Connect with us

Komentar

Zašto HTV voli propagatore četništva?

Objavljeno

on

Danima u javnosti odjekuje izjava patrijarha SPC-a Porfirija u Dnevniku HTV-a da su neka mjesta u Stepinčevim pismima “duboko problematična”.

Većina je Hrvata zgranuta, mons. Juraj Batelja odgovara patrijarhu i tvrdi da u pismima nema ništa protukršćansko, prosvjeduje HRT-u, nazivajući ga Porfirijevom dalekovidnicom, pišu i traže ostavke generali i intelektualci… I zašto sve to?

Zato što je Porfirije iznimna osobnost, jer nije mala stvar da je kao jedan od poglavara Srpske pravoslavne crkve u Kanadi pjevao četničke pjesme, što se nikad nije usprotivio svome prethodniku Irineju koji je Stepinca nazvao “ustaškim vikarom” i što je sad na čelu Crkve koja je prije petnaestak godina svetima proglasila dvojicu četničkih koljača – Milorada Vukojičića Macu i Slobodana Šiljka.

Za televiziju na kojoj se Domovinski rat naziva građanskim, na kojoj se blati Tuđman i njegovo državotvorstvo, na kojoj Ivo Goldstein traži da se Hrvatska razračuna sa Stepinčevom ostavštinom, normalno je da objavljuje razgovor s Porfirijem, kao što je bilo normalno da se u emisije zove Miloševićeva ministra i najvećeg propagatora četništva u Srbiji Aleksandra Tijanića. Sprem’te se, sprem’te, pretplatnici HRT-a!

Milan Ivkošić / Večernj list

Nino Raspudić: Neka Porfirije objavi sporna pisma

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari