Connect with us

Komentar

Zagreb nikad nije bio takav da bi u njemu dominirali ljevičari

Objavljeno

-

Ilustracija/Tportal

Dugogodišnji suradnik Milana Bandića Duško Ljuština tvrdi kako “desnica nikad nije osvojila izbore u Zagrebu.” Zagreb nikad nije osvojila ljevica, ako je Bandić pobjeđivao na izborima i kao član SDP-a, on nikad nije bio ljevica.

I čini se da se Ljuštini iz pamćenja izbrisalo ono što je htio izbrisati – Boris Buzančić bio je prvi zagrebački gradonačelnik u samostalnoj Hrvatskoj i bio je član HDZ-a. Na prvim izborima Zagreb je bio HDZova utvrda, a zacijelo je kriva sama stranka što će poslije izgubiti premoć u metropoli. No možda je na lokalnim izborima u svibnju vrati.

U javnosti se favorizira Tomislav Tomašević, velikih ambicija ima i SDP, ali u dosadašnjih trideset godina Zagreb nikad nije bio takav da bi u njemu dominirali ljevičari poput Klisovića i Tomaševića, koji je bio u koaliciji s ultralijevom strankom poznatom po izjavi svoga čelnika – “Serem im se na Bleiburg”.

Ako mu HDZ dobro pripremi kampanju, Davor Filipović mogao bi u drugi krug, a za mnoge bi Zagrepčane bili prihvatljiviji i Škoro (DP) i Troskot (Most) nego Klisović i Tomašević, čiji su lijevi prethodnici u Zagrebu 1945. i poslije učinili nezapamćene zločine – još postoje deseci neistraženih masovnih grobnica.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas