Connect with us

BiH

Zajednička vojna vježba OS BiH i SAD-a u Glamoču i na Manjači

Objavljeno

-

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država sudjelovat će na zajedničkoj vojnoj vježbi pod nazivom “Bilateralna vježba”, koja će se realizirati 18. i 19. studenog na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH – Glamoč i Manjača, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

U priopćenju se navodi da će ova vježba omogućiti Oružanim snagama BiH unaprijeđenje partnerske suradnje sa SAD-om i NATO partnerima.

Oružane snage BiH će na vježbi sudjelovati uz kompjuterski podržanu vježbu (CAX) i terensku vježbu (FTX), a Oružane snage SAD-a će sudjelovati sa dva aviona F-16, te će vršiti podršku snagama na terenu. Avioni, koji će pružati blisku zračnu podršku na lokaciji poligona Glamoč, neće koristiti bojevo streljivo, već će, nakon poziva za podršku, izvršiti lasersko zaključavanje cilja i simulirano uništenje.

Cilj vježbe je da Oružane snage BiH, kroz vježbu sa specijalistima za navođenje i kontrolu bliske zračne podrške (Joint Terminal Attack Controllers – JTAC) unaprijede operativne sposobnosti deklarirane bataljunske skupine, priopćeno je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari