u prilog nam je išla i činjenica kako smo istovremeno organizirali Tuna, Sushi i Wine festival koji je ove godine daleko nadmašio prošlogodišnji. Rekao bih: Zadar postaje sve ozbiljni igrač u turizmu, a to su nominacijom prepoznali i na portalu EBD – rekao je Ante Galić, PR TZ grada Zadra koji je vodio kampanju #birajzadar, koji je nakon vijesti o pobjedi Zadra samo kratko komentirao: – Hvala svima koji su prepoznali naš trud i glasovali za Zadar kao najbolju europsku destinaciju godine.

Nakon što je vijest o izboru Zadra za najbolju europsku destinaciju prostrujala Europom, upitali smo gradonačelnika Božidara Kalmetu za komentar.

Izuzetno sam sretan i ponosan na izbor našeg Zadra za najbolju europsku destinaciju 2016. godine u izutetno jakoj konkurenciji europskih metropola i gradova . To je jedno ogromno priznanje za Grad Zadar i Turističku zajednicu grada Zadra ali sve Zadranke i Zadrane koji su svaki na svoj način doprinijeli ovoj nagradi.

No osim što je to veliko priznanje na dosad učinjenom u pozicioniranju Zadra u sam vrh europskih turističkih destinacija, to je još i veća obveza jer je pred nama sad ogroman posao da opravdamo dobijeno povjerenje te da osmislimo nove te realiziramo nove sadržaje kojim ćemo dodatno podignuti kvalitetu Zadra kao vrhunske turističke destinacije i to ne samo u ljetnim mjesecima.

Dokaz tome je i prošlu nedjelju završena manifestacija Tuna, Sushi & Wine Festival koja je odjeknula svijetom, a posebno u Japanu,rekao nam je gradonačelnik Kalmeta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari