Connect with us

Istaknuto

Zahtjev za isprikom hrvatskom ministru kulture dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću i građanima Republike Hrvatske

Objavljeno

-

Kamenjar.com objavljuje otvoreno pismo hrvatskih građana upućeno g. E. Zuroffu 07. veljače sa zahtjevom isprike Ministru kulture i svim građanima RH  te povlačenjem malicioznih i neutemeljenih optužbi kao i zahtjeva smjene.

U verziji pisma namijenjenoj hrvatskoj javnosti, u odnosu na original upućen na adrese Centra Simon Wiesenthal, učinili smo određene izmjene te se u središnjem dijelu poigrali satirom.

Pismu smo priložili i online peticiju potpore hrvatskih građana Ministru Hasanbegoviću koju možete pronaći na:  http://www.peticija24.com/apel_premijeru_zatitite_ministra_kulture_drhasanbegovia

U trenutku pisanja ovog priopćenja za medije, peticiju potpore potpisalo je preko 14 800 osoba od čega je 14 200 dostupno za javnost. Kao autori peticije dužni smo odluke potpisnika o ne/dostupnosti podataka čuvati u potpunosti, a u određenom trenutku uputiti i na pravovaljane adrese.  Nadamo se da će otvoreno pismo pronaći put do javnosti za razliku od peticije koja je, unatoč blokadi i ignoriranju većine medija, jedna od najpopularnijih online peticija.
Također, nadamo se da ćemo povodom objave priopćenja zaslužiti jednak tretman i prostor koje su imale neke slične inicijative, stoji u otvorenom pismu Građana Republike Hrvatske
zuroff
[ad id=”93788″]

Centar Simon Wiesenthal                                              Građani Republike Hrvatske

Ravnatelj Efraim Zuroff

1399 South Roxbury Drive
Los Angeles, California 90035

[email protected]

Predmet: Zahtjev za isprikom hrvatskom ministru kulture dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću i građanima Republike Hrvatske

Poštovani,

potaknuti sadržajem dopisa poslanog na adresu Vlade Republike Hrvatske (objavljenog na http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=8776547&ct=14819823&notoc=1) kojim g.Efraim Zuroff u ime Centra Simon Wiesenthal zahtijeva ostavku novoizabranog ministra kulture Republike Hrvatske dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, kao građani RH na koje se ravnatelj Centra poziva u svom pismu, osjetili smo se prozvanima i dužnima reagirati.

            Na početku naglašavamo da smo kao građani RH šokirani, uznemireni i ogorčeni sadržajem pisma i prozivkama za fašizam.

U tom kontekstu imamo nekoliko pitanja za gospodina Zuroffa i sam Centar Simon Wiesenthal.

Gospodine Zuroff, izrazili ste brigu i šokiranost uslijed “nekoliko izjava i djela novoimenovanog ministra kulture RH” stavljenih u vaš fokus od strane, kako navodite, “brojnih zabrinutih hrvatskih građana”.

Budući da navodite da je riječ o “brojnim zabrinutim građanima” RH, zanima nas s koliko građana RH ste razgovarali na temu njihove zabrinutosti i ne/prihvatljivosti izbora jednog ministra i možete li to dokumentirati?

Pitamo vas to gospodine, jer nije nam poznato i ne možemo se sjetiti ni jednog takvog razgovora s vama, niti da ste s nama ikada otvorili ijednu javnu raspravu na kojoj bi mi kao građani podijelili s vama bilo koju svoju brigu!

Budući se smatramo građanima republike Hrvatske uvjereni smo da naši stavovi za Vas ne predstavljaju drugorazredne samo zato jer se mi ne ubrajamo u “ljevičare” i pojedine krugove.

Drugo pitanje je pitanje legitimiteta kojeg Vi kao osoba imate u odnosu na legalno izabrane ministre jedne suverene države. Hrvatske.

Gospodine, od kuda Vi crpite legitimitet da odrješujete koji ministri su po volji i Vašim mjerilima, a koji nisu? Biste li Vi kao Židov dopustili ijednoj hrvatskoj udruzi koja se opravdano brine za žrtve nekog pokolja, da određuje ministre u vladi samo zato jer se ne slaže s nekim stavovima tog ministra? Gospodine, ne sjećamo se da smo vas ovlastili kao zastupnika. A ako tako nastupate, a vaše pismo to jasno daje do znanja, onda vi gospodine pokušavate razvlastiti Predsjednicu i Sabor RH njihovih ovlasti i staviti se na njihovo mjesto.

Po našem uvjerenju i spoznajama Vi, ni kao osoba, ni kao institucija, nemate niti najmanjeg legitimiteta tražiti smjene bilo kojeg minsitra republike Hrvatske, a ovakvi postupci samo sramote Vašu instituciju i prijateljski Izrael jer predstavljaju grubo i neovlašteno upletanje u unutarnje poslove jedne suverene države.

Treće pitanje je ono koje Vi naglašeno spominjete, a tiče se navodnog fašizma Ministra Hasanbegovića.

Gospodine, korištenje pojma antifašist i fašist na područjima pod komunističkom diktaturom nije nikakva znanstvena nego politička kategorija. Jugoslavenski komunisti pod vodstvom diktatora Tita, velikog neprijatelja međuostalim i židovskog naroda te antisemita, pojam antifašizma degradirali su u sadržajnom i pojmovnom obliku, a svim neprijateljima komunizma su prišili etiketu fašista da bi ih lakše zatvarali i ubijali. Sramotno je i ponižavajuće da Vi kao predstavnik židovske institucije nasjedate na prozirne komunističke metode i prihvaćate metodologiju onih koji se ni dan danas nisu ispričali ni pokajali za žrtve, a stanuju u stanovima oduzetim i hrvatskim Židovima. Prihvaćanjem prozirne komunsitičke terminologije i Vi se nehotice svrstavate među one koji postaju saveznici srpsko-jugoslavenske politike koja je bila jedna od najviše antisemitskih u Europi. Samo da Vas podsjetimo, gospodine Zuroff, da je prvi grad u Europi koji je Hitleru dojavio d aje «judenfrei» upravo Beograd, a da je upravo Tito vodio krvave ratove protiv Izraela.

Jeste li svjesni da su vaše osude apsolutno neprihvatljive i sramotne? Jeste li svjesni da Ministar kojeg osporavate i osuđujete kao “fašista” ima svoj legitimitet i potporu u većini hrvatskog građanskog bića?

Jeste li svjesni da ste na takav način osudili većinu građana RH kao fašiste i filoustaše? Jer mi smo izabirali na parlamentranim izborima RH 8. studenog 2015 novu hrvatsku vlast i Vladu. Tada i kasnije brojnim potporama, pozdravili i podržali smo Vladu i novog ministra Hasanbegovića kao legitimne i dobrodošle.

Gospodine, želite li reći za narod i državu RH da je fašistička? Želite li zaista tako reći za hrvatski narod koji je iznio demokraciju i sve njene temeljne vrjednote, vrjednote dijametralno suprotne fašizmu-komunizmu – nezavisnost, parlamentarni poredak, sloboda, ljudska prava – nakon pola stoljeća zlostavljanja i traume pod jugoslaveneskim komunizmom i velikosrpskim fašizmom devedestih?

Gospodine Zuroff, nismo ovdje s namjerom braniti ikoga, jer takvo nešto podrazumijeva krivnju. Ali isto tako pretpostavlja nepravdu. Gospodine, optužiti znanstvenika i čovjeka koji je istinski i potvrđeni antitotalitarist – antifašist i antikomunist – da je fašist, je gruba nepravda, kleveta i malicioznost.

Izrezati njegove izjave o antitotalitarizmu i antifašizmu i reci da je fašist samo zato jer se potvrdio i kao antikomunist tamo gdje to nije dopušteno ni dobrodošlo, jeste zlokobna manipulacija onih koji se boje Istine, istinskih ljudskih prava i europskih vrjednota. Nemamo potrebe govoriti što nam to kazuje o takvim ljudima i nakanama, kao ni o onima koji znanstveni rad površno nazivaju smećem.

Gospodine, koliko puta ste podigli svoj glas i lov u posljednje dvije ili više godina dok su se prava hrvatskih branitelja, radnika, invalida i 85% civilnog društva i medija grubo kršila i zanemarivala?

Gospodine, jeste li u ijednom od tih slučajeva reagirali, osudilii i krenuli u lov na ministre fašiste? Jesu li gore nabrojani neki novi Židovi 21. stoljeća u očima nekih novih hitlera? Razmislite o tome.

Za Vas kao pripadnika židovskog naroda i voditelja centra koji se bavi žrtvama ovakav pristup je sramotan i ponižavajući. Za nas je to još jedna provokacija u očuvanju povijesnih laži o stvarnom karakteru jugoslavenskog komunizma i nalijeđa koji na duši nosi mnoge hrvatske, ali i židovske žrtve. Ako Vama nije ispod časti biti saveznikom i ideološkom toljagom onih koji i dan danas žive u stanovima žrtava Jasenovca i Ausschwitza, nama je to u najmanju ruku degutantno.

Također, nemamo potrebu isticati istinu (jer ona sama može stajati) da Ministar Hasanbegović nije fašist, već naprotiv, Čovjek koji se na osnovu povijesnih činjenica o karakteru komunističkih zločina može ubrojati, nasuprot onih lažnih i elitnih, u iskrene antifašiste. Tu dolazimo do onog “floskularnog” argumenta protiv dr. Hasanbegovića, do “antifašizma”. S tim povezano, trebali bi znati sljedeće:
Kada napadate gospodina Hasanbegovića na temu revizije povijesti, neovisno o ne/istinitosti te tvrdnje, podsjećamo vas na neke znanstvene pretpostavke te europske preporuke i obveze.

Znanost, gospodine, ne poznaje tabue. Njezina je duša propitivanje, sumnja, ona je u svojoj srži “revizionistička”. U čemu je problem propitivati ili osporavati antifašizam prm. Staljinova ili Titova tipa?

U Hrvatskoj je optužba za revizionizam politički iskonstruirana i instrumentalizirana, pa je čak i proturječna, jer dolazi iz istih krugova koji ne priznaju jednakost svih žrtava i još uvijek veličaju titoizam. Lingvističko značenje povijesti upućuje nas na neprestano istraživanje, nadograđivanje, korigiranje i revidiranje sadržaja i oblika povijesnih događaja, kako bi se dosegnula maksimalna objektivnost i nepristranost. Da takva nadgradnja i istraživačka metodologija ne postoji, onda bismo danas još čitali Herodotovu povijest i Hamurabijev kodeks. Zbog toga je svaka revizija službenih propagandnih povijesti ne samo legitimna nego i poželjna.

Sam pojam “revizionizam” (lat.: revidere – “ponovno pogledati“) govori o ponovnoj procjeni, razmatranju ili reinterpretaciji priznatih spoznaja ili stavova. Revizionizam službene povijesti je mogućnost napretka u pronalaženju istine i, kao kritička metodologija, svojstven je svakoj ozbiljnoj povijesnoj znanosti. Stoga, optužba za tzv. hrvatski revizionizam je apsurdna, manipulativna i antiznanstvena.

Gospine Zuroff, prema vašim saznanjima, potiče li EU na obvezu “revidiranja“ europske povijesti? I na obvezu prema osuđivanju komunističkih zločina? Provjerite: u zadnjoj rezoluciji Europskoga parlamenta o “europskoj savjesti i totalitarizmu“ (Resolution on European Conscience and Totalitarianism), prihvaćenoj nakon zajedničkoga prijedloga o rezoluciji (Joint Motion for a Resolution) od 2. travnja 2009.

            Četvrto pitanje koje Vam postavljamo jeste ono o Vašoj informiranosti oko motiva navodnog ogromnog broja prosvjednika.

No, dopustite nam prethodno postaviti ona vezana za neke druge udruge i vašu šutnju. G. Zuroff, je li istina da je svojedobno Izraelska ministrica kulture prekinula državne potpore organizacijama (koje su se zalagale za – ljudska prava) za koje je ustvrdila da rade protiv opstojnosti, suvereniteta i same države Izrael? Zanima nas jer želimo čuti istinu a ne možebitne spekulacije.

G. Zuroff, je li istina da je prije nekoliko godina i izraelski parlament Knesset na prijedlog Vlade formirao posebno povjerenstvo da istraži tokove novca prema udrugama? Je li istina da je Izrael osudio prosvjedovanje tih udruga protiv Vlade kao nasrtaj na državu i Židove? I, da su po hitnom postupku zabranjene? Pitamo vas, jer želimo čuti istinu a ne manipulacije.

Gospodine, recite nam, jeste li i koliko puta tijekom zločinačke jugoslavensko velikosrpske agresije, koja je u mnogim aspektima mišljenjem ICJ nosila elemente genocida, osudili agresiju i zločine? Na kraju, gospodine, jeste li ikad (u Beogradu) negirali genocid Srebrenice, unatoč činjenici neopozivog i izričitog stava i presude danas najvišeg suda – ICJ?

Gospodine, tko i što vas kvalificira i diskvalificira da optužujete i napadate Hrvatsku i legitimne predstavnike hrvatskog naroda? Prosudite (za) sebe.

Konačno, na ovom mjestu dobro sjeda pitanje o inicijatorima napada i linča koji se vodi protiv novog ministra kulture. G. Efraim, imate li ikakvu, osim fašizma, ideju zašto bi “brojni građani” koji su vam se obratili bili toliko zabrinuti? Imate li ikakvu ideju o tome da su neke grupacije koje zastupate sudjelovale u nezakonitim radnjama da bi danas izvrtali objektivne činjenice i branili neobranjivo? Imate li ideju o tome kako su akteri protesta potpisani u peticiju smjene ministra „Kulturnjaci 2016“

čak LAŽIRALI određene potpise javnih osoba? Provjerite.

[su_heading size=”20″][MONOPOLY BLIŽNJEGA SVOGA][/su_heading]

*Napomena: nastavak pisma za hrvatsku javnost prenosimo u obliku satire

U kontekstu monopolizirane elitosfere, postoje osobe koje su novac bližnjih, dijelile sebi kao najbližnjemu svome ili sebi bliskim osobama još bliskijih udruga bližnjih medija. Gospodine Z, zvuči vam previše opetovan taj pojam bliskosti? Ne brinite. Hrvatska od bliskosti bližnjih blista i blitza u sukobima interesa. Zvuči paradoksalno? Zamislite gospodine, baš danas su građani ove kršćanske zemlje bližnjih saznali da je, zbog bliskosti, na Upravnom sudu RH kažnjena bivša ministrica bližnjih. Prokleta, uberfašistička zemlja!! Prokleta bliskost! I ministri koji je dokidaju! Čemu cvijeće da nam cvjeta kad to sasvim solidno mogu bližnji? Ako kojim slučajem zaista procvjeta i rascvjeta se, neinteresantno cvijeće endehazijsko dovest će nas do blitz kosti. Samo, što ni gole kosti već sada više nema.

Previše, previše blisko sukobljenih u svojoj bliskosti krenulo je tako još jednom pomoći bližnjega svoga i to na prvoj liniji fronte. One predradničke. Možda posljednji put – s ovog papira u pokojne titove uši. Toliko su bliski da se zajedno potpisuju, znane i neznane dopisuju, ali nikada svoje bližnje ne otpisuju. Tako su i došli na jednu izvan-u-rednu ideju isključivo uzurpirati jedan kulturno blizak prostor u kojem će kultivirati radikale, nadkreativno umjetničke i posve slobodne. Inače, slobodni radikali su negdje označeni kao visokoreaktivni radikali. Asocira vas na nešto? Netko bi pomislio da je riječ o kemijskim spojevima koji malo kome nisu izazivali mučnine i nejasnoće, kao uostalom i bliskost kulture i kemije. Taj par ovdje stoji u odnosu u kakvom stoje slobodni radikali i veze. A kad je riječ o radikalima, temeljne oznake su visoka reaktivnost, brza razgradljivost, olako spajanje ili alternativa raspadanje. Na neke od takvih posljedica utječe toplina. Stoga, ukoliko želite njihovu razgradnju, ne biste smjeli ni pod razno dovoditi ih pod utjecaj topline. A toplina nekako priziva bliskost pa i vjernost koja se u elitosferi pokazuje isključiva prema svemu i svakome drugačijem. Štoviše, čuvari libela-r svijeta kojeg inače posve samostalno g(r)ade, vjernost promiču kao prvu na ljestvama tradicionalnih vrjednota. Naravno, to je za svaku pohvalu. Ljestve. I naravno, tko god nije vjeran i blizak: lupi-ga. Takav morala nema, a još manje onog antifašistički moralnog. Lupi-ga sa ljestava, fašističku floskulu.Vjerni i moralni muf, milozvučna gonga, sveti halter kulturni. Punkt. Točka. Nitko više. Nepokoreni!! slava titu.

            S druge strane, fašigrađani paze da cvijeće procvjeta, ali tako nekultivirani pitaju se hoće li bližnji svojim umijećima kultivirati i Europsku uniju (inače, sVijeće je donijela povijesna Revolucija nekog čudnog broja 1481 o potrebi nekakve svenarodne bratske pohvale totalitolerantnih komunističkih režima) – tko o čemu EU o komunizmu! Zločinačka unija, fašistička unija. Faši-Hrvatska. Niti imaju imalo pojma ni dojma što je cvijeće a što jugoslavija; što moderni postitoistički antifašizam elitosfere i pre-radnička fronta. No, kako bi agrađani to i mogli znali? Oni su sada u biro-u, a biroovci nad biroom. To su temelji moderne RegUnije bližnjih (Regionalne!) a ne nekakvo cvijeće koje tisućama Europom cvjeta.

I tako elitne jedinice antifašizma prerađuju financijske potpore i temelje. Rade, sto muka muče da ne sabortiraju modernističke nakupine antifaembrija. Stoga bližnji više nego ured-no razvijaju cenzura pluralizam u svom najdemobratskom društvu. Štoviše, da nije el-Građana zar bi bilo demobratstva? Kakvi prokleti fašisti, demokroacija i Domovinski rat? Da nije el-el-el-izama, ne bi ni taj fašistički rat postao, u financijskim platformama, bližnjima bliski brat.

            Otkud danas svi ti silni prosvjetnici? Prokleta glasovna promjena! Još jučer su vjerno g-radili antifašizam na plačformi ljudskih prava. Doslovno. Onih agrađanskih. Ionako ovi akavci niti su ljudi, niti afelita. Štakoraši! Stoka sitnog zuba, a najsitniji su u ovce. A mogli su biti ljudi kao npr. preuvaženi gospodin Zuroff, elitni stručnjak i truth-fighter ras-izama/juda-izama i mnogih dr. izmama. Naravno da gospodin Z nikada ne bi negirao genocid Srebrenice. ….da su tamo masakrirani ljudi, a ne ….. Problem je u genocidu i njegovu nedostatku prokletog izma.

Možda je gospodin Z, kao svjetski putnik i lovac, veliki ljubitelj glazbe i klasičnih melodija. Voljeli bismo znati je li Z ikada slušao kako viole bližnjih violiziraju? A što tek gospodin Z misli o hrani i kuhanju? Onako, kao svaki pošteni svjetski gurman. Recimo o tome da se iz poreznog lonca hrane el-bližnji, a bliski serviraju dok neki kuhaju? Ništa sporno, kuda bi stigla regunija da svi samo konobare, hrane se i serviraju. Zato netko mora kuhati. Doslovno kuhati – porezani bezveznici.

Kakav neodgovorni čin još neodgovornijeg i aznanstvenog ministra koji je odlučio stati na kraj dugo i brižno njegovanoj kulturnoj tradiciji nepotizma i korupcije! Primitivac. Nikada nije koristio te prelijepe pojmove el-unije. Zato mu treba svijeće upaliti, i grob spremiti. Pažljive i humane proelite, iako oni neodgovorni ustaše da ih zgaze, opet čuvaju i brinu za prava. Ovoga puta za pokojnika, Hrvata. I samo ovoga puta.

Tako nepravedno pogođenim neprofiterima i bližnjima, u neimanju drugog izbora i nikakvih prava, preostala je sveta komunistička slamka (hvala titu) u-sisa (i samo ovaj put zločinačko u) svakoga tko bezobrazno diktatorski onemogući u svijetu inače dopuštene korupcijske dojmove. Opet prokleta glasovna promjena.

U takvoj booksi, kada (s)crolaju laži o tobožnjem zlonamjernom sakaćenju pok. ministra i odavno pokojnih agrađana, radi zakonom zaštićenih vrlo zakonitih radnji i tradicija Građanskih grupnjaka, joker karta uvijek je fašistička, a odnedavno i islamofilička. Stoga Građani i mogu sada mirno prosvjetovati. I u posljednje vrijeme, saznajemo, špricati.

            U pismu agrađana g. Z-u, iskazana je namjera da preuzmu ulogu suca, jer tko je vidio suda do prijekoga suda. Naime, znate kako glasi ona starobesna: “Svatko tko je ubijen bez suđenja nije nevin, već mu samo sudskim procesom nije dokazana krivnja”. Nikako se ne želi ukazati na sagledivu korist koju Ze ne bi mogao pridodati dobrim odnosima dvaju naroda. A s obzirom na blage glagole slavne komunističke elite kojoj su inače židovske i svake žrtve svete te ih nikada ne koristi u revno političke svrhe, ipak sumnjaju da će ovo pismo biti motiv da se agrađane još jednom proglasi protivnicima el-antifašizma: prokletim nepismenim ne-elitnim fašistima.

I dok se očekuje proglas, dotle nesukobljeni bližnji prosvjetnici marljivo rade 24/7 kako bi zaštitili povije(s)no kunino krzno, jer opće je poznato da se radi o borcima za zaštitu i životinjskih prava. Zato prakticiraju ono što se u svijetu popularno naziva alpinizam, a u zemlji bližnjih poznatiji je kao dinarizam. Bez obzira bio eurskog ili južnog slavnog tipa. A u slučaju da nestane snijega, dobrodošao je i kunarizam.

Budući da takve pothvate podupire i predčasna institucija koja se bori za pravdu naspram žrtava Holocausta, onda ni posljednje pismo i njegovi blagoslovi niti su sramotni, ponižavajući niti nedostojni bilo kojeg društva. Osim agrađanskog.

Vjeruje se da je razlog pisma i umirujućeg tona najprimjerenije i najodgovornije poznavanje merituma stvari. No nesigurni su agrađani da Z ipak nije štitnik jedne lijepe tradicionalne-elitne riječi (na K), ili univerzalno dopustive islamofobije pogotovo kad imaju u vidu nepreviranja i floskule u današnjem svijetu koji od svih Građana svijeta, pogotovo onih nadsvjetskih, a manje od nositelja raznih funkcija, zahtijevaju ne baš posebnu pažnju i nikakvu odgovornost.

Potpisnici pisma itekako su indiferenti na to hoće li lovac Z, kao preuvaženi predstavnik SWC, biti uzor ne/savezništva s onima koji ni najmanje brutalno nisu provodili antisemitizam na Balkonu, koji su ne dan danas već jučer Židovima vratili prokleto, te se umjetno ne služe političkim ispraznicama da bi zadržali oteto.

***Napomena: za hrvatsku javnost drugi dio pisma upućenog g. Zuroffu prenosimo u satiričnom obliku. Nadamo se da ćemo na taj način barem dijelom zadovoljiti ukus i apetite svih neprofitnih, Starosti, mufova, haltera i svih njihovih bližnjih.

*Nadamo se da će nam T-portal jednog dana uspjeti oprostiti svaku nepismenost, nekulturu i svako Slovo peticije kao i ovog otvorenog pisma. Molimo t-portal da ne troši svoj kulturni web prostor i vrijeme na nepismene porezane bezveznice. Naime, porezanima je to ispod svake časti. Što se tiče skrivenih identiteta, kao autori peticije čuvamo odluke potpisnika, no ne čudimo se da vas jedna takva mogućnost boli baš u slučaju ove, jedne od najpopularnijih online peticija ikada. I ni najmanje se ne pitamo koliku bi popularnost tek prikupila na ulicama. To znamo. Što još reći vezano uz opciju identiteta ponuđenu na servisu peticija24.com osim: prokleta fašistička nedemokratska ponuda, fašističkog internet servisa.

Gospodo T, čuvajte prostor i živce.

*Na kraju, i ne manje važno, “neprofitnim” prosvjeTnicima kao porezani bezveznici želimo iskazati dobrodošlicu na, sada zajedničko, slobodno tržište rada.

***Na kraju pisma uputili smo zahtjeve hrvatskih građana g. Efraim Zuroffu:

Kao predstavnik uvaženog Centra Simon Wiesenthal, molimo vas ne dopustite da centar postane sredstvo manipulacije nekih elita. Tvrdnje o gospodinu Hasanbegoviću, kao antisemitu, niti su točne niti istinite te su namjerno izvađene iz konteksta.

Molimo vas da budete pažljivi, odgovorni i oprezni sa zahtjevima za intervencijom u unutarnje poslove jedne suverene države, posebno kada to radite na temelju spekulacija i spletki, jer sve zajedno dovodi u pitanje vjerodostojnost vaše organizacije.

Hrvatski građani zahtijevaju i očekuju ispriku po svim točkama otvorenog pisma. Pozivamo vas da povučete sporne i neprihvatljive zahtjeve za smjenu te se Ministru ispričate zbog štetnih objeda.

U nedostatku isprike, sigurno ćemo apelirati na Centar za razmatranje vodstva
koje se olako povezuje sa nasljednicima bivše komunsitičke ideologije te time ne koristi interesu židovskog naroda i kalja uspomenu na sve žrtve fašističkih i komunističkih progona pa tako i nad Židovima.

Iskreno,

Hrvatski očevi i majke, bake i djedovi, radnici i porezni obveznici, nezaposleni, hrvatski ne-kulturnjaci i kulturnjaci, znanstvenici, umjetnici, veterani Domovinskog rata, ateisti, kršćani, Židovi i muslimani, učitelji, odvjetnici, liječnici, novinari, profesori, ne-elitno civilno društvo, ne-elitni mediji i portali, službenici, antitotalitaristi, lijevi i desni, nestranački
HRVATSKI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE

Kamenjar.com

Prilog: PETICIJA POTPORE MINISTRU KULTURE ZLATKU HASANBEGOVIĆU

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari