Pratite nas

Žalosno je što se Matić ispričava jednom ratnom dezerteru!

Objavljeno

na

Žalosno je što se Matić, koji je Bozanića usporedio s Miloševićem, ispričava jednom ratnom dezerteru, umjesto da se založi da stradalnici ljetuju na Brijunima, a ne u – šatorima!

Nakon što su časni i ugledni hrvatski branitelji, članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, uz ostalo objavili da ukoliko Rade Šerbedžija nakon 23 godine poslije srpske okupacije Grada Vukovara dođe u njihov grad, u pratnji svjetski poznate glumce Angeline Jolli, za koju su pojedini mediji prigodom nedavnog “gostovanja” Šerbedžije u Sarajevu napisali da će posjetiti Grad junaka, uz nazočnost aktualnog ministra branitelja, koji se predstavlja i kao njihov veliki prijatelj, da ukoliko se to uistinu i dogodi da su oni – spremni.

Nemaju kažu ništa protiv slavne glumice, ali imaju protiv čovjeka koji je 1991., kad ga je Hrvatska javnost najviše trebala, tu istu Hrvatsku napustio i otišao prvo u Srbiju, pa čak i u Vukovar (pod okriljem Slobodana Miloševića) snimati i filmove (“Dezerter”). U tom filmu Šerbedžija je glumio glavnu ulogu, srpskog oficira JNA, a film proglasio “antiratnim”. Nakon toga, dok se u Hrvatskoj ginulo ovaj je umjetnik jedno vrijeme s obitelj živio u Sloveniji, a zatim se odselio u London, pa u SAD, da bude što dalje od rata i ranjenoga Vukovara.

Pa, kad je već bio “tamo daleko” mogao je poput brojnih naših športaša i umjetnika biti hrvatski “ambasador”, govoriti Amerikancima i drugima da je Hrvatska napadnuta, da tamo teče krv nedužnih ljudi, mogao je izraziti svoje žaljenje, ali sve je to izostalo. Jednog dana, nakon rata, na velika vrata vratio se u Hrvatsku, kao da se ništa nije dogodio. Odmah su mu pružili sve i sva, pa čak i Brijune za njegovo obiteljsko kazalište, koje i dalje obilno financira Republika Hrvatska. Na Brijunima Šerbedžija već 12 ili 13 godina ljetuje zajedno sa svojim prijateljima i obiteljima, dok oni koji su stvarali hrvatsku državu dobrim dijelom kopaju po kantama za smeće.

Nikada nije organizirao neku značajniju humanitarnu akciju za hrvatske branitelje, a poglavito za napaćene Vukovarce. Sad kad su mu iz vukovarskog Stožera zamjerili sve to i štošta drugo, ne braneći mu ni jednoga trenutka da dođe u Vukovar (koliko je puta već mogao doći s prijateljem Matićem u tih 23 godine?), ali onda su neki mediji u Sarajevu objavili da se sprema s velikom glumicom u posjet hrvatskom svetom gradu, a da mu je organizaciju toga čina povjerio nitko drugi nego navodno ministar Matić.

Mi smo, naravno, prenijeli tu vijest, a Stožer je na to rekao svoje. Međutim, nakon cjelokupne ove medijske “hajke” oglasio se ministar Matić, čovjek koji je napisao knjigu “Ništa lažno”, a za koju je Branko Borković rekao da bi trebala nositi naslov “Sve je lažno”, koji je dobio najmanje desetak i više odličja i priznanja za hrabrost od svojih zapovjednika u Vukovaru Dedakovića i Borkovića (tko ga ih je za njih predložio, neprestano pita Borković), ispričao se ratnom dezerteru Radi Šerbedžiji “što se mora braniti od prijetnji koje mu upućuje nepotpisani autor iz Stožera” te ustvrdio kako je nevjerojatna i zastrašujuća lakoća s kojom se ljude u Hrvatskoj optužuje i linčuje. On za članove Stožere također ističe da je “ova skupina zaglavljena u prošlosti te da je sadašnjost i budućnost  zapravo i ne zanimaju”.

Potom dodaje i ovo: “A a upravo se sve ovo dogodilo da velikom hrvatskom (da, gospodo, hrvatskom glumcu Radi Šerbedžiji) i mojoj namjeri da gospodin Šerbedžija bude posrednik u uspostavljanju komunikacije s Angelinom Jollie i organizaciji njezinog eventualnog dolaska u Vukovar”. (sic!)

Ministar se potom, kao na jedan od “tisuću” tenkova koje je sam uništio u Vukovaru, obrušio i na moju malenkost vrijeđajući me i klevećući da sam “neki trećerazredni novinar (od jedan do deset i to nije loše!) minornih portala i novina te (čujte sad ovo?) te tobože publicist, koji k tomu, s Vukovarom ima veze koliko i on s, recimo, Ludbregom” (aludirajući na mjesto mojeg rođenja). Istina, moji prijatelji nisu četnici ala srpski izbornik Mihajlović i slični,a još manje Šerbedžija i takvi. Kad je ova vijest o Šerbedžiji, Angelini i Matiću objavljena, ministar se nije trudio da je demantira, pasalo mu je to, a sada krivi nas da smo mi krivi za što nismo.

Nitko Šerbedžiju, ministre, nije napao što je druge nacionalnosti, to je laž, (što se toga bojite, pa ne će valjda i vas netko u vezi time nešto pitati). Prije bi bilo da je ministar branitelja trebao osuditi one koji su velikom Šerbedžiji tolike godine iznajmljivali i iznajmljuju dio Brijuna, gdje noga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata ne može ni kročiti, a vi ste g. Matiću trebali biti prvi da se založite da članovi obitelji poginulih i nestalih svake godine ljetuju na Brijunima, a ne kod kuće ili na Otoku mladosti pod šatorima. Tamo nema mjesta za dezertere.

Tijekom svog mandata dužni ste se ispričati hrvatskim junacima zbog čega niste objavili Registar dezertera, profitera i izdajica, zbog čega češće odlazite na obljetnice antifašista-partizana nego na obljetnice iz Domovinskoga rata, zašto su vas napusti svi vaši tzv. savjetnici te koliko vas Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata uopće i podržava. Mandat će vam brzo proći, brže nego što mislite. Osim toga, već ste se svojedobno ispričali udovicama Domovinskog rata koje ste svojim neprimjerenim izjavama uvrijedili “do groba” – njih i njihovu djecu, a ako se sjećate bili ste toliko drski i bezobrazni da ste i jednog kardinala Josipa Bozanića usporedili sa Slobodanom Miloševićem (!), pa ste se i njemu nakon toga javno ispričali zbog svoje “grube i  neodmjerene izjave”.

Kad su generali Markač i Gotovina bili na robiji i osuđeni nikada vas nismo vidjeli ni čuli da im dajete potporu, a kad su se vratili, eto vas prvoga u zrakoplovu s njima iz Haaga. Nikada niste osudili one koji za hrvatske branitelje kažu da su “povlašteni”, a  ako ste ih osudili – “pojeo vuk magare”! Znam, vas je naviše smetao moj tekst o tome da ste, kako ste izjavili, bili “silovani u ratu”. Pitao sam vas jeste li za to podnijeli kaznenu prijavu? A to je bilo prije 23 godine. Zvali ste hrvatske branitelje da budu sudionici “Parade ponosa”, obećavali odličje Junak Domovinskog rata “Blago Zadro” i štošta drugo, ali od svega toga niste ništa ili malo učinili. Sada vam je ipak najvažniji Šerbedžija. Nu, nije on jedini, ministre, koji je pobjegao iz Hrvatske kad se ginulo.

Morat ćete se ispričati i ostalim šerbedžijama, a Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara (poznajete li nekog od njihovih članova)  pokušajte pomoći oko okončanja njihove akcije oko raspisivanja referenduma, dođite na njihove manifestacije, budite prvi kad je trebalo.

Ako sam vas svojim pisanjem kao “trećerazredni novinar” uvrijedio što sam spomenuo Šerbedžiju, duboko vam se ispričavam, i baš me briga, vodite i dalje ratne dezertere po Vukovaru (samo iz vama znanih razloga).

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Održano natjecanje Viribus Unitis u vojarni “Tuškanac” (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Natjecanje pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH (OS RH) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u crossfitu pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – “Viribus unitis”, održano je u petak, 15. prosinca 2017. godine, u sportskoj dvorani vojarne “Tuškanac” u Zagrebu, priopćio je MORH

Prestižno natjecanje Viribus unitis, na latinskom “zajedničkim snagama” održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OS RH.

Na ovogodišnje treće natjecanje prijavilo se ukupno 76 pripadnica i pripadnika OS RH i MUP RH svih dobnih skupina.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji od 18 do 30 godina osvojila je kadetkinja Lucija Safundžić, pripadnica Kadetske bojne, u kategoriji od 30 do 40 godina poručnica Ana Marija Kovačić, pripadnica Počasno zaštitne bojne, a u kategoriji od 45 godina na više časnička namjesnica Darinka Kotarski, također pripadnica Počasno zaštitne bojne.

U muškoj kategoriji od 18 do 30 godina, prvo je mjesto pripalo vojniku Martinu Rončeviću, pripadniku Gardijske mehanizirane brigade, u kategoriji od 30 do 40 godina pobijedio je vojnik Hrvoje Kardum, pripadnik Gardijske mehanizirane brigade, a u kategoriji od 45 godina na više stožerni narednik Dalibor Delić, pripadnik Počasno zaštitne bojne.

U ekipnom natjecanju prvo je mjesto osvojila Počasno zaštitna bojna, drugo mjesto Gardijska mehanizirana brigada, a treće je pripalo Kadetskoj bojni.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života, podizanje borbene spremnosti, bavljenja sportskim aktivnostima, poticanje zdravog natjecateljskog duha i razvijanje osobina kao što su upornost, dosljednost, izdržljivost, motiviranost i posvećenost cilju.

Natjecanje je posvećeno sjećanju na časničkog namjesnika Antu Malića, poginulog pripadnika 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Ante Malić bio je veliki poznavatelj i štovatelj borilačkih vještina, trenirao je boks, karate i jujutsu gdje je bio nositelj crnog pojasa. Vježbe snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti neumorno je trenirao, promovirao i uvodio u Oružane snage RH.

Ante Malić je izgubio život 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije “Skok-2”.

Foto: OSRH

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari