Connect with us

Događaji

Zajednica branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’ održava izborni sabor

Objavljeno

on

Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” održava izborni sabor. U uvodnom dijelu predsjednik Miljenko Filipović poručio je kako je ova Vlada povećala proračun za branitelje i regulirala njihova prava te oformila skupinu za istraživanje zločina na Ovčari.

Na saboru su brojni istaknuti članovi stranke, među kojima i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je održao uvodni govor. Podržao je inicijativu Zajednice da se u Zagrebu izgradi spomenik ratnom ministru obrane. Također je komentirao i najavljeni prosvjed u Vukovaru, rekavši kako institucije rade svoj posao, ali ga trebaju raditi intenzivnije.

Rekao je kako razumije gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji živi i radi u krugu ljudi koji pate i traže istinu, ali isto tako kako treba reći jasno “ne” politiziranju ove teme.

“Očekujem od svih vas da se svojim djelovanjem vrlo jasno postavite u kontekstu inicijativa, ne mislim tu na gradonačelnika, nego na druge koji oko njega nastoje napraviti nešto drugo od tog prosvjeda, da se ta jasna poruka pošalje – procesuiranje ratnih zločina da, manipulacija i zloupotreba ne. Vrlo jednostavno, da ne može biti jednostavnije. A iz aviona se vidi koliko je zainteresiranih da na tom valu dobiju nekakav zamah”, rekao je premijer.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari