Connect with us

Pregled

Započelo probno opterećenje Pelješkog mosta (VIDEO)

Objavljeno

-

Danas su na mostu Pelješac počela probna ispitivanja opterećenja mosta. U Hrvatskim cestama ističu da su na završetku ugradnje asfalta i opreme mosta, u obliku zaštitnih ograda i opreme unutar rasponske konstrukcije, ostvareni uvjeti za probno opterećenje mosta.

Radovi na Pelješkom mostu, ali i oko njega u punom su jeku. Radi se na Stonskom mostu, pristupnoj cesti Pelješkome na kojem su radovi u završnici. Počelo je ispitivanje opterećenosti. HRT-ova reporterka Ivana Brailo Drnas javila se za podnevni Dnevnik HRT-a s gradilišta Pelješkog mosta, te je kazala kako je jutros na most pušteno dvadesetak kamiona teških četrdeset tona.

– U idućih desetak dana, koliko će ispitivanje trajati, oni će se voziti, stajati, ali će se provoditi mjere na posebnim senzorima prilikom njihovog naglog zaustavljanja, poručila je.

Po završetku ispitivanja opterećenosti mosta, slijedi tehnički pregled mosta. Mostom se neće moći voziti do mjeseca lipnja, dok se ne dovrši veći broj pristupnih cesta.

Iako uz višemjesečno kašnjenje, gradilište Stonskog mosta, pristupne ceste Pelješkom mostu, spremno je za prihvat segmenata potrebnih za izgradnju tog mosta koji će spajati dva tunela. Posebno je složena operacija transporta megadizalice iz splitskog škvera.

– Ogromna dizalica iz splitskog brodogradilišta je stigla na gradilište mosta. Ona će biti ključna za prohvat i postavljanje segmenata mosta Ston. On povezuje dva tunela i time čini stonsku obilaznicu, posljednju 4. fazu projekta Pelješkog mosta, izvijestio je jučer HRT-ov Vicko Dragojević za Dnevnik.

Dok će se sami most Pelješac i ceste preko Pelješca pustiti u promet do početka ljeta, ovaj most Ston zajedno s dva tunela treba bi biti gotov do kraja godine. To označava završetak cijelog projekta izgradnje Pelješkog mosta.

Koliko je završetak izgradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta blizu, pokazuje i to da je, na nekim navigacijskim kartama, prema jugu zemlje već ubačeno i putovanje preko mosta i poluotoka Pelješca, kojim se zaobilazi Neum.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari