Connect with us

Reagiranja

Zar i ti sine Brute (Butkoviću)

Objavljeno

-

Najveći rimski vojskovođa, konzul i političar  Gaj Julije Cezar pobjednik u svim bitkama, povećao je i učvrstio Granice Rimskog carstva. Povratkom u Rim stekao je mnogo neprijatelja koji su se uplašili da će prihvatiti krunu i proglasiti se carem. Mudri Cezar je dva puta odbio krunu, ali protivnici su se uplašili da će prihvatiti krunu kad mu je ponude treći put. Skovana je zavjera u Senatu. Kako onda nije bilo medija i televizije da ocrne Cezara urotnici iz redova senatora su morali uzeti mačeve u ruke i riješiti se Cezara. Dočekali su ga ispred Senata i izboli mačevima do smrti. Riješili su se Cezara, ali Republiku nisu spasili što im je navodno bio cilj.

[ad id=”93788″]

Legenda kaže da su posljednje Cezarove riječi bile „Zar i ti sine Brute“. To se odnosilo na čovjeka kojemu je Cezar najviše pomogao i ostalo je sinomim za izdajnike.

Današnji urotnici protiv Tomislava Karamarka pokrenuli su sve medije na raspolaganju i uz orkestriranu klevetničku kampanju postigli su da Tomislav Karamarko postane najomraženiji političar u Hrvatskoj. Ugledni članovi predsjedništva HDZ-a okrenuli su leđa Tomislavu Karamarku. Istina nije doživio sudbinu Cezara, ali su ga maknuli s puta. Maknuli su lidera koji ih je vodio i iz pobjede u pobjedu. Mogućnost da pod vodstvom Tomislava Karamarka pobjede na izvanrednim parlamentarnim izborima previše bi ga ojačali, a to nisu mogli prihvatiti. Odlučili su sprovesti ono što im je bilo na umu još od izborne noći 8.11.2015. Okrenuli su se protiv njega, jer htio je časno okončati agoniju u koju ih je doveo psihijatar Božo Petrov koji se prema HDZ-u ponašao kao prema svojim pacijentima u ambulanti i držao ih pod terapijom slatkog ostanka na vlasti,  te uklanjao jednog po jednog. Počeo je sa kandidatima za Ministarstva, kako mu je to pošlo za rukom tada je krenuo na prvog potpredsjednika Vlade RH. Floskule o Ini i izdaji nacionalnih interesa učinile su svoje. Ina odavno nije u hrvatskom vlasništvu, a nacionalne interese izdala je Račanova vlada, ali to pitanje nitko ne postavlja. Nisu mogli Tomislavu Karamarku oprostiti to što više nisu na vlasti i da se za vlast treba ponovo izboriti. Bili su spremni na daljnja ponižavanja od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića i Bože Petrova, sve samo da ostanu na vlasti.

Jedan od njih je Oleg Butković, sada tehnički ministar, koji sve što je postigao može zahvaliti Tomislavu Karamarku i kumskoj vezi sa Kolindom Grabar Kitarović. Kako mu je vratio vidjeli smo svojim očima i nema smisla citirati njegove izjave koje je permanentno izmjenjivao unutra posljednjih tjedan dana.

Trčao je za Tomislavom Karamarkom da bi ga kamere i blicevi uhvatili u njegovoj blizini, te se hvalio da ukoliko ne postane ministar kako će ga Kolinda Grabar Kitarović poslati u diplomaciju. Što je učinio na parlamentarnim izborima da se postigne uspjeh u 8. izbornoj jedinici? Kratko rečeno ništa ako pod uspjeh nećemo gledati uhljebljivanje Lucijana Vukelića na 3 mjesto na listi za Hrvatski sabor što ovaj nije mogao opravdati s obzirom da ne posjeduje karizmu, a šire članstvo ga ne želi. Na osnovu gubitka jednog saborskog zastupnika od HSP AS dobio je dva ministarska mjesta za dva saborska mjesta iz redova HDZ-a u 8. Izbornoj jedinici.

Što se moglo drugo očekivati od lidera koji se bazirao na destrukciji odnosno razbijanju mladeži, žena, utemeljitelja, branitelja te na raspuštanju ogranaka koji su njegovim izborom na kraju polučili još gore rezultate nego li u protekle četiri godine dok su imali legitimno izabrano vodstvo. Riječ o osobi koja ne poštuje pisanu, izrečenu i usvojenu riječ. Lider bez poštovanja prema braniteljima. Lider koji je na parlamentarnim izborima izgubio u mjestima gdje HDZ posjeduje vlast, a dobio najviše zahvaljujući Tomislavu Karamarku. Može se jedino pohvaliti osobnošću kako je uspio kao političar koji se nalazio na svim šalabahterima na unutarstranačkim izborima.

Ne znamo da li je Tomislav Karamarko bilo što rekao Olegu Butkoviću nakon svoje ostavke.

Zasigurno mu je trebao reći „Zar i ti Butkoviću“!

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari