Connect with us

Politika

Zajedno za jaku Hrvatsku: slogan je s kojim HDZ pobjeđuje 8. studenog

Objavljeno

on

Predsjedništvo HDZ-a danas je u svojoj središnjici utvrdilo prijedloge kandidata za izborne liste. O detaljima postignutog dogovora oko točnog datuma početka kampanje govorili su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i politički tajnik Tomislav Čuljak, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

“HDZ je u završnoj fazi kandidatskog postupka koji je iznimno demokratski. Prepušteno je naime našim županijskim organizacijama i zajednicama da daju svoje prijedloge kandidata za svoje liste. U tijeku su konzulatacije za te liste i u ponedjeljak ćemo ih na predsjedništvu i nacionalnom vijeću i usvojiti”, rekao je Tomislav čuljak.

Milijan Brkić naglasio je kako su danas na predsjedništvu imali još dvije teme.

“Prva tema bila je o reviziji financijskog poslovanja stranke za 2014. godinu. Ovo je već druga godina kako imamo bezuvjetno mišljenje revizije, što je dokaz da stranka s novim vodstvom bezprijekorno funkcionira u skladu sa svim zakonskim propisima. Kad bi se sad vratili u povijest i sjetili se svih onih napada jer nismo imali zarez i točku u bezuvjetnom mišljenju revizije, a sada kad je sve u redu to nitko ne spominje”, rekao je Brkić, dodavši kako nema veze jer kao što je sada red u stranci, tako će uskoro biti red i u državi.

Okupljenim je novinarima Brkić naglasio kako je druga  tema o kojoj su razgovarali bio proglas urbi et orbi HDZ-a koji je u svim medijima danas objavljen.

“Temeljem naše strategije ovim proglasom krećemo u treću fazu, vruću fazu kampanje. I to sa sloganom “Zajedno za jaku Hrvatsku”, a službena kampanja kreće od 22. listopada”, naglasio je Brkić.

Obrazlažući zašto slogan “Zajedno za jaku Hrvatsku” glavni tajnik rekao da ako je ikada potrebno zajedništvo ono je potrebno sada kao i devedesete godine.

“Svi mi građani Hrvatske želimo jaku, stabilnu, socijalno osjetljivu, poštenu i sigurnu državu. Svi žele živjeti mirno, dostojanstveno od svog poštenog rada i da mogu hraniti svoje obitelji a da ne moraju seliti iz ove prekrasne zemlje”, naglasio je Brkić.

Na novinarsko pitanje da li je zadovoljan rezultatima ankete koja u četiri izborne jedinice pokazuje čak 12 mandata više od SDP-a i koje su mu prognoze Brkić je britko odgovorio: “Zadovoljni smo rezultatima ovih zadnjih četiri godine, oni koji nisu zadovoljni neka brane svoje taštine na anketama. Hrvatski građani će 8. studenog pokazati tko će biti zadovoljan a tko ne. Neki će liti suze radosnice, a neki će plakati od tuge. Gospodin Karamarko će 8. studenog plakati, ali sa suzama radosnicama u oku kao što je to doktor Franjo Tuđman nakon uspješno provedene akcije Oluja 1995. Plakao kad je preuzeo stijeg na tvrđavi u Kninu”, bio je jasan Brkić.

Na novinarsko pitanje hoće li imati 76 i 77 mandata, Brkić je odgovorio kako nije Nostradamus i nema čarobnu kuglu.

“Ja sam uvjeren da će HDZ pobijediti na ovim izborima i da ćemo imati komotnu većinu, a nakon čega će s novim vodstvom ova država okrenuti novi list za bolji život svih u zemlji”, poručio je Brkić.

Nije želio odgovoriti na izraženu sumnju novinarke s kim će koalirati ako će trebati skupljati 77 mandata u saboru.

“Mi imamo svoju domoljubnu koaliciju s kojom smo krenuli u ovu utakmicu i s njom ćemo pobijediti osmog jedanaestog. Ne želim razgovarati o tome što bi bilo kad bi bilo, neka djela i vrijeme pokažu tko priča istinu”, tim je riječima okončao pressicu Brkić.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari