Connect with us

Politika

Zahvaljujući angažiranosti Nikole Mažara osigurano je 800 obitelji kroz sve modele stambenog zbrinjavanja u Vukovaru

Objavljeno

-

Nikola Mažar kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Vukovara kako kaže svojim sugrađanima želi osigurati prosperitetnu budućnost.

” Moja polazišna točka upravljanja gradom je kroz suradnju. I to na svim razinama. Suradnju s građanima, sa susjednim gradovima, općinama, sa Županijom i na kraju s Vladom i resornim ministarstvima. Smatram da je tu elementarna razlika između sadašnjeg gradonačelnika i mene. Ova suradnja ponuđena je svima koji žele unaprijediti život u Vukovaru. Onima koji žele da se Vukovarci vrate u Vukovar, koji žele da Vukovarci ostaju u Vukovaru i onima koji žele da se mlade obitelji doseljavaju u Vukovar kao mjesto sretnog i sigurnog življenja. Nudim otvorena vrata za svaku dobru ideju i inicijativu.

Vrijeme je da se stane na kraj podjelama i da zajedničkim snagama pokrenemo projekte koji će pridonijeti razvoju našeg voljenog grada i društva ”, izjavio je Nikola Mažar.
Stoga, kako je Nikola Mažar bio na čelu Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje od listopada 2016. do travnja 2021. godine napravili smo analizu njegovog rada za područje Vukovara i Županije.

Programom stambenog zbrinjavanja korisnika darovanjem građevnog materijala za obnovu i izgradnju obiteljskih kuća darovano je građevnog materijal za obnovu i izgradnju 73 kuće, a ukupno je uloženo 9 milijuna kuna iz državniog proračuna. Programom sanacije i izgradnje stambenih jedinica u državnom vlasništvu završena je obnova 330 pojedinačnih stanova za stambeno zbrinjavanje obitelji u potrebi prema Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Za navedene aktivnosti ukupno je utrošeno 30,50 milijuna kuna sredstava državnog proračuna.

Također, Programom obnove i izgradnje višestambenih zgrada u državnom vlasništvu završena je obnova svih u ratu oštećenih višestambenih zgrada. U navedenom razdoblju obnovljeno je 17 višestambenih zgrada dok su 2 višestambene zgrade novo izgrađene. Ukupno je obnovljeno i izgrađeno 19 višestambenih zgrade sa ukupno 97 stanova. Za navedene aktivnosti ukupno je utrošeno 40,50 milijuna kuna sredstava državnog proračuna.

Za razdoblje od 2021.–2024., planiran je nastavak obnove i izgradnje preostalih 16 dvodomki i četverodomki tzv. „Batine vile“ i izgradnja 2 višestambene zgrade. Za sve navedene višestambene zgrade izrađena je projektna dokumentacija te će se iste obnavljati ovisno o raspoloživim proračunskim sredstvima.

Aktivnih nekretnina u koje spadaju obiteljske kuće i stanovi u vlasništvu Republike Hrvatske a kojima raspolaže i upravlja Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje na području Grada Vukovara je 2412 od toga 124 kuće i 2288 stanova. Nekretnine se koriste za stambeno zbrinjavanje korisnika davanjem u najam prema Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima te Uredbi o utvrđivanju status bivših nositelja stanarskog prava i planova njihovih obitelji, te uvjetima i postupku njihovog stambenog zbrinjavanja.

Na području Vukovara darovano je 233 stambenih jedinica. Otkupljeno je 420 stambenih jedinica koje su bile u vlasništvu Republike Hrvatske.

Kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Gradu Vukovaru, u tijeku je izgradnja 21 stambene jedinice, kroz Potprojekt HR7-Izgradnja višestambene zgrade za 21 obitelj u Vukovaru. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1,26 milijuna eura, od čega je iznos donatorskih sredstava 860 tisuća eura, a 400 tisuća eura se financira iz sredstava državnog proračuna.

Razvidno je da pet godina znanja i iskustva Nikole Mažara stečenog u Zagrebu na poziciji državnog tajnika osigurano 800 obitelji kroz sve modele stambenog zbrinjavanja u Vukovaru. Stoga Vukovarci s pravom mogu očekivati da Nikola Mažar svoja obećanja temelji na realiziranim projektima a ne praznim pričama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas