Connect with us

Reagiranja

Zašto DORH nije reagirao na javne izjave o živom nalogodavcu ubojstava 38 hrvatskih emigranata

Objavljeno

-

Branimir Glavaš prenio je izjavu poznatog istražitelja komunističkih zločina Romana Leljaka na koju nitko u Hrvatskoj nije reagirao, piše Glavaš:

“ZAŠTO ORJUNAŠKI DORH VEĆ NIJE REAGIRAO NA JAVNE IZJAVE O ŽIVOM NALOGODAVCU UBOJSTAVA 38 HRVATSKIH EMIGRANATA, KOJI ŽIVI U KRŠKOM, A NUDE IM SE DOKAZI?!

Roman Leljak pozvao hrvatske vlasti da Vladi Janeza Janše upute zahtjev za izručenje udbaša koji je naredio ubojstva 38 hrvatskih emigranata!

Siguran sam da bi Vlada Janeza Janše odmah isporučila šefa jugoslavenske Udbe, Silvestera Gorenca, koji živi u Krškom, a od 1970. do 1984. godine potpisao je likvidacije za 38 Hrvata, politička emigranta.

Samo kada bi Vlada Andreja Plenkovića za njim raspisala europski uhidbeni nalog – apelirao je Roman Leljak i pozvao vlasti u Zagrebu da ga saslušaju te da će im odmah predati materijalne dokaze protiv osumnjičenog.

U svakoj normalnoj državi, nakon što bi netko ovako javno izgovorio da ima dokaze za 38 ubojstva, vani bi ga odmah čakala policija, tražili bi da im se predaju dokazi i pokrenuli bi odgovarajuće postupke…

Ja sam im spreman predati i magnetofonske snimke sa svjedočenjima, a imam i pisane dokumente iz kojih se jasno vidi da je dotični potpisao likvidacije.

Na posebno pitanje, je li siguran da bi slovenska Vlada zaista izručila Gorenca Hrvatskoj, Leljak je još jednom ponovio:

– Kada bi uhidbeni nalog za Silva Gorenca u Sloveniju iz Hrvatske stigao u pet ujutro, već u šest sati bi bio izručen, rekao je Roman Leljak.

Prijatelju Roman u potpunosti Te podržavam, ali samo ukazujem da je to posao nesposobne babe ZHŠ i njenih orjunaških suradnika u DORH-u kojeg vode već 30 godina, a ne Vlade. Ili griješim?”, napisao je Glavaš.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari