Connect with us

Vijesti

Zanimljive činjenice o kompaniji Apple

Objavljeno

on

apple 2Kompanija Apple dugo je nizala uspjehe.

U jednom trenutku vladala je tržištem “pametnih telefona” s iPhoneom i redefinirala tržište osobnih računala s iPadom. Tada su druge kompanije sustigle Apple na tržištu mobilnih telefona i zaustavile njihov rast, prenosi Index.hr. Odjednom su se ljudi počeli pitati što se dogodilo s Appleom.

Možda ipak nemaju razloga za takva pitanja jer je Apple i dalje gigantska kompanija s nevjerojatnim uspjehom. Business Insider donosi listu nevjerojatnih činjenica o poslovanju kompanije.

U prva tri mjeseca 2014. godine Apple je prodajom zaradio 43.7 milijardi dolara. Više od Googlea, Amazona i Facebooka zajedno.

Apple je samo od biznisa s iPhoneom u promatranom razdoblju zaradio 26 milijardi dolara prihoda. U isto vrijeme zarada Microsofta od njihovog kompletnog biznisa iznosila je 20 milijardi dolara.

Apple je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od 10 milijardi dolara. To je više nego je Amazon zaradio u 20 godina svog postojanja.

Apple ima 150 milijardi dolara u gotovini. U ovom trenutku u gotovini može kupiti Facebook po trenutnoj cijeni. Apple si može priuštiti kupnju Netflixa, Tesle, Twittera, Dropboxa, Pandore i Spotify. Nakon kupnje svih ovih kompanije, Apple bi i dalje imao 60 milijardi gotovine ostatka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR