Connect with us

Politika

Zagrebački Holding: Zaštitili smo ZG vrećice, prodaja krivotvorina je kršenje zakona

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zagrebački holding potvrdio je u ponedjeljak da je zaštitio dizajn ZG vrećica u koje će se od 1. listopada odlagati miješani komunalni otpad, te je poručio kako krivotvorene vrećice predstavljaju kršenje zakona Republike Hrvatske.

Službene ZG vrećice, u koje će građani glavnog grada morati odlagati miješani komunalni otpad od početka listopada, mogu se kupiti u gotovo svim trgovinama diljem Zagreba, po cijeni od 2 kune za 10 litara, 4 kune za 20, te 8 kuna za 40 litara. Međutim, po društvenim mrežama dijele se fotografije s pojedinih tržnica na kojima se vrećice identičnog dizajna prodaju po dvostruko nižim cijenama.

“Zagrebački holding d.o.o. je kao nositelj dizajna zaštitio dizajn za sve tri litraže novih, plavih vrećica za miješani komunalni otpad (10 l, 20 l i 40 l)”, ističe Holding u svom priopćenju.

Prijavljeni dizajni zaštićeni su od 2.rujan ove godine, stoga će Holding, radi zaštite intelektualnog vlasništva koristiti sva raspoloživa pravna sredstva ukoliko se informacije o prodaji krivotvorenih vrećica pokažu točnima

“Industrijskim dizajnom kao pravom intelektualnog vlasništva štite se vanjska obilježja određenog proizvoda ili nekog njegovog dijela (dakle, ne proizvod kao takav, njegove tehničke funkcije ili pak distinktivne sposobnosti), a koja vanjska obilježja su vidljiva pri njegovoj namjenskoj uporabi od strane krajnjeg korisnika”, dodaje Holding. (Hina)

Tomašević: U centru grada ‘zg vrećice’ na javne površine, uklanjaju se sve kante

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari