Connect with us

Iz Svijeta

Zapalio se ruski spremnik s gorivom blizu granice s Ukrajinom – ruski guverner

Objavljeno

-

Foto: EPA

Spremnik goriva u ruskoj Belgorodskoj oblasti na granici s Ukrajinom zapalio se nakon granatiranja u subotu, rekao je guverner pokrajine.

Ruski pogranične pokrajine optužuju Ukrajinu za gađanje meta poput dalekovoda i spremnika s gorivom otkako je Moskva započela invaziju na Ukrajinu 24. veljače. Kijev nije odmah komentirao slučaj.

“Imamo još jedno granatiranje. Jedna od granata je pogodila naftni terminal u okrugu Belgorod. Hitne službe se već bore s požarom. Ne postoji opasnost od širenja [požara]”, objavio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na društvenim mrežama zajedno s fotografija plamena i crnog dima.

Lokalna hitna služba je rekla da se jedan od 10 spremnika s preostalim dizelskim gorivom zapalio, objavila je novinska agencija TASS. Gladkov je kasnije rekao da je požar ugašen.

Ruski dužnosnici su u četvrtak rekli da su ukrajinske granate uništile spremnik sa streljivom i pogodile školu, stambenu zgradu i trafostanicu u Belgorodskoj oblasti.

Gladkov je kazao da je nekoliko dana za redom granatirana i carinarnica, na koju je u subotu palo 14 granata, no nitko nije ozlijeđen. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari