Connect with us

Herceg Bosna

Zahvaljujući HVO-u Hrvati su se zadržali na svojim ognjištima

Objavljeno

on

Nizom manifestacija sljedećih dana diljem Bosne i Hercegovine obilježit će se 27. godišnjica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO), oružane sile koja je bila pobjednička i zahvaljujući kojoj su se Hrvati zadržali na svojim ognjištima. Taj kontinuitet HVO je zadržao kroz strukture Oružanih snaga BiH, o čemu svjedoči i general bojnik Ivica Jerkić, aktualni zamjenik načelnika Glavnog stožera OS-a BiH za operacije, piše VečernjiList.ba

– Prva pješačka gardijska pukovnija OS-a BiH baštini tradiciju HVO-a i organizira obljetnice značajnih datuma, a sigurno najvažniji događaj jest obilježavanje Dana HVO-a i obljetnica utemeljenja Prve pješačke gardijske pukovnije.

Ove godine obljetnica će biti organizirana polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetim misama u Mostaru, Tomislavgradu i Orašju, a središnja vojna svečanost bit će organizirana sutra u Kiseljaku. Danas će biti služena sveta misa u crkvi svetog Ilije proroka, polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva opijela bit će na središnjem spomen-obilježju u Kiseljaku, nakon čega će biti otvorena izložba ratnih fotografija i ratnih glasila u Srednjoj tehničkoj školi.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari