Connect with us

Hrvatska

Zagreb: Maturanti organizirali ‘norijadu’

Objavljeno

on

Foto: Hina

Tisuće zagrebačkih maturanata su se, usprkos epidemiološkim mjerama, u utorak u podne na zadnji dan nastave okupile na “norijadi” na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle su praćeni policijom krenuli prema Bundeku.

Iako je Stožer civilne zaštite produljio epidemiološke mjere u Hrvatskoj do 31. svibnja, maturanti su se samoorganizirali putem društvenih mreža i sami organizirali “norijadu” na otvorenom.

Maturanti u veseloj povorci pristižu na Bundek preko Mosta slobode na kojem je obustavljen promet. Zbog toga se kod Bundeka stvorila gužva pa policija preusmjerava promet iz Novog Zagreba na druga dva mosta.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je kako je, sa ciljem što manjeg broja učenika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova, u dopisu školama istaknulo da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovore da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa.

No, druženje učenicima nitko nije, niti može zabraniti, poručuje Ministarstvo. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari