Connect with us

Pregled

Zapalili hrvatsku zastavu na utakmici u Srbiji

Objavljeno

on

Zbog sumnje da su na utakmici srpske nogometne Super lige u Kruševcu između domaćeg Napretka i gostujuće Crvene zvezde odigranoj 19. studenoga 2016. zapalili službenu zastavu Republike Hrvatske, trojica mladića sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca privedena su u PU vukovarsko-srijemsku.

Riječ je o osobama u dobi od 18, 23 i 26 godina za koje je tijekom kriminalističke istrage utvrđena osnovana sumnja da su bili počinitelji ovog kaznenog djela.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da su njih trojica pripadnici hrvatskog ogranka Delija, Zvezdine navijačke skupine koji su se, očito, dan nakon obilježavanja 25. obljetnice vukovarske tragedije išli dokazivati u navijačkoj hijerarhiji iskazujući, blago rečeno, nepoštovanje prema zastavi države u kojoj žive.

Istragom je, prema našim informacijama, bilo obuhvaćeno 15 osoba iz Hrvatske koje su tog dana kao navijači Zvezde bili na utakmici u Kruševcu.

„Kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije okončano je 15. prosinca, a saznanja upućuju  na sumnju da su tri osobe, hrvatski državljani,  u dobi od 18, 23 i 26. godina, 19.11.2016. godine na području Republike Srbije za vrijeme odigravanja nogometne utakmice zapalili zastavu Republike Hrvatske.

Po okočanju kriminalističkog istraživanja osobe su  uz kaznenu prijavu, nadležnom državnom odvjetništvu, predani  pritvorskom nadzorniku,“ priopćili su iz policije.

Mladiće se sumnjiči da su počinili kazneno djelo povreda ugleda Republike Hrvatske.

Inače, o ovom događaju izvještavali su samo srpski mediji, dok je u Hrvatskoj taj čin prošao potpuno nezapaženo.

Na fotografiji objavljenoj s te utakmice na kojoj se vidi početak paljenja zastave, vidljivo je i kako su Delije kao plijen pokazale i zastavu Herceg-Bosne s natpisom Grude te službenu zastavu Grada Vukovara, ali nije poznato što se poslije s tim zastavama dogodilo.

Na objavljenoj fotografiji lica palitelja zastave su zamućena, no službenici PU vukovarsko-srijemske operativnim radom uspjeli su ih identificirati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR