Connect with us

Politika

Zagrebački DP: Klisović korektno obavlja dužnost, ne vidimo razloge za opoziv

Objavljeno

-

Gradski zastupnici Domovinskog pokreta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini neće podržati inicijativu Mosta za opozivom skupštinskog predsjednika Joška Klisovića (SDP) jer smatraju da korektno obavlja svoju dužnost.

“Skupštinska većina ima pravo na predsjednika, gospodin Klisović je njihov izbor, relativno korektno obavlja svoju dužnost i ne vidimo razloge za pokretanje opoziva, a pogotovo pod argumentacijom kršenja epidemioloških mjera”, istaknuli su u srijedu iz Domovinskog pokreta.

Podsjetili su da je gradski zastupnik Mosta Trpimir Goluža pokrenuo prikupljanje zastupničkih potpisa za Klisovićevim razrješenjem, a u dopisu oporbenim zastupnicima ocijenio da Klisović kao predsjednik “smišljeno izbjegava pozornost javnosti te izrazito negativno utječe na mentalnu svježinu i koncentraciju gradskih zastupnika, što srozava razinu i ozbiljnost rasprava te narušava ugled Gradske skupštine”.

Zamjera mu i da je prekršio odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama jer je odbio prijedlog da se sjednica prekine u 23 sata i nastavi sljedećeg jutra u 10 sati.

Iz Domovinskog pokreta stoga su mostovim gradskim zastupnicima poručili su da moraju odlučiti jesu li ili nisu protiv stožerokracije.

“Mi zastupnici Domovinskog pokreta nećemo sudjelovati u populističkim akcijama u svrhu prikupljanja jeftinih političkih bodova, a koji građanima ne donose nikakav boljitak. Kao oporbeni zastupnici i dalje ćemo kritizirati poteze vladajućih koje smatramo lošima, predlagati vlastite inicijative, ali i podržavati ono što smatramo dobrim i korisnim za građane Zagreba”, istaknuli su u priopćenju iz Domovinskog pokreta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari