Connect with us

Hrvatska

Zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH položilo vijence na grobove generala

Objavljeno

-

Foto: MORH / F. Klen

Izaslanstva MORH-a i OS RH predvođena ministrom Banožićem i admiralom Hranjem položila su vijence i zapalila svijeće na grobovima bivših ministara i generala

Tradicionalno kao i svake godine izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH sudjeluje u obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobove ministara obrane, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i zapovjednika grana OS RH diljem Republike Hrvatske.

Zajedničko izaslanstvo MORH-a i OS RH predvođeno ministrom obrane RH Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem u petak, 30. listopada 2020. godine povodom blagdana Svih svetih na Gradskom groblju Mirogoj položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima ratnog ministra obrane Gojka Šuška, stožernog generala Petra Stipetića, stožernog generala Zvonimira Červenka, stožernog generala Martina Špegelja, generala zbora Imre Agotića i general-bojnika Gordana Čačića, priopćio je MORH

Također, izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova, polažu vijence i pale svijeće u županijskim središtima i Gradu Zagrebu, a iznimno i na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu, Gradskom groblju Lovrinac u Splitu i groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu, Gradskom groblju u Karlovcu, Gradskom groblju u Osijeku i Spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode, Gradskom groblju u Šibeniku, Gradskom groblju u Dubrovniku, Gradskom groblju u Rijeci te Gradskom groblju u Varaždinu.

Isto tako, na grobovima stožernog generala Janka Bobetka na Gradskom groblju u Sisku te ministara obrane Branka Vukelića na mjesnom groblju Vukmanički Cerovac i Šime Đodana na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku.

Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan, u ponedjeljak, 2. studenog 2020. godine u Zagrebu u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, s početkom u 11:00 sati. Misu će predvoditi Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, nakon čega će izaslanstva položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode”. Sveta misa će se služiti uz poštivanje preporučenih i propisanih epidemioloških mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari