Pratite nas

Iz Svijeta

Zar je Josipovićevo ustrajavanje na podvalama jugoslavenskih komunista govor ljubavi?

Objavljeno

na

Srbijanci su cijelom svijetu, uz pomoć hrvatskih jugoslavena i komunista, Hrvatima nametnuli genocidne osobine, a hrvatski povjesničari ni nakon 24 godine samostalnosti nisu uspjeli u svijetu razbiti lažni mit o Jasenovcu i NDH. Zar i kraljevina Jugoslavija nije potpisala pakt sa Hitlerom? Zar mu i Srbija nije bila saveznik?

sirijski-pobunjenici-ubijaju-18Kardinal Stepinac je osuđen nevin, a tek nedavno smo svijet uvjerili da je kardinal Stepinac bio doista nevin. U opužbama kardinala Stepinca Srbijancima su pomagali neki Židi u Jugoslaviji – partizani i komunisti, ali na kraju je ipak pobijedila istina, a ljagu sa Stepinca su skinuli hrvatski Židi iz Izraela i Amerike. Naime, komunisti i Josipović stalno nas vraćaju na Jasenovac i NDH, ali nam ne dozvoljavaju da se vraćamo u obe Jugoslavije. Tražiti istinu o NDH i Jasenovcu je govor mržnje, a izmišljati ustaške zločine nad Srbima u Jasenovcu i NDH je govor ljubavi.

Stoga je nužno ukazati koliko je hrvatskih Srba, a ne Srbijanaca, živjelo na prostoru NDH, a koliko ih je živjelo na prostoru SRH. Na prostoru NDH je živjelo 14 posto Srba, dakle, cca 970 500, a na prostoru SRH ih je živjelo manje od 6 posto, dakle, cca 213 000 sa svim vojnim licima i drugim doseljenicima iz Srbije. Ako je pak na prostoru SRH živjelo 14 posto Srba, onda ih je trebalo biti 498 000, a to je nemoguće. Zar je onda u BiH živjelo samo 6 posto Srba ako komunisti tvrde da ih je na prostoru NDH bilo 20 posto? Koliko Srba danas živi u BiH, a koliko u Hrvatskoj? Informaciju o 14 posto Srba na prostoru NDH mi je dao jedan probuđeni Hrvat – komunist i visoko pozicionirani udbaš 1988. godine. Na temeljima komunističkih laži, Srbi su u SRH postali konstituivni narod. Najgore je što nas sa brojem Srba u Hrvatskoj i danas obmanjuju komunistički i jugoslavenski novinari i povjesničari. Zašto su na prostoru Hrvatske i BiH katolička, pravoslavna i muslimanska prezimena ista, a rijetka su u današnjoj Srbiji? Zar nam ovo ne otkriva tajne krivotvorene srednjovjekovne i novije povijesti?

Kad sam dobio tu informaciju, ostao sam bez riječi jer sam do tada vjerovao da je u SRH živjelo 14 posto Srba. Međutim, rečena mi je istina koju je i danas moguće dokazati. Dakle, u NDH nije moglo živjeti 20 posto Srba kako navode Žerjavić i Kočović. Meni se čini da je broju Srba u NDH 1941 najbliži Ivan Košutić koji spominje brojku od 1 250 000, mada je i ta brojka previsoka. Interesantno je da se brojke o ostalim etničkim manjinama gotovo ne mijenjaju, a mijenjaju se samo o Srbima. Zašto? Jedino tako su se mogli prikriti partizansko komunistički zločini nakon rata i prikazati Hrvate kao genocidni narod. Ne zaboravimo da je 1941. godine u NDH bio uključen cijeli Srem sa Zemunom, ali bez Baranje, Boke i Sandžaka i Međimurja. Koliko Srba danas živi u BiH? Koliko Srba danas živi u Hrvatskoj, Hrvati se boje reći javno, a bez toga će Hrvatska nikada neće biti suverena država.

Zar pravoslavci ne mogu biti i Hrvati? Očito, ne smiju jer to ni danas ne dozvoljavaju komunisti i jugoslaveni. Oni čak ne žele ni registrirati HPC, mada je svaka pravoslavna Crkva državna, što znači da bi SPC trebali uskratiti djelovanje na prostoru Hrvatske jer to je miješanje države Srbije u unutarnje odnose RH. Svi pravoslavci u RH moraju pripadati HPC. Ako Srbi žele biti etnička manjina nema problema, ali ne mogu biti nacionalna manjina i ne smiju pripadati SPC. Pravoslavna Crkva u Hrvatskoj mora biti hrvatska, a ne srbska jer religije ne definiraju narod. Sve etničke manjine čine hrvatsku naciju.

Izgleda mi da je RH jedina nacija koja dozvoljava da joj se druge nacije, dakle, države petljaju u unutarnje odnose. Umjesto da se u Hrvatskoj odgajaju nacionalni Hrvati, još uvijek u Hrvatskoj se odgajaju nacionalni, ali ne etnički Srbi, Bosnjaci, Slovenci i tako redom. Zar svi muslimani u Francuskoj nisu Francuzi? Hrvatski licemjerni lažljivi komunisti su izjednačili nacionalizam sa nacionalnim socijalizmom, dakle, nacizmom. Nacionalizam je vazda bio državotvoran jer je težio za emancipacijom većih naroda. Njemu se uvijek suprostavljao imperijalizam.

Koliko blesavi mogu biti hrvatski svećenici koji ne dopuštaju da ih se naziva popovima jer je to navodno srbski naziv. To nam otkriva njihovu zatucanost i ne razumjevanje hrvatskog jezika i povijesti jer riječ pop je povezana sa Papom kojeg Englezi nazivaju Pope (Pop). Ako se pak vratimo u prošlost, vidjet ćemo da je riječ o bizantskim kršćanima koji su priznali Papu. Hrvati koji su priznali Papu su bili poznati kao uniati, a danas su poznati kao grakokatolici. To se dogodilo koncem 10. stoljeća kad je, nakon propasti Bizanta, prostor zapadno od Drine došao pod jurisdikciju rimskog kršćanstva. Ta granica je bila na rijeki Drini jer su Raškom zavladali Bugari. Iz ovoga možemo vidjeti kako i zašto je nastao Marš na Drinu. Međutim, Srbija nije nastala na prostoru Raške nego na prostoru beogradskog Pašaluka koji je bio sve do dolaska Osmanlija katolički. Kakve sveze ima naziv Raška sa nazivom Srbija? Rašani su sebe zvali Račani ili Aračani, a preko tuđeg pisma su postali Rasani. Ovo je jedna od inačica za Hravače. Kako u latinskom ili grčkom pismu nije bilo slova za glas č, oni su ga pisali slovom s, a preko Franaka glas s je postao š.

Tko je minirao židsko Groblje? Komu je taj teror mogao nauditi? Stoga postavljam pitanja: Tko i zašto je ubio obitelj Zec, tko i zašto je izvršio pokolj na pakračkoj Poljani i tko i zašto je ubio Levara? Komu su ti zločini mogli nauditi, štovani narode? Mnogi su vjerovali da je kardinal Stepinac surađivao sa fašistima, ali napokon je dokazan istina. Zašto su komunisti osudili nevinog čovjeka? Komu je to trebalo: hrvatskom narodu, Partiji i presvučenim četnicima? Zar presudom Stepincu nisu komunisti prikrivali svoje zločine koje su počinili nakon završetka rata. Zar iz istog razloga nije stvoren mit o Jasenovcu? Nema sumnje da su i ustaše činili zločine, ali zašto ih deseterostruko uvećavati? Zašto nam komunstički demokrati i dalje nameću laži o hrvatskoj povijesti i jeziku?

Na koncu moram zaključiti da Hrvatskoj i hrvatskom narodu treba zakašnjela lustracija, ali mu ne treba osveta. Najprvo treba lustrirati kulturnjake, novinare i profesore po učilištima. Potom treba lustrirati sve ohole komuniste, udbaše i kosovce. Jedino uz pomoć lustracije možemo doživiti demokraciju i napredak zajednice. Dosta je sa podvalama komunističke i izdajničke svijesti. Napokon Hrvati moraju postati slobodni, pristojni, suvereni i odgovorni, a to im može priuštiti zakašnjela lustracija.

Srećko Radović / Dexter, MI/HRsvijet.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Putin će se kandidirati kao nezavisni predsjednički kandidat

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će se na predsjedničkim izborima u ožujku natjecati kao nezavisni kandidat.

Putin (65) rekao je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare kako se nada da će ga poduprijeti više političkih stranaka.

“Ruski politički sustav mora biti kompetitivan, no oporba nema jakog protukandidata jer samo puno viču, a malo toga nude narodu”, istaknuo je Putin.

Čovjek koji je kao premijer i predsjednik na vlasti već gotovo dva desetljeća želio bi dobiti još jedan šestogodišnji mandat na izborima 18. ožujka.

Ruski lider zadržao je popularnost u zemlji posljednjih godina, unatoč ekonomskim poteškoćama i rastućim napetostima sa Zapadom.

Prema posljednjim anketama, Putina podupire 80 posto građana pa se na izborima očekuje njegova uvjerljiva pobjeda.

Tradicionalna konferencija za novinare pred kraj godine poznata je po tome što zna trajati tri i više sati.

Govoreći o prioritetima u budućnosti, Putin je nabrojao infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, visoku tehnologiju, povećanje produktivnosti rada i plaća.

“Političko okružje, kao i ono gospodarsko, mora biti kompetitivno. Težit ću tome da imamo uravnoteženi politički sustav”, rekao je.

Istaknuo je da zapadne sankcije zbog uloge Rusije u Ukrajini nisu jako utjecale na cijenu nafte, “ali ipak jesu”.

“Prevladali smo dva gospodarska šoka, oštar pad cijene energije i vanjska ograničenja ili tzv. sankcije”, naglasio je Putin.

“Naše gospodarstvo počelo se sve više oslanjati na domaću potražnju, što je ključno za ekonomiju”, dodao je. (HINA)

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Europarlamentarci o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u čitavoj EU

Objavljeno

na

Objavio

Predstavnici Vijeća EU-a i Europske komisije te zastupnici Europskog parlamenta u srijedu su izrazili zabrinutost širenjem mržnje u europskim društvima praćenim isticanjem nacističkih i fašističkih simbola, a zastupnici iz zemalja srednje i istočne Europe isticali su i pitanje komunističkog znakovlja.

Rasprava plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u čitavoj EU održana je na inicijativu Ivana Jakovčića, IDS-ova europarlamentarca koji očekuje da se takva zabrana uskoro zakonski regulira na europskoj razini.

Jakovčić je uoči rasprave u razgovoru s hrvatskim novinarima u Strasbourgu obrazložio kako je inicijativa usmjerena na nacističke i fašističke simbole jer danas “objektivno nemamo neku veliku revitalizaciju” pobornika komunizma, ali zato “svjedočimo usponu ekstremne desnice u Europi”.

Njegova je inicijativa stoga usmjerena na simbole nacističke i fašističke ideologije koja je aktualnija prijetnja, objasnio je Jakovčić te dodao kako se osobno ne protivi i raspravi i o drugim totalitarnim sustavima, poput komunizma.

Šuica i Tomašić o komunizmu

Dubravka Šuica, (HDZ/EPP) je kazala da su za razliku od kolega iz zapadne Europe, u Hrvatskoj još svježa sjećanja na totalitarni režim koji nije bio ni fašistički ni nacistički, ali se itekako obračunavao s neistomišljenicima, pojedincima i skupinama koje je smatrao prijetnjom samome sebi.

“Novija povijest svijeta govori o milijunima smrti direktno ili indirektno povezanih upravo s komunističkim režimima i njihovi simboli jednako su neprihvatljivi u Europi 21. stoljeća kao i fašistički i nacistički”, kazala je Šuica.

“Naravno da se protivim svim totalitarističkim simbolima i sloganima. Stoga, žalim što u ovom naslovu današnje točke dnevnog reda, vi predlagatelji niste uključili i komunizam”, dodala je.

Poručila je da “ne postoji totalitarni režim koji zaslužuje biti amnestiran samo zato što pobjednici pišu povijest”.

“Europa, pa tako i europska Hrvatska s jednakom osudom trebaju gledati na sve režime koji su provodili ili provode diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, koji su odgovorni za političke progone, pojedinačna ili masovna ubojstva te represiju nad osnovnim pravima i slobodama”, zaključila je.

Ruža Tomašić, iz Europskih konzervativaca i reformatora (ECR), kazala je da “nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru i moramo učiniti sve kako bi građani u potpunosti postali svjesni grozota koje ta ideologija predstavlja i odrekli se njezina naslijeđa”.

“Isto treba učiniti i s komunističkim naslijeđem koje se nažalost nerijetko slavi i propagira u ovom Domu. Pod fašizmom i nacizmom pobijeno je 17 milijuna ljudi, a pod komunizmom 90 milijuna”, kazala je Tomašić.

Sličnog je mišljena i češki zastupnik Marek Jurek, (ECR), koji smatra da se ne radi “o iskrenoj raspravi” jer se u njoj ne govori i o srpu i čekiću.

Michaela Šojdrova, (EPP), izrazila je zabrinutost veličanjem nacizma i fašizma te pozvala na bolje obrazovanje mladih koji “nemaju iskustva s fašističkim i komunističkim ideologijama”.

Poljska zastupnica Roza Grafin von Thun Und Hohenstein, (EPP), kazala je da se radi o simbolima koji nas podsjećaju na noćne more tridesetih godina 20. stoljeća i na židovska geta, izrazivši razočaranje “što ih ponovo moramo gledati”.

“Pozivam na zabranu neonacističkih organizacija (…) Od riječi do djela je kratak put”, kazala je Hohenstein.

Stelios Kouloglou, iz Ujedinjene europske ljevice i Nordijske zelene ljevice (GUE/NGL), smatra da bi zabrana bila tek “simbolička gesta” te da se treba pozabaviti “renesansom tog fenomena”, tj. politikom strogih mjera štednje i socijalnom nepravdom zbog čega se potlačeni radnici okreću desnici.

Njegova kolegica, Talijanka Eleonora Forenza, traži potpunu zabranu spomenutih simbola, a na usporedbe svastike i srpa i čekića odgovara da je “Crvena armija ta koja je oslobodila Europu od nacizma i fašizma”.

Njemački nezavisni zastupnik Udo Voight smatra da “snažna demokracija prihvaćanjem zabrana pokazuje slabost”. “Zabrana stvara nove totalitarizme. Možete imati punu slobodu ili nikakvu”, kazao je Voight.

EP je u više navrata raspravljao o iskustvima Europe s ekstremističkim ideologijama, a 2005. su članice iz bivšeg komunističkog bloka nakon ulaska u EU odmah zatražile zabranu isticanja komunističkih simbola na europskoj razini, što nije prihvaćeno.

(Hina/Kamenjar.com)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari