Connect with us

Događaji

Zanimljiva tribina s Hodakom: ‘Udbaši će biti osuđeni’

Objavljeno

-

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“ nastavlja s organiziranjem tribina na temu „Da se ne zaboravi – 25 godina poslije“. Tako je u srijedu, u dvorani Paviljona 8, bio gost poznati hrvatski odvjetnik Zvonimir Hodak.

[ad id=”93788″]

U razgovoru s voditeljem tribine Mladenom Pavkovićem uz ostalo se osvrnuo i na pravosuđe te lustraciju. Mišljenja je da je nedopustivo da na sudovima još uvijek susreće suce koji su sudili Hrvate zbog tzv. verbalnog delikta u vrijeme komunizma i da žali što na vrijeme nije napravljena lustracija, jer mu se  čini da je   danas ipak malo prekasno  za to. O odvjetniku  Nobilu je izjavio da o „kolegama sve najbolje“, ali da se on kojim slučajem tako ponaša, da tako javno govori da bi njemu već davno oduzeli licencu. No, što se tiče suđenja Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj, vjeruje da će  bivši Udbaši biti osuđeni, a da je Nobilo istomišljenik s ovim koje i brani. O svojem privatnom životu nije želio govoriti, a poglavito ne o svojoj kćerki, koju su ubili. Također je istaknuo da će uskoro biti objavljena i knjiga njegovih kolumni, ali i da je novinar Dražen Stjepandić po njegovim britkim komentarima napisao i – monodramu.

Predsjednik Udruge branitelja „Zagrebački velesajam“ Željko Baća podsjetio je da se tribine održavaju jednom mjesečno, a da će idućeg mjeseca, tj. u svibnju, nakon gostovanja admirala Davora Domazeta-Loše, generala Ljube Ćesića Rojsa i sada Hodaka biti gost saborski zastupnik – Miodrag Demo.


Nastavljaju se tribine hrvatskih branitelja na Zagrebačkom velesajmu

GOSTUJE ODVJETNIK ZVONIMIR HODAK

U srijedu, 13. travnja 2016. u 19 sati u dvorani Paviljona 8b Zagrebačkog velesajma u Zagrebu (Ul. A. Dubrovnik 15) bit će održana još jedna tribina s nazivom „Da se ne zaboravi-25 godina poslije“. Na tribini će gostovati poznati hrvatski odvjetnik Zvonimir Hodak, a razgovor će voditi Mladen Pavković. To je već treća tribina koju organizira Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam. Inače, dosad su  s iznimnim uspjehom gostovali admiral Davor Domazet-Lošo i general  Ljubo Ćesić Rojs.

Zanimanje za tribine, koje se priređuju jednom mjesečno, sve je veće, a ulaz je slobodan.

Milan Janjetović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari