Connect with us

Događaji

Zanimljiva tribina s Hodakom: ‘Udbaši će biti osuđeni’

Published

on

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“ nastavlja s organiziranjem tribina na temu „Da se ne zaboravi – 25 godina poslije“. Tako je u srijedu, u dvorani Paviljona 8, bio gost poznati hrvatski odvjetnik Zvonimir Hodak.

[ad id=”93788″]

U razgovoru s voditeljem tribine Mladenom Pavkovićem uz ostalo se osvrnuo i na pravosuđe te lustraciju. Mišljenja je da je nedopustivo da na sudovima još uvijek susreće suce koji su sudili Hrvate zbog tzv. verbalnog delikta u vrijeme komunizma i da žali što na vrijeme nije napravljena lustracija, jer mu se  čini da je   danas ipak malo prekasno  za to. O odvjetniku  Nobilu je izjavio da o „kolegama sve najbolje“, ali da se on kojim slučajem tako ponaša, da tako javno govori da bi njemu već davno oduzeli licencu. No, što se tiče suđenja Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj, vjeruje da će  bivši Udbaši biti osuđeni, a da je Nobilo istomišljenik s ovim koje i brani. O svojem privatnom životu nije želio govoriti, a poglavito ne o svojoj kćerki, koju su ubili. Također je istaknuo da će uskoro biti objavljena i knjiga njegovih kolumni, ali i da je novinar Dražen Stjepandić po njegovim britkim komentarima napisao i – monodramu.

Predsjednik Udruge branitelja „Zagrebački velesajam“ Željko Baća podsjetio je da se tribine održavaju jednom mjesečno, a da će idućeg mjeseca, tj. u svibnju, nakon gostovanja admirala Davora Domazeta-Loše, generala Ljube Ćesića Rojsa i sada Hodaka biti gost saborski zastupnik – Miodrag Demo.


Nastavljaju se tribine hrvatskih branitelja na Zagrebačkom velesajmu

GOSTUJE ODVJETNIK ZVONIMIR HODAK

U srijedu, 13. travnja 2016. u 19 sati u dvorani Paviljona 8b Zagrebačkog velesajma u Zagrebu (Ul. A. Dubrovnik 15) bit će održana još jedna tribina s nazivom „Da se ne zaboravi-25 godina poslije“. Na tribini će gostovati poznati hrvatski odvjetnik Zvonimir Hodak, a razgovor će voditi Mladen Pavković. To je već treća tribina koju organizira Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam. Inače, dosad su  s iznimnim uspjehom gostovali admiral Davor Domazet-Lošo i general  Ljubo Ćesić Rojs.

Zanimanje za tribine, koje se priređuju jednom mjesečno, sve je veće, a ulaz je slobodan.

Milan Janjetović

facebook komentari

Advertisement
Comments

Događaji

Franjevci iz cijelog svijeta posjetili Srebrenicu

Published

on

Izaslanstvo franjevačkog reda iz SAD-a, Konga, Singapura, Indije i Italije u srijedu je posjetilo općinu Srebrenica.

Član Hercegovačke franjevačke provincije i član Međunarodne komisije za dijalog na razini franjevačkog reda u svijetu fra Iko Skoko rekao je da franjevački red djeluje u 110 država u svijetu te ima oko 15.000 članova koji se zalažu za dijalog, prenosi Dnevnik.ba.

– Smisao Komisije je promovirati dijalog u svijetu i poticati sve fratre diljem svijeta koji se zalažu za pomirenje među ljudima te dijalog među njima i njihovim kulturama, vjerama. – Prošle godine imali smo sastanak u Rimu, a ove godine sam tražio da to bude u BiH, da drugi vide kako mi ovdje živimo – istaknuo je Skoko.

Franjevci iz cijelog svijeta tijekom posjeta BiH obišli su dvije provincije, a u srijedu su posjetili Memorijalni centar Potočari. Upravitelj župe Srca Isusova Zvornik, Bratunac i Srebrenica fra Joso Ošorlić kazao je da su na sastanku, koji je održan u uredu načelnika općine Srebrenica Mladena Grujičića, predložili da se uredi katoličko groblje u Srebrenici.

– Jedan dio gradskog groblja bio bi rezerviran za katolike, a drugi za pravoslavne vjernike. Naša želja je da franjevci imaju svoju ulicu u Srebrenici jer njihovi korijeni su iz Srebrenice. Očekujemo da će u Srebrenici biti rekonstruirana franjevačka crkva koja je zapaljena u 17. stoljeću te da će to biti mjesto okupljanja svih ljudi dobre volje.

Konačno je vrijeme da započnemo duhovnu i materijalnu obnovu – rekao je Ošorlić. Stručni suradnik u Općini Srebrenica Senad Subašić kaže da je na sastanku razgovarano o uređenju gradskog groblja u Srebrenici.

– Pruža se ruka suradnje u svakom pogledu, a to govori da Srebrenica dobiva nove dimenzije, nove mogućnosti. Mislim da franjevci zaslužuju i da jedan dio grada dobije ulicu Bosne Srebrene – kazao je Subašić.

facebook komentari

Continue Reading

Događaji

HRT otvorio dopisništvo u Sarajevu

Published

on

Hrvatska radiotelevizija (HRT) otvorila je danas dopisništvo u Sarajevu, čiji su uposlenici najavili snimati priloge u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Što neće biti fokusirani samo na Sarajevo zadovoljstvo je na otvaranju dopisništva izrazio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je poručio da su za Republiku Hrvatsku važne informacije iz cijele BiH.

– Uz dopisništvo koje je otvoreno u Mostaru, bit će više informacija iz BiH. Ovo je prozor za građane Hrvatske o stanju u susjednoj državi – rekao je Čavara.

Dodao je da će dopisništvo unaprijediti informiranje Hrvata u BiH koji nemaju kanal na hrvatskom jeziku.

– Neće zamijeniti taj kanal, ali će doprinijeti da jasnije sagledavamo stanje u BiH – poručio je Čavara.

Dopisništvo je službeno otvorio generalni direktor HRT-a Kazimir Bačić koji je kazao da je kvalitetno izvještavanje o javnim i državnim ustanovama, te o međunarodnim i svim bitnim pitanja, pogotovo sa susjednim državama, u fokusu HRT-a.

– HRT u protekle dvije godine aktivno širi mrežu dopisništava. Prije desetak dana smo otvorili u Mostaru i najavili otvaranje sarajevskog – istakao je Bačić.

Poručio je da je Sarajevo metropola u čijem razvoju su značajnu ulogu imali Hrvati.

Svečanosti otvorenja dopisništva prisustvovale su brojne uzvanici iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

facebook komentari

Continue Reading