Connect with us

Komentar

Akademik PEČARIĆ: ZAŠTO BI TREBALO PODRŽATI KARAMARKA?

Objavljeno

-

Imenjak me je upozorio na jedan tekst u kome se tvrdi kako je “cijeli ovaj spin te dribling da se HDZ konačno dočepa tajnih službi represivnog aparata” uz komentar:

Bljak!

Odgovorio sam mu:

Naslov mi je odmah pokazao da ne trebam gledati tekst, jer je suprotno tome pitanje: Koji glupan misli da ih je trebao dobiti Most? I koji glupan mu ih je dao?

Komentirala je i Mirela:

– Slažem se s akademikom…strašno, … u ovakvim vremenima biti egocentričan, pozivati na linč TK može samo loš političar ili zloban…druge nema. 

Očito je da mi itekako znamo koliko je Karamarko griješio zbog popustljivosti u vođenju politike. Ali linč?

Ne dvojim da je prof. Hebrang potpuno u pravu kada govori o pet medijskih faza rušenja Vlade. Naveo je kako je razlog zašto ljevica želi doći na vlast pranje milijardi bez kojih je INA ostala zbog njihovog vladanja.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/50682/Hebrang-ovo-je-pet-medijskih-faza-ru%C5%A1enja-Vlade—od-Manoli%C4%87a-do-afere.htm

Ako se sjećate prenio sam vam tekst Marka Ljubića koji je upozorio Karamarka da treba govoriti o tome, a ovaj nije. Upozoravao sam vas i sam na mnogobrojne slične propuste Karamarka? Ali ne samo Karamarka.

Akademik Pečarić

Akademik Pečarić

Zapravo najveći lopovluk u RH vjerojatno su načinili SDP-ovci i oni koji su s njima. Kada ne upozoravate ljude na takove stvari kao što je ova s Inom, normalno je da vam slijedi linč. Dapače, takve stvari trebaju uporno ponavljati upravo zato što imamo medije koji sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2!

A Memorandum SANU 2 je izravno vezan za Domovinski rat. Treba osloboditi Srbiju od krivnje za agresiju i genocidnih radnji”, kako ih je definirao sud u Haagu u .procesu za genocid,

Koliko li sam samo puta prozivao domoljubne političare da govore i stalno prozivaju SDP i njihove satelite na ove činjenice?

Koliko li sam ih puta prozivao da ukažu na činjenicu kako je SDP-ovcima i satelitima RH agresor na BiH, a sve su učinili da spomenuta presuda o agresiji Srbije zbog stvaranja homogene velike Srbije ne bude donesena!

MOST je i stvoren da ponovno dovede na vlast upravo one u RH za koje je “Oluja” bila njihov poraz. Kojima je RH agresor na BiH, a Srbija nije agresor na Hrvatsku!

Da bi velikosrpski Memorandum SANU 2 bio uspješan moralo se napasti branitelje. Od 2000. g. to uspješno rade sve vlade. Ali nitko ih se na “desnici” nikada nije odrekao. Zato sam bio iznenađen kada se to dogodilo s Peticijom ZDS. Pisana je kao potpora hrvatskom branitelju Marku Perkoviću Thompsonu i simbolu Domovinskog rata “Bojni Čavoglave”, a spominjane su i postrojbe slavnih postrojbi HOS-a.

Predsjednica nas je grubo odbila, a Karamarko blago. Bitno je naglasiti kako je njegov odgovor uslijedio poslije njenog! Ali – dojam je – da je on u tom stilu nastavio sve do današnjih dana? Znamo da je takova bila i njegova kampanja i kako je prošao na izborima.

Bi li bilo drukčije da je Predsjednica pokazala više poštovanja prema istinskim pobjednicima kao što su Thompson, HOS-ovci i drugi branitelji koji je pozdrav ZDS bio svet?

Pogledajte priču o jednom HOS-ovcu:

https://kamenjar.com/10-lipnja-1995-poginuo-hrvatski-junak-thomas-crowley/

A koliko je takovih?

Doista me iznenadilo kada sam ustanovio kako su mnogi državotvorni Hrvati pokazali koliko im malo znače branitelji i njihov pozdrav ZDS. Jesu li se mogli pogledati u ogledalo kada su ih nedavno podsjetili kako su iz opkoljenog Dubrovnika tražili oznake HOS-a, ako im već ne mogu poslati HOS-ovce za obranu Grada?

Opet će mi se ljutiti ostali branitelji kojima je ZDS bio također pozdrav. Ali HOS-ovcima su simboli, pa tako i ZDS ušli u zakon o Hrvatskoj vojsci još 1994. pa bi se u RH trebali procesuirati oni koji su svojim djelovanjem naškodili onima kojima ZDS znači to što znači.

Dan prije Thompsonovog koncerta u Kninu zbog kojega je i napisana Peticija ZDS, hosovci su sa svojim zastavama i svojim ZDS prodefilirali u Zagrebu ispred Predsjednice i tadašnjeg (po MOST-u) i budućeg predsjednika Vlade. Nitko nije pozvao na odgovornost ni Predsjednicu ni tog predsjednika Vlade!

Ali da Thompson i nije bio branitelj morali bi postupiti jednako jer je napad bio na “Bojnu Čavoglave”. Napad je bio na Bojnu upravo zato što su znali koliko je ona zaslužna što danas moraju provoditi velikosrpski Memorandum SANU 2! Uopće, znaju likoliko je domoljubna pjesma bila važna u tim trenutcima kada su nas razoružane, uz zabranu UN-a za naoružavanje, izručili četvrtoj armiji u Europi.

Tko voli Hrvatsku mora voliti i te domoljubne pjevače.

Predsjednica kaže

Obožavam slušati Thompsona, a slušala sam ga često u automobilu s mojom djecom dok su bila mala”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović i dodala da ju je pjesma ‘Lijepa li si’ uvijek podsjećala na domovinu dok je radila izvan Hrvatske.

https://kamenjar.com/kolinda-grabar-kitarovic-obozavam-slusati-thompsona/

Ali treba mu odati priznanje što nas je i njegova pjesma održala. Njezina podrška u trenutku napada na Thompsona više bi vrijedila od dvije moje knjige i niz drugih tekstova koje sam napisao o njemu!

Ali tu je i niz drugih pjevača koji su nas nosili i hrabrili svojim pjesmama. Uvijek sam im bio i ostao zahvalan i izuzetno mi je zadovoljstvo da mogu reći da su mi uz Thompsona prijatelji i Stanko Šarić (jedan od najdražih prijatelja), Đuka Čaić, Dražen Žanko…

Zar je netko pomislio da im ne bih pružio potporu kada ih netko napadne?

Pričaju o ZDS svašta. Ali kada su nam HOS-ovci i branitelji s tim pozdravom donijeli slobodu, to nam nije smetalo.

Bilo kako bilo, tada se pokazalo kako su i državotvorni Hrvati – zbog vlasti – spremni izdati one koji su nam svojom krvlju izborili slobodu.

Tada su krenuli u poraz, nastavilo se s istim ponašanjem na izborima, a tek potom su mogle biti realizirane 5 Hebrangovih koraka.

Pa zašto sada nisam protiv Karamarka? Jedan od grijeha mu je što podržava najpopularnijeg ministra Hasanbegovića. Nude i njegovo mjesto Pupovcu, samo da se HDZ poslije “Bojne Čavoglave”, HOS-ovaca odrekne domoljublja.

Može li se uopće računati na njih.

A Karamarko, ako je već podržavao Hasanbegovića, možda i shvati u čemu je griješio i može nametnuti HDZ-u politiku u kojoj se stalno i istinski, a ne deklarativno s figom u džepu, promovira Domovinski rat i naše branitelje. Sabor HDZ-a svojim glasovanjem za Hasanbegovića, pokazao mu je da je to ispravan put!

Akademik Josip Pečarić

[ad id=”93788″]

P.S: Hrvatska pjesnikinja mi piše:

Vrlo poštovani i dragi akademiče Pečarić!

Zahvaljujući Vam na Vašem najnovijem (kao i na brojnim prošlim) korisnim i poučnim e-pismima, želja mi je stihom, a kako bih ja i mogla drugačije, raspoložiti vas, pobuditi vjeru u snagu i volju Htvata da ustraju, ne daju se ama baš ničim pokoriti u svojoj vlastitoj državi.

Stihovi, koje Vam šaljem u… pod naslovom ONI I MI , samo su reakcija na Vašu

razornu vijest da će, možda, predsjednik Vlade RH biti Pupovac ili Čačić. Mržnja nije odlika ni jednog Hrvata, ali obrana od zla je  dužnost, zavjet još od pradavnih vremena. Ja vjerujem da ćemo i iz najnovijeg zla -izaći pobjednicma! Ta dragi Bog i pravica su uvijek bili na strani onih koji – samo ljube!!!

Želi vam ugodan dan, vedro čelo i čvrstu nadu u sretniju nam Hrvatsku!

Uz pozdrav ZDS

Vaša Malkica Dugeč

ONI I MI

Snagom uma pjanstva

I preko leševa

I preko ljudskog dostojanstva

Gazili su, gazili..

U ogledalu pravice

Svoje lice

Nisu spazili.

Letjeli su visoko.

Padali sve niže.

A kad su paklu bili bliže

Klonuli su u mulju

Klanjajuć se – dragulju!

Kada je narodu mučno bilo

Od gladi, čežnje za slobodom

U vlastitu domu,

Varali su ga mlakom vodom

Da je gospodar -svoj na svomu.

Puna su dva mandata

Sjedili na grbači Hrvata,

No i vrijeme im prošlo

Na vidjelo je došlo!

Od požara pakla Hrvati se ne boje!

Već su naučili sinove svoje

Da rod svoj mogu spasiti

Ako požare počnu- gasiti!

ONI hoće mrziti, ubiti..

A MI samo ljubiti, ljubiti !

MALKICA DUGEČ 9.6.2016.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari