Connect with us

Politika

Zagrebački HDZ ulaže 15 amandmana na izmjene i dopune GUP-a

Objavljeno

on

Gradski odbor HDZ-a Zagreba u srijedu je većinom glasova odlučio da se na prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) uloži 15-stak amandmana, izjavio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Mikulić je, nakon završetka sjednice zagrebačkog HDZ-a,  izvijestio kako je za tu odluku bio 41 član , devet ih je bilo protiv, a tri suzdržana.

Prije toga, na sjednici Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a većinom glasova – deset ‘za’ i tri ‘protiv’, podržan je  prijedlog da se ulože amandmani na GUP.

Mikulić je pojasnio kako je riječ o amandmanima vezanim uz osiguravanje zelenih koridora i više zelenila, povećanje površina parkova u gradu, , gradnji crkve “Blaženog Alojzija Stepinca” na Trnjanskoj Savici i sl.

Negirao je i kako su se tih amandmana “sjetili tek sada”, dan prije odlučivanja u zagrebačkoj Skupštini. Ustvrdio je da se radi o procesu koji traje duže vrijeme te da su HDZ-ovi predsjednici područnih organizacija na terenu razrađivali prijedloge tih amandmana.

Ako ne bude prihvaćeni svi amandmani HDZ će uskratiti podršku GUP-u

“Oni su usklađeni, mi smo ih usvojili i oni će na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine biti prezentirani”, kazao je šef zagrebačkog HDZ-a.

Istaknuo je i da će inzistirati da svi amandmani budu prihvaćeni, a ako ne prođe cijeli ‘paket’ njegova stranka neće podržati prijedlog izmjena i dopuna GUP-a.

Mikulić je pojašnjavao kako se HDZ želi zalagati za razvoj grada te ne žele zaustaviti gospodarski razvoj, a ustvrdio je i kako im se “insinuiraju situacije” koje ne stoje. “Sve ono što smo vidjeli u prijedlogu (GUP-a) da je dobro-dobro je, ono što nije ćemo popraviti amandmanima”, istaknuo je.

Na pitanje ostaje li HDZ u koaliciji s Bandićem ako ne prođu njihovi amandmani, Mikulić je uzvratio kako će o tome odlučivati Gradski odbor stranke. Dodao je, međutim, kako “uopće ne razmišljaju o varijanti da se ti amandmani neće usvojiti”.

Podsjetio i da je u srpnju zagrebački HDZ imao 11 amandmana na izmjene i dopune GUP-a, ali ih nisu uložili jer je na Skupštini tada povučen prijedlog GUP-a.

Amandmani nisu predloženi po Plenkovićevoj direktivi

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a negirao je da su amandmani predloženi po direktivi predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. “Apsolutno ne. To su amandmani s terena”, kazao je.

Na predloženom dnevnom redu sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, među 44 točke, na šestom će se mjestu naći izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), predlagatelja gradonačelnika Milana Bandića. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari