Connect with us

Komentar

Zapovjednik vukovarskog HOS-a: Smetaju me podjele, nisam ljubitelj ZDS

Objavljeno

-

Zapovjednik vukovarskog HOS-a Zvonko Ćurković, čija postrojba predvodi kolonu sjećanja, rekao je u subotu da ga smetaju političke podjele oko kolone i plakata, poručivši da nije ljubitelj uzvika “Za dom spremni” niti istomišljenik s kontroverznim HOS-ovcem Markom Skejom.

Obilježavanje vukovarske tragedije ove je godine bilo obilježeno političkim prepucavanjima nakon što su vukovarske gradske vlasti objavile da će kolonu predvoditi pripadnici HOS-a koji su branili Vukovar 1991.

Ćurković smatra kako je do takve situacije došlo zato što je premijer Andrej Plenković “na čudan način optužio Kutinu za terorizam” zbog dogradonačelnika, HOS-ovca Damira Markuša, koji je bio prijatelj napadača s Markova trga Danijela Bezuka.

“I ovo je na neki način odgovor od naroda na tu situaciju”, smatra Ćurković koji kaže da ga smetaju podjele koje su se stvorile, “ali o njima trebaju ovi na vrhu razmišljati kad rade neke činove koji se ne smiju događati”.

“Nismo mi doveli do tih podjela. Nego su one napravljene sa strane koja bi trebala imati zreliji pristup”, dodao je.

Poručio je da nije ljubitelj uzvika “Za dom spremni”.

“Ne, nisam ljubitelj toga, i 1991. sam imao isto mišljenje. Dakle, ne ustaše, ne partizani, to me smeta, kad se kroz antifašizam dižu simboli koji su najveće pokolje hrvatskog naroda napravili u povijesti. Treba imati balansiran pristup prema tome. Nisam za crne uniforme bio ni 1991. ni danas”, rekao je Ćurković.

Također je kazao da nije istomišljenik s bivšim ratnim zapovjednikom IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, Markom Skejom…, prenosi Hina

Video:youtube/Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari