Pratite nas

BiH

Zadivljen sam analitičkom lucidnošću naše elitne antifašistkinje dr. Mirjane Kasapović.

Objavljeno

na

Naša moralna i intelektualna vertikala ide čak i dalje, pa kao da je jučer izašla iz stožera demokratskog centralizma, kaže: “Sve stožere formalno treba proglasiti nelegalnim i praktično ih tretirati kao aktere s onu stranu zakona.” Znači loše se piše i stožeru HNS-a kojem je na čelu Niko Kovač. Naročito nakon što je Joe Šimunić pokušao državni udar nakon tekme s Islandom.

Zadivljen sam analitičkom lucidnošću naše elitne antifašistkinje dr. Mirjane Kasapović. Stožerno pero famoznog FPZ-a doslovno je “iskasapilo” Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Karamarko kao fabula, a Stožer kao cilj, poslužili su našoj lijevoj intelektualnoj perjanici da konačno demaskira Stožer pred cijelim “regionom”. Nije ‘profa’ izuzetak među hrvatskom intelektualnom elitom koja je prokljuvila što to Stožer hoće. Druga ‘profa’, Vesna Pusić, kuži da se tu zapravo radi o stranačkoj miliciji, ma što to značilo! Štogod Pusićka kaže, za Kasapovićku je to sveto pismo. Tako ona citira svoju kolegicu Pusićku: “Ako potpredsjednica Vlade Vesna pusić javno kaže da je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara “stranačka milicija” za to nema nikakve pravne konzekvence.” Naravno da ima! Tu se očekuje da ureduje prava “narodna milicija” I “stranačku miliciju” strpa u aps. Ako tako misli I želi naša intelektualna elita onda mi nije jasno što vlast još čeka?

Naša moralna i intelektualna vertikala ide čak i dalje, pa kao da je jučer izašla iz stožera demokratskog centralizma, kaže: “Sve stožere formalno treba proglasiti nelegalnim i praktično ih tretirati kao aktere s onu stranu zakona.” Znači loše se piše i stožeru HNS-a kojem je na čelu Niko Kovač. Naročito nakon što je Joe Šimunić pokušao državni udar nakon tekme s Islandom.

Izbrušenim glagolima naša se važna profa okomila i na Karamarka spočitavši mu retrogradni verbalni ispad. Karamarko se zaletio i razbjesnio našu perjanicu pa ga ona citira: “Rekao je među ostalim da se tog ponedjeljka 18. studenog 2013.g., u Vukovaru obilježava dan kada su “”srbočetničke koljačke horde”” izvršile zločin, razorile grad i pobile njegove stanovnike nakon duge opsade.” Naravno, Karamarko je stvarno pretjerao!!! Bradate miroljubive srpske hipije koji su pjevali po Vukovaru umiljate pjesmičuljke o hrvatskom mesu i salati proglasiti srbočetničkim koljačima perfidni je način da se širi mržnja prema bratskom srpskom narodu koji je jedva dočekao stvaranje hrvatske države. E, moj Kara-Marko! Imamo tako jednu ‘profu’ koja u stožeru vidi stranačku paramiliciju, a druga bi ih odmah stjerala s onu stranu zakona! Krasna ljevičarska intelektualna elita! Za poželjeti kao dar pod božićno drvce! To je demokratka tolerancija prema drugačijem mišljenju i stavovima kako ju shvaćaju ljevičari.

Dobro je rekao genijalni bravar koji je svirao glasovir: “Demokratija da, ali ne za klasne neprijatelje!” veliki vođa radničkog pokreta odavno je išćezao iz glava radnika i seljaka, ali je neraskidivo srastao s glavama naših ljevičara poput Pusićke i Kasapovićke. Njihovim ljupkim glavicama dominira stav kako treba sve koji ne misle kao one zabraniti, zatvoriti, osuditi, a sutra, ako treba, i pogubiti ili bar eliminirati iz javnog života, a u krajnjem slučaju i s lica zemlje. Kad sirovina Kara-Marko počne opet nešto bulazniti o srbočetničkim ko(lj)ačima, onda je on po mišljenju naše ‘profe’ Mirjane “izvalio nekoliko rečenica od kojih se svim civiliziranim građanima ove zemlje diže kosa na glavi.” Meni ne!!! I ne samo zbog moje frizure nego valjda jer nisam dovoljno civiliziran! A vama? Nekad davno živio sam u Vukovaru i branio sam pred sudom previše Vukovaraca, na čelu s Dedakovićem, da bi mi se tako neciviliziranom digla kosa na glavi kad Karamarko ono što se desilo u Vukovaru nazove pravim imenom.

Gledajući i čitajući tako svakodnevno naše antifašističke intelektualce, prisjetih se najmoćnijeg kriminalnog klana u Srbiji. Zemunskog. Njegov vrh činili su Luka Bojović, Vladimir Milisavljević, Miloš Simović, Sretko Kalinić i drugi. Bili su poznati po originalnim nadimcima kao što su Zver, Legija, Hemija i slično. Međutim, samo jedan je imao nadimak “Budala”. Zanimljivo je zašto je Vladimir Milisavljević dobio nadimak “Budala”. Zato jer je jedini završio fakultet. Simptomatično! I hrvatski intelektualci kao i “intelektualci” kao povijesni Micičevi križanci između majmuna i papige danima papagajski raspredaju koji su sve zakoni 18.11. 2013.g., u Vukovaru bili prekršeni. Tu je široka lepeza objeda od “tihog državnog udara” pa sve do “pu

ističkog prevrata”, “stranačkih milicija” kako je to lijepo u Jutarnjem izjavio Damir Kajin.

Iznenadio me jedan intelektualac, pravnik koji misli da u Vukovaru nije prekršen nijedan zakon. Premijer Zoran Milanović, komentirajući dogođaje u Vukovaru, rekao je: “Načelno, politički mogu reći da u Vukovaru, na sreću, osim hrvatske kulture i bon-tona, nije povrijeđen ni jedan zakon.” Sad je vidljivo kako bi naša lijeva intelektualna ikona Kasapovićka, samo zbog kršenja bon-tona, hrvatske branitelje poslala u zatvor.

Na primjeru preostalih živućih antifašista vidimo da prosječni antifašist živi četiri godine za antifašizam, a potom 64 godine od antifašizma.


Referendum

Završio je “bračni referendum”. Najveća vrijednost tog referenduma je što, iako nije pao snijeg, sve su zvjeri ostavile svoj trag. Davor Butković cmizdri u Jutarnjem od 2.12. o.g., i nada se “ne nikad više takav referendum”. Kaže kako je oko 900.000 hrvatskih građana promijenilo Ustav, što je njemu – koji je uvijek imao problema s matematikom – ¼ biračkog tijela. Drugi misle kako je to 2/3, što je bliže istini jer se uvijek, a tako je bilo I kad se provodio referendum za ulazak u EU, broji postotak od onih koji su izašli na referendum. Samo tada je to Buletu odgovaralo pa je tvrdio drugačije, a sad odjednom broji glave onih koji su glasovali “Za” u referendumu o braku.

Ozbiljni ustavnopravni stručnjaci znaju da se sadržaj pitanja s ovog referenduma automatski uvrštava u sadržaj Ustava RH i da se iz njega može ukloniti samo novim takvim referendumom. Zato je HRT-ova Muni-žaba uspjela pronaći pravničku kreaturu koja bi mogla utješiti drugove koji su “popušili” zajedno s njom na ovom referendumu te je u treći Dnevnik dovela docenta Ustavnog prava iz Osijeka. Taj je pak, da utješi Peđu Grbina, a i da se javno promovira makar s glupošću, ali kao osoba koja misli drugačije od svih ostalih profesora ustavnog prava, izjavio kako se sadržaj referenduma može maknuti iz Ustava i 2/3-skom većinom u Hrvatskom saboru. Tračak nade za naše ljevičare, ali bez i tračka nade za ovog docentića.

Uzbudljivo je bilo pratiti koliko je javne harange, etiketiranja i bezočnih laži protiv udruge “U ime obitelji” kao i šutljive većine koja misli kao ta Udruga, izazvao ovaj zadnji referendum. Ako ništa drugo, onda je referendum svakako trebalo organizirati kako bi napokon na vidjelo izašla sva ta mržnja, isključivost u ime tobožnje tolerancije različitosti i teroriziranje javnosti vlastitim stavovima. Ovaj je referendum jasno pokazao koliko je, prema našim ljevičarima i medijima, u Hrvatskoj desničara, konzervativaca, fašista i ustaša koji su još uvijek za brak i obitelj. Uspjehu referenduma siguran sam dobrano su dorprinijeli naslovnica s Josipovićem u Jutarnjem, kao i Tomić, Pavičić, Butković i Lovrićka sa svojim navijačkim i pljuvačkim člancima. Sve su to zapravo bili peta kolona Željke Markić. Da oni nisu svojim siktanjem prosipali mržnju medijskom scenom, siguran sam, kako Markićkina udruga ne bi postigla toliko dobar rezultat. Napokon, kad su tako zdušno pozivali sve svoje drugove da svakako izađu na referendum i daju svoj glas “Protiv”, dok su istodobno onemogućavali Martićkinu udrugu da se igdje medijski pojavi, zapravo su joj radili reklamu te pozvali i sve nas koji mislimo kao Markićka da svakako izađemo na referendum i damo svoj glas, ali “ZA”.

Književnik Slobodan Novak je za naše lijeve medijske zvijezde partizan-fašist. Joe Šimunić je, po njima, australski ustaša. Stožer za obranu Vukovara je paravojna fašistička milicija. Neprekinuta mantra kako se referendumom krše ljudska prava istospolcima mada i po našem zakonu i po presudma Suda za ljudska prava brak ne ulazi u kategoriju zaštite ljudskih prava. Pusićka sve nas koji smo na referendumu bili “ZA” naziva teroristima. Valjda smo svi mi članovi hrvatskog ogranka Al-Quaida. Mi moramo plaćati HRT-u pretplatu mada ta “javna” televizijska kuća pljucka cijelo vrijeme protiv nas i vrijeđa nas u sv ojim emisijama. Josipović se pak voli pohvaliti kako je on “predsjednik svih hrvatskih građana”. Da to stvarno jest, pozvao bi samo sve građane da izađu na referendum bez da se opredjeljuje! Ovako jasno pokazuje čiji je predsjednik – 1/3 građana, ili kako bi Butković izračunao, samo 450.000 građana. Uz tzv.: “slabe i nemoćne” su Predsjednik države, Sabora i Vlade, svi ministri – naročito onaj policije – svi tiskani mediji, sve TV postaje, sve “nevladine” udruge, sve strane ekspoziture, europska, afrička i američka unija i vasceo svet! A rezultat? E, u tome je snaga i važnost ovog referenduma – pokazao je sav fijasko gluposti, isključivosti ikomunističkog mentaliteta! Koliko je samo novaca i energije potrošeno u toj harangi protiv referenduma i udruge “U ime obitelji”? To se nitko od zabrinutih ljevičara nije javno upitao dok su lamentirali o 48 milijuna koliko je koštalo održavanje referenduma.

Vladajući pak moraju podići spomenik petokolonašima u HDZ-u: Sanaderu i Kosorici. Bez njihove snažne podrške dok su vodili vlast bili bi još i danas rezerva u saborskim klupama. U zemlji u kojoj je predsjednik svih građana protiv onoga kako misli većina čini Hrvatsku, za razliku od Japana koji je zemlja smješka, smiješnom zemljom. Prva hrvatska gatara Ljubica Gatarić iz Večernjaka predviđa bolje dane negdje oko 2020.g. Tada će na državnim jaslama ostati tek par antifašista rođenih pedesetih godina XX stoljeća. i tako neporočni, koji su na referendumu bili “protiv” popušiše”. Abraham Lincoln je jednom rekao: “Po mom iskustvu ljudi koji nemaju poroka nemaju ni vrline!”

Počasni član HOO-a Antun Vrdoljak naljutio je naše športske novinare. Ljuti su i u Klubu olimpijaca tvrdeći kako im lekcije daje osoba koja nije nikada pretrčala ni 100 metara. Uz Zlatka Matešu stao je i Lucijano Sušanj, bivši europski prvak u trčanju. Njemu su predbacili da nikada nije preplivao ni 100 metara. Uglavnom Klub olimpijaca podržao je ministra Jovanovića, ali se zaboravio potpisati na svoju podršku. Zaboravili su da bez Vrdoljaka ne bi bilo europskog prvenstva u atletici u Splitu, te da ne bi već 1992.g., vidjeli olimpijske igre u Barceloni. Ni 1992.g., Vrdoljak nije mogao trčati 100 metara. Premijer tjesi ljevicu da referenduma o ćirilici neće biti makar stožer skupljao potpise i u Kini. Kako je krenulo u pitanju su i parlamentarni izbori za dvije godine. Referendum o braku dokaz je da neprijatelj nikad ne spava.

U srbiji je 68% glasova za rehabilitaciju Draže Mihajlovića. Nikolić izjavio da je to prijevara jer on nije čuo nikakove glasove. U Hrvatskoj srpski osumnječenik za ubojstvo vatrenim oružjem pušten da se brani sa slobode. Sa slobode će se branit istim oružjem. i na kraju drago mi je da Dinamu ide dobro bez Samira. Samo nemože nikog dobit. Još da se je nekako riješit Halilovića.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić podsjeća na raštimani televizor. Umjesto da poravi sliku o sebi, on povisuje ton.

Zvonimir Hodak/dnevno

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari