Connect with us

Herceg Bosna

Zajednica žena HDZ BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’ Županije Središnja Bosna srcem za Banovinu

Objavljeno

on

Predsjedništvo Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” 5. siječnja pokrenulo je humanitarnu akciju za potresom porušenu Banovinu u vidu prikupljanja novčanih sredstava na području cijele Bosne i Hercegovine.

Županijski odbor Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” Županije Središnja Bosna vodio je akciju u koordinaciji s predsjednicama Općinskih organizacija, čije su članice aktivno radile na terenu do 5. ožujka, dokad je i službeno trajala humanitarna akcija.

„Ponosna sam i veoma zahvalna svim članica diljem Središnje Bosne, ali i brojnim kolegama, dužnosnicima, svima, koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, jer smo još jednom iskazali da imamo veliko srce i suosjećamo s potrebitima.

Nismo odredile iznos, nego je svatko donirao sukladno svojim mogućnostima i najvažnije da je bilo od srca. Do kraja službene akcije prikupile smo 9.335,00 KM, ali su se donatori javili i poslije, te je prikupljeno ukupno s današnjim danom 9.865,00 KM. Bez obzira na mnogobrojne humanitarne akcije i donacije, pokrenuti val dobrote, kojima svjedočimo posljednjih nekoliko mjeseci, i mi smo kao Zajednica žena odlučile dati svoj doprinos, pokazati empatiju i suosjećanje sa svim stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i ostalih područja koja su pretrpjela ogromnu štetu prilikom nedavnog strašnog potresa. Mnogo pomoći je otišlo za Banovinu, kako iz naše Županje Središnja Bosna tako i iz svih dijelova BiH.

Međutim, pomoć im treba i dalje, i sigurno će biti potrebna još mjesecima, kako bi se obnovile kuće i život barem djelomično normalizirao“ kazala je predsjednica ŽO ZŽ KKK ŽSB Suzana Krišto.

Prikupljena sredstva iz svih dijelova BiH bit će donirana određenoj obitelji ili izgradnji ustanove u Petrinji, o čemu će Predsjedništvo Zajednice žena na čelu sa predsjednicom Marinom Pendeš naknadno donijeti odluku i o istoj informirati javnost.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari