Connect with us

Pregled

Zadar: Uhićen francuski i hrvatski diler koji je pokušao pregaziti policajca

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Zadarska policija uhitila je francuskog i hrvatskog dilera, a pri pokušaju bijega hrvatski je umalo vozilom pregazio policajca, koji je izbjegao udarac izmaknuvši se s kolnika, ali se tada lakše ozlijedio, izvijestila je u subotu zadarska Policijska uprava.

Policija je pucanjem u zrak i u automobilske gume spriječila u bijegu tog dilera kojeg je lovila od Musapstana i zaustavila kod Poličnika te su obojica osumnjičeni za više kažnjivih djela, a Hrvat i za pokušaj ubojstva.

Prema policijskom izvješću, na Staru godinu oko 12 sati u Zadru na području Musapstana policajci su zatekli dvojicu muškaraca, 35-godišnjeg hrvatskoga državljanina 26-godišnjeg državljanina Francuske, koji se sumnjiče da su se sastali radi preprodaje droge.

Kada su od njih zatražili identifikacijske dokumente, 35-godišnjak, koji je stajao pored osobnog vozila Chrysler Voyager talijanskih registracijskih oznaka, naglo je ušao u vozilo te se udaljio cestom DC-08 u smjeru Murvice. Policajci su krenuli u potjeru za vozilom dajući svjetlosna i zvučna upozorenja, na koja se vozač višestruko oglušio te nastavio vožnju u smjeru sjevera ugrožavajući pretječući kolonu vozila.

Kod ulaza u mjesto Poličinik, put mu je blokiran te je vozilo zaustavljeno, a kada su policajci prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, 35-godišnjak se ponovno oglušio, zaključao u vozilo te u jednom trenutku naglo startao i velikim ubrzanjem krenuo unatrag prema mjestu gdje je stajao policajac, koji je izbjegao udarac izmaknuvši se s kolnika, ali je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Budući da se vozač unatoč upozorenjima i nije zaustavljao i nastavio vožnju unatrag bez kočenja, te tako svjesno i drugog policajca doveo u izravnu opasnost, policija je pucala u zrak te u pneumatike vozila.

Nakon toga vozilo se zaustavilo i policajci su uz uporabu sredstava prisile muškarca uhitili, doveli u službene prostorije PU zadarske na kriminalističko istraživanje i kod njega pronašli tri PVC smotuljka sa sadržajem bijele praškaste tvari nalik na kokain, ukupne težine oko 2,7 grama.

Na mjestu događaja napravljen je očevid, a vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga obavljena pretraga vozila i pronađeno jedno pakiranje s oko devet grama kokaina i oko 28 grama zelene biljne materije koja svojim karakteristikama ukazuje na marihuanu te medicinska šprica s tekućinom nepoznatog sastava.

Isti dan na Musapstanu je uhićen 26–godišnji državljanin Francuske i doveden u službene prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je na štetu dva policijska službenika počinio kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju te kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 35-godišnji hrvatski državljanin 1. siječnja predan je pritvorskom nadzorniku PU zadarske.
Također, prekršajno je sankcioniran zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 26-godišnji Francuz je 1. siječnja predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

U cilju utvrđivanja i drugih okolnosti i činjenica, kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćeno je iz PU zadarske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari