Connect with us

Reagiranja

Zajednica povratnika Hrvatske pisala Grčiću – Kreator ste Plana 21 koji je cijelu Hrvatsku doveo na rub propasti

Objavljeno

on

Gospodine Grčić!

Zajednica povratnika Hrvatske ovih dana prati kampanju svih relevantnih stranaka i koalicija za predstojeće parlamentarne izbore pa tako i vašu, odnosno kampanju tzvRestart koalicije.

Obzirom da je postalo jasno da ste upravo vi tvorac gospodarskog dijela tog programa u kojem se najavljuju radikalne promjene, zapošljavanje, rast plaća i sl., naprosto smo prisiljeni obratiti vam se otvorenim pismom kao upozorenjem hrvatskoj javnosti, posebice povratnicima na ratom stradalim područjima, na notornu činjenicu da ste vi bili i kreator Plana 21 Kukuriku koalicije koji je cijelu Hrvatsku doveo na rub propasti.

Ovim pismom želimo podsjetiti građane Hrvatske, posebno prognanike i povratnike na ratom stradalim područjima, na svu štetu koju ste kao ministar regionalnog razvoja i potpredsjednik Vlade,u mandatu Zorana Milanovića, počinili na ratom stradalim područjima.

Na vaš prijedlog Hrvatski sabor ukinuo je sva prava povratnika koja su bila propisana Zakonom o područjima posebne državne skrbi i Poreznim zakonom. Ukinuto je pravo povratnika na uvećani povrat poreza kojim su sredstvima mnoge obitelji uzdržavale svoju djecu i ostale nezaposlene članove obitelji. Umjesto da olakšate stambeno zbrinjavanje kao pozitivnu mjeru demografske politike, uveli ste porez na promet nekretnina što govori da vam ni u jednom trenutku nije bio cilj naseljavanje ratom opustošenih područja nego upravo suprotno.

Ukinuli ste pomoć kod kupnje mjesečnih karata djeci upisanoj u srednje škole izvan mjesta svojeg prebivališta.

Ukinuli ste pravo lokalnoj samoupravi na veći udio u porezu iz dohotka koji je bio temeljni izvorni prihod općina i gradova na ratom stradalim područjima jer su ta mjesta ostala bez velikog postotka prijeratnog stanovništva tako da prihodi od građana nisu mogli pokrivati rashodnu stranu lokalnih proračuna.

Ukinuli ste pravo na potporu dječjim vrtićima na ratom stradalim područjima zbog čega vas mora biti posebno sram.

Nećemo više nabrajati jer se sve zlo koje ste počinili može sažeti u jednoj rečenici – ukinuli ste sva prava iz Zakona o područjima posebne državne skrbi osim stambenog zbrinjavanja što je dovelo do naglog vala iseljavanja, posebno mladih i obrazovanih ljudi iz ratom stradalih područja. Ako biste pokušali osporavati naše navode, čuvamo gospodine Grčiću sve narodne novine u kojima su objavljene izmjene Zakona o područjima posebne državne skrbi kao dokaz zločina kojeg ste počinili najtežim stradalnicima Domovinskog rata.

I tko da Vama gospodine Grčiću sada vjeruje? Prazna priča, laž i demagogija!

Osijek, 30. lipnja 2020.

Zajednica povratnika Hrvatske
Zajednica povratnika Osječko baranjske
Zajednica povratnika Karlovačke županije

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari