Connect with us

Pregled

Zahvala vatrogascima Baden-Wűrttemberga za 43 donirana vatrogasna vozila

Objavljeno

-

Foto: Ilustracija

Nakon pune 23 godine uspješne suradnje te velike vrijednosti poslijeratnih donacija i druge pomoći, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije u utorak je održan prijam za prijatelja Hrvatske – dopredsjednika Vatrogasne zajednice pokrajine Baden-Wűrttemberga Gerharda Laija sa suradnicima.

Zahvaljujući njegovu osobnom zauzimanju, vatrogascima Sisačko-moslavačke županije darovana su od 1996. godine čak 43 vatrogasna vozila te velika količina vatrogasne opreme. Kako je na primanju istaknuo župan Ivo Žinić, ta je pomoć bila presudna u obnovi rada mnogih DVD-ova, posebice na oslobođenom području. Osim materijalne pomoći, njemački su vatrogasci nerijetko svojim hrvatskim kolegama pružali i stručnu pomoć.

Zahvaljujući na pomoći, župan Žinić je rekao kako vjeruje da će se suradnja s njemačkim kolegama nastaviti.

Iznenađen iskazanom pozornošću, Gerhard Lai je rekao kako je prijam izraz poštovanja prema njemačkim prijateljima. Istaknuo je kako njemački vatrogasci uvijek rado dolaze na sisačko područje te da je prijateljstvo obostrano. Budući da uskoro odlazi sa svoje dužnosti, u Hrvatsku je doveo i novog voditelja svojeg ureda Gerda Zimmermanna, koji će nastaviti suradnju.

Gerhard Lai je rekao kako vjerujeda će se prijateljstvo nastaviti te će i dalje rado dolaziti u Hrvatsku.

Budući da su neposrednu suradnju s njemačkim kolegama prvi uspostavili predstavnici Vatrogasne zajednice Martinske Vesi i DVD-a iz Trebarjeva, načelnik Općine Martinske Vesi Stjepan Ivoš predao je Gerhardu Laiju javno priznanje za dosadašnju suradnju i prijateljstvo.

Sa županom Žinićem tradicionalno su razmijenjeni darovi, a na nesebičnoj pomoći i prijateljstvu gostima je zahvalio i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari