Pratite nas

Komentar

ZAIGRAJTE I VI NAGRADNU IGRU – DRAGO MI JE PRGOMET

Objavljeno

na

untitled8

Ne propustite na svim kioscima srećke s likom Drage Prgometa.

[ad id=”68099″]

Uz njegov četvrti lik dolje desno upišite ime stranke u koju će po vašem sudu otići nakon što do konca godine napusti SDP. Sačuvajte naljepnicu s brojem srećke i čekajte izvlačenje u najluđoj noći. Prva nagrada: doživotno počasno članstvo u stranci po vlastitom izboru PLUS sve beneficije ukoliko stanka sudjeluje u obnašanju vlasti. Svaki Hrvat ima pravo na 15 minuta slave. Druga nagrada: baseball palica s kojom si može razbiti glavu svatko tko mu je dao glas, ali bar će izgledati lijepo ako si prije udarca na glavu stavi poklon šilt kapu s bojama HDZ-a, MOST-a i SDP-a, naprijed s likom Drage Prgometa, a na poleđini s velikim upitnikom. Treća nagrada: Priručnik za političke samoubojice čiji je autor samoubojica poznat po epizodnoj ulozi u stripu Alan Ford. Četvrta i utješna nagrada: kamen za zelje, piše Kristijan Krkač/À Propos

Drago Prgomet, do danas član MOST-a, uspio je u samo 11 mjeseci ove godine izaći iz HDZ-a u kojem je bio član do veljače, zatim postati član MOST-a u rujnu iz kojeg je danas 12. studenog izbačen zbog toga jer usprkos dogovoru odlučio samostalno „razgovarati“ s SDP-om, tj. sa Z. M., a kako je krenuo čini se da bi mogao do konca godine napustiti i SDP. Tajna svih tajni jest u koju će stranku prijeći, jer vjerojatno i on sam, poučen iskustvom politički pokojnih predšasnika, zna da neovisnost u politici ne prolazi? Netko bi se pitao ima li Drago Prgomet poteškoća s političkom vjernošću? Je li ga politička majka dovoljno voljela? Možda ga je politički otac tukao? Jesu li ga politički kolege u nižim razredima političke škole zadirkivali? Možda je bilo i većeg zla? Ako mu psihijatar nije uspio pomoći, teško da će to moći obični smrtnici. Što je tu uopće zanimljivo?

Portali i društvene mreže vrve od vijesti o tom događaju i ruganja Dragi Prgometu. No, koliko se može od oka analizirati, proizlazi kako je odnos specifičan. Radi se o ponoćnom kauboju koji tijekom cijele godine grozničavo mijenja stranke. Tumačenja se dvoume između toga trebaju li mu dati ulogu profesionalca ili mušterije. Mnogi drže kako je mušterija jer traži među profesionalcima, ali mislim da je prije profesionalac jer probire među ponudama mušterija. No, ne treba cjepidlačiti. Odnos je naime načelno politički prostitutivan. Izigravanje povjerenja državljana s pravom glasa koji su baš toj osobi te stranke dali svoj glas takvom političaru ništa ne znači. Nezanimljivo.

Zanimljivije je kako je Prgomet pristao uz zajedništvo MOST-a, a samo par sati kasnije nakon dogovora u MOST-u, bez njihovog znanja i samoinicijativno je otišao na tajni sastanak s SDP-om. To da je sastanak namjeravao držati u tajnosti govori kako je namjeravao igrati dvostruku ili trostruku igru. Izigrao je ne samo povjerenje birača, nego i povjerenje svojih kolega iz MOST-a. No, politička prijateljstva sklapaju se iz interesa, a ne iz ljubavi prema domovini, stranci, ideologiji, programu, ili vođi. Tko tvrdi drugačije ili je naivan, ili laže kao pas. Još jednom nezanimljivo.

Drago Prgomet je učinio nešto puno gore. Postao nacionalna sramota. Nakon 20 godina vladavine HDZ-a i SDP-a i trenutnog stanja u koje su nas te stranke dovele, pojavila se, snagom izbornog rezultata, relevantna opcija koja je mogla stati na kraj toj zloj vladavini, ako ništa drugo barem ponavljanjem izbora. Glas toj opciji dala je revoltirana Hrvatska. Drago Prgomet postao je nacionalna sramota, jer je njegovo priklanjanje SDP-u, uz prethodno članstvo u HDZ-u i u međuvremenu članstvo o MOST-u, simbol izdaje nade koju je ta opcija sa svojih 19 osvojenih mandata pružila revoltiranoj Hrvatskoj koja joj je dala povjerenje. Ukratko, da situacija nije na svu sreću vidno komična, zasigurno bi bila duboko tragična što nije, tj. tragična, jer je na svu sreću vidno komična, ukratko, kao i sam lik Drage Prgometa.

Kristijan Krkač/À Propos

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari