Connect with us

BiH

Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača stala u obranu hrvatske Predsjednice

Objavljeno

on

Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača povodom reakcija i napada određenih novinara i medijskih kuća na predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović reagirala je priopćenjem za javnost, koje prenosimo:

„Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača, kao zajednica koja baštini europske i demokršćanske vrijednosti, sve suvremene tekovine europske civilizacije, koje su srodne hrvatskom narodu, kao tvorbenom narodu BiH najoštrije osuđuje medijske napade na predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović, kao istinski i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine te svih naroda koji žive i BiH doživljavaju svojom domovinom, ali kao predsednica susjedne zemlje kroz svoje sadašnje, ali i prošle aktivnosti i angažmane snažno zagovara europski i euroatlantski put BiH čemu smo mi kao Zajednica, također, snažno predani.

S time u vezi izuzetno nas zabrinjavaju napadi i pogrdni, seksistički komentari novinara pojedinih medija, koji zloupoterbljavajući javni prostor u javnost BiH i regije pronose negativne komentare s neželjenim posljedicama. Držimo kako je u potpunosti izostala reakcija svih nadležnih vladinih i nevladinih institucija, poglavito onih koji su najglasniji u zagovaranju jednakih prava pripadnica i pripadnika oba spola, kao i istaknutih dužnosnica svih razina vlasti u BiH koje „skrbe“ o navedenoj problematici. Smatramo kako nama u BiH treba snažno i iskreno suočavanje s istinom, činjenicama, kao i iskreni odgovor svih nas kakvu BiH želimo i gdje ju vidimo u budućnosti.

Mi u ZŽ HDZ BIH KKK smatramo kako budućnost BiH u Europskoj uniji i NATO-u nema alternativu, te u svezi s tim opredjeljenjem još jednom pozivamo cjelokupnu javnost naše domovine BiH na građenje mostova, suradnju i iskreno partnerstvo na unutarnjem, ali i vanjskopolitičkom planu.“

Predsjedništvo ZŽ HDZ BiH KKK

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari