Connect with us

Kultura

Započelo glasovanje za Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Objavljeno

-

U četvrtak, 22.lipnja, točno u 12 sati, počelo je glasovanje za Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

 

– Nema ljepšega od djevojke koja ponosno nosi hrvatsku nošnju. Na 10. Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH, prijavile su se Hrvatice iz cijeloga svijeta. Sve njih okuplja ljubav prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi. Cilj ovoga programa je promocija hrvatske baštine i potpora Hrvatima BiH u očuvanju hrvatskog identiteta, istaknuli su organizatori. Naime, Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koja će se održati od 10. do 15. srpnja u Tomislavgradu, organizira Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika .

Glasovati za svoje favoritkinje možete do 14. srpnja 2023. u 12 sati na linku https://m.shortstack.page/HlFcLM

Ovaj program održava se desetu godinu za redom i ima veliki interes kako izvan domovine, tako i u susjednoj BIH. Djevojke se veće tradicionalno okupljaju u Zagrebu, ispred Hrvatske matice iseljenika i kreću prema Tomislavgradu. Osim revije za njih je organiziran i poseban program s ciljem posjeta povijesnim hrvatskim mjestima ali i profesionalno fotografiranje, kako bi se na autentičan način sve zabilježilo.

Tako je ove godine predviđeno: u srijedu, 12. srpnja, u 21 sati ispred zgrade Gradske uprave u Biogradu na Moru održat će se Revija tradicijske odjeće a u četvrtak 13. srpnja organiziran je posjet tvrđavi na Klisu te zajedničko fotografiranje s domaćinima iz Splitsko – dalmatinske županije i Općine Klis.

Završna večer će se održati 14. srpnja 2023. godine u 20 sati na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas