Connect with us

Politika

Započela je sjednica ‘Domovinskog odbora’ na kojem će se raspravljati o tri točke dnevnog reda

Objavljeno

on

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u srijedu da je Domovinski odbor danas na sjednici razmijenio mišljenja o ostavci bivšeg čelnika Miroslava Škore, a donio je i odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Šimundića.

“Škoro je podnio ostavku, već je valjda 27 puta rekao da je dao ostavku. Predsjedništvo stranke je ostavku već usvojilo, Domovinski odbor nema nikakav ingerencije o tome, niti će biti točka o usvajanju točke kao takve. Ali da ćemo napraviti raspravu o tome svemu, napravit ćemo raspravu”, izjavio je novinarima Radić u pauzi između sjednica Domovinskog odbora i Predsjedništva Domovinskog pokreta u Zagrebu.

Istaknuo je kako od članova ne očekuje disonantne tonove, ali da očekuje “razmjenu mišljenja i informacija koje imaju”.

Također je rekao da je Domovinski odbor donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Mate Šimundića, novoizabranog predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zbog nepoštivanja odluka Predsjedništva DP-a i Predsjedništva DP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Županijski vijećnik DP-a Šimundić u ponedjeljak je izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, uz podršku HDZ-a, HGS-a Željka Keruma i nezavisnog Marka Žaje, što je, naveli su ranije iz DP-a, bilo protivno stranačkoj odluci.

V.d. predsjednik stranke Radić je najavi i kako bi se unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu mogli održati u rujnu, ali nije precizirao rokove.

Dodao je da cjelokupna situacija sa Škorinom ostavkom šteti ugledu stranke, ali da do parlamentarnih izbora imaju još dvije godine.

Nakon sjednice Domovinskog odbora u hotelu International održava se i sjednica Predsjedništva DP-a, a konferencija za medije najavljena je za četvrtak u središnjici stranke.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR