Connect with us

Naši u svijetu

Započinje radikalizacija pitanja Vojvodine

Published

on

NOVI SAD – Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije ocijenio je da je Ustavni sud Srbije praktično ukinuo Statut AP Vojvodine i time stavio točku na mogućnost da se nađe rješenje pitanja Vojvodine u okvirima postojećeg Ustava.

LDP upozorava da će posljedica te odluke biti radikalizacija pitanja Vojvodine.

vojvodina
“LDP je bio protiv donošenja tog lošeg Ustava 2006. godine, upozoravajući da će takav ustav biti generator krize. Sada je Ustavni sud svojim odlukama o Statutu i, nešto ranije, o nadležnostima APV, skinuo i fasadu sa fasadne autonomije”, ističe se u priopćenju ove stranke.LDP je pozvao sve političke stranke u Pokrajini, nevladine organizacije i civilni sector i građane na “dogovor o Vojvodini i njenom novom ustavnom ustrojstvu”.

“Danas je u Pokrajini neophodno pokazati minimum kosenzus, odnosno minimum poštovanja i samopoštovanja, i pronaći način da se u konfuziji koja se stvorila odlukama Ustavnog suda pronaći racionalno rješenje. Vojvodina se u borbi za takvo rješenje mora osloniti na sve unutarnje snage i unutar sebe pronaći odgovor na novonastalu situaciju “, navodi LDP.

Ova stranka podsjeća na svoje programske dokumente u kojima je insistirano na punoj autonomiji Vojvodine i na Ustavu Srbije “koji će autonomnoj Vojvodini dati izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, da nadalje ne bi bila ponižavana i ekonomski devastirana i da bi ljudi u Vojvodini vidjeli perspektivu boljeg života u Srbiji “.

nspm.rs

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari