Connect with us

Hrvatska

Započeo proces evaluacije ponuda za nabavu borbenih aviona

Objavljeno

on

Foto: AFP

U procesu nabave višenamjenskog borbenog aviona, ponuditelji su imali mogućnost dostavljanja najbolje i konačne ponude (BAFO) do 11. studenog 2020.

Započeo je proces evaluacije pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog aviona, javljaju iz Ministarstva obrane.

Najbolju i konačnu ponudu (BAFO) 10. studenog 2020. dostavio je SAD za novi avion F-16 Block 70 i korišteni izraelski avion F-16 Block 30 te Francuska Republika za korišteni avion Rafale, dok će Kraljevina Švedska najbolju i konačnu ponudu (BAFO) za novi avion JAS-39 C/D Gripen predati 11. studenog 2020. godine.

Proces donošenja odluke na državnoj razini započet će početkom 2021. godine, a uključuje mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu te Odluku Vlade Republike Hrvatske o najpovoljnijoj ponudi za višenamjenski borbeni avion.

“Podaci su klasificirani i s naše strane, i od ponuditelja. Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude, ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost”, poručuju iz MORH-a.

Jan Ivanjek: Vojna analiza – Nabava borbenih aviona za Hrvatsku

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari