Connect with us

Religija i Vjera

‘Zahvalimo Bogu na novoj vlasti koja voli narod i dolazi iz dijaspore o kojoj brine jedino Crkva’

Objavljeno

-

Biskup je podsjetio na važan događaj pred 25 godina, donošenje Božićnog ustava

Gospićko senjski biskup Mile Bogović tradicionalno je u subotu 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, predslavio misno slavlje u Slunju pri božićnom obilasku svih dekanatskih središta Gospićko-senjske biskupije Tom prilikom biskup Bogović otvorio je Vrata milosrđa u Godini milosrđa kroz koja će prilikom prolaska vjernici dobiti jubilejske oproste. Suslavili su župnik Slunja mons. Mile Pecić i đakonMišel Grgurić, piše IKA.

[ad id=”68099″]

Govoreći o milosrdnom Bogu, biskup je istaknuo da na njega često gledamo kao na suca, a ne dobrog oca, što je neispravno. Prolaskom kroz vrata danas se poistovjećujemo sa sv. Stjepanom prvomučenikom koji je gledao na kraju svog života na nebeska vrata, vrata vječnosti koja su jamstvo da nećemo nestati. Isus nas gleda okom spasitelja, a ne suca nakon što je i sam došavši među ljude rastao kroz teškoće. Neka osnovna poruka Godine milosrđa bude da i mi budemo milosrdni s onima s kojima živimo.

Biskup je podsjetio na važan događaj pred 25 godina, donošenje Božićnog ustava te pozvao na zahvalu Bogu da konačno dobivamo nove strukture vlasti koje vole svoj narod i građane i koji dolaze iz dijaspore o kojoj jedino Crkva vodi brige posljednjih stoljeća. Biskup je isto tako izrazio zadovoljstvo da je današnje evanđelje čitao đakon iz Korenice, iz koje biskupija dobiva već drugog svećenika.
Nakon mise vjernici su imali priliku kupiti godišnjak Mostove za 2016. godinu kao i novu knjigu biskupa Bogovića o Slunju i njegovoj crkvi. Na kraju je biskup tradicionalno u božićnom vremenu sa svojim sumještanima zaplesao kolo “O janje moje”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari