Connect with us

Politika

Zagreb: Opozvani Vuković i Samodol, novi predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol smijenjeni zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom.

Vukovića i Samodola je Tomašević kao novoizabrani gradonačelnik u lipnju ove godine izravno, bez natječaja, imenovao na čelne pozicije u Zagrebačkom holdingu kao ljude od povjerenja za koje je poručio da moraju “hitno uvesti red u Holding”.

Njihovu današnju smjenu objasnio je otežanom suradnjom s troje novoizabranih članova Uprave i Nadzornim odborom.

Ustvrdio je da su postojale različite vizije u upravljanju Holdingom i podsjetio da Skupština Holdinga ima pravo razriješiti bilo kojeg člana Uprave u bilo kojem trenutku.

Smatra da nije pogriješio što je ih je u lipnju imenovao u Upravu bez javnog natječaja jer je “Holding bio u takvom stanju da je trebao nužnu promjenu cijele Uprave”.

Poručio je da Holding nastavlja stabilno funkcionirati. U Upravi ostaju tri člana imenovana na javnom natječaju, a jedan od njih, Ivan Novaković, imenovan je novim predsjednikom Uprave.

Tomašević je kazao da Vuković i Samodol imaju pravo na otpremninu u iznosu od tri plaće.

Na pitanje koju je ulogu u njihovoj smjeni odigrao član Nadzornog odbora Ratko Bajakić, Tomašević nije odgovorio.

“Cijeli Nadzorni odbor ima naše povjerenje. Nikome ne treba da ovo postane ping-pong. Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo sukobe u vrhu Holdinga, to je naša odgovornost kao Skupštine, na tome smo dobili mandat”, poručio je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari