Pratite nas

Reagiranja

Zašto je napadnut Thompsonov koncert na splitskoj Rivi uoči proslave Dana pobjede

Objavljeno

na

ZA NAJBOLJI ODGOVOR NA POSTAVLJENA PITANJA POKLANJAMO 4 CD-a ‘ANTOLOGIJA MPT-a S POSVETOM MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA

Na portalu Slobodne Dalmacije koja je bila u vlasništvu propale tvrtke EPH, kojoj je bivša Milanovićeva vlada oprostila oko dvije milijarde dugovanja, dok je u isto vrijeme progonila Thompsona lažno ga optužujući za nesrazmjer između imovine i prijavljenih prihoda te ga pod prijetnjom ovrhe opljačkala i natjerala na plaćanje velikih iznosa istog tog nepostojećeg poreza (koje je Thompson na kraju i morao platiti), dakle danas u predizborne svrhe, Hanza Media mobilizira svoje glasače (čitatelje) kako bi vratili uslugu Milanoviću koji im je taj kriminal i omogućio, a pod krinkom napada na gradonačelnika grada Splita Andru Krstulovića Oparu napadaju Thompsona i hrvatske branitelje.

Jedan od razloga tih napada je kako oni sami kažu i Thompsonov koncert na splitskoj Rivi uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kada slavimo veličanstvenu pobjedu naših branitelja “Oluja 95.”. nad srpsko-jugoslavenskim agresorom.

Taj koncert je organizirao Grad Split na molbu braniteljskih udruga grada Splita i županije Splitsko-dalmatinske.

Po njihovom pisanju Thompson u Splitu ne smije pjevati jer kako iz Slobodne Dalmacije pišu da Split nije hrvatski već partizanski grad u kojem još živi 15000 sudionika NOB-a.

Također, jedan od razloga tih napada im je i podizanje spomenika Frani Tenti na Marjanu.
Frane Tenta je bio mladić kojeg je komunistička vlast osudila i mučki ubila u Lepoglavi na odsluženju kazne jer je nakon drugog svjetskog rata skinuo Jugoslavensku zastavu, a postavio hrvatski barjak bez zločinačke petokrake.

Možemo samo zamisliti kako bi prošao novinar i njegova tvrtka da su takav članak pisali u vrijeme komunizma o njihovih borcima.

Budući da je i Thompson jedan od hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata smatramo i njega zaslužnim za slobodu koju uživamo svi mi pa i novinari koji mogu pisati sve što žele kao i javno iznositi svoju mržnju i netrpeljivost prema onima koji su ovu državu stvarali.

Pokušat ćemo s Vama podijeliti razmišljanja zbog čega su novinari Hanza Medije uza sve probleme koje je ove godine naša država imala, izdvojili upravo ta dva po njima “skandala”, Frane Tenta i Marko Perković Thompson.

Tražimo najbolji odgovor na pitanje što su nam (novinar u pokušaju) i njegova tvrtka htjeli reći ili poručiti ovakvim člankom.

1. U predizborne svrhe žele mobilizirati sve svoje potencijalne birače i pozvati ih da za predsjednika države biraju Zorana Milanovića koji će svojom politikom nastaviti rušiti temelje hrvatske države koju nikada nisu htjeli, koji će nastaviti proganjati sve one koji su nastojali kroz svoj rad promicati naše vrijednost, a među kojima je i sam Marko Perković Thompson.

2. Žele nam poručiti kako njima smeta što slavimo pobjede iz Domovinskog rata?

3. Žele nam poručiti kako su branitelji iz Domovinskog rata neprijatelji hrvatskoga naroda i da smo trebali dozvoliti jugo-četnicima da nas oslobode od nas samih?

4. Žele nam poručiti kako je u redu zatvarati i mučiti do smrti one koji drugačije misle?

5. Nešto drugo…

Pravila pod kojim ćemo pokloniti 4 CD-a ‘Antologija’ Marka Perkovića Thompsona s njegovom posvetom za najbolji odgovor na jedno od pitanja su:
– Prije odgovora kopirati broj i pitanje, nakon toga ispod napisati odgovor.

– Da je korisnik član (Fan) Facebook stranice https://www.facebook.com/marko.perkovic.thompson (ako do sada niste, kliknite da vam se stranica MPT-a sviđa) i da je korisnik pratitelj Instagrama https://www.instagram.com/thompson_hr/ (ako do sada niste kliknite da pratite Instagram MPT-a).
– Odgovor mora biti bez ikakvih uvreda prema bilo kome.
– Utječe broj lajkova ali nije presudno.
– Administratori donose odluku o najboljem odgovoru.
– Nagradna igra završava (ponedjeljak) 30. prosinca 2019. u 20 sati.

Uredništvo stranica MPT-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Zajednica utemeljitelja HDZ-a ‘dr. Franjo Tuđman’: Pokažimo odgovornost i zajedništvo

Objavljeno

na

Objavio

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ iz osjećaja odgovornosti prema svima koji podnose težak teret krize u kojoj se, baš kao i sve druge zemlje našla i naša domovina, poziva na nužno potrebnu odgovornost. To podrazumijeva zajedništvo oko napora koje kao društvo ulažemo kako bi zaštitili zdravlje i živote ljudi, te ublažili posljedice ove krize na naše gospodarstvo.

Zbog toga je neprihvatljivo ovu krizu, koju nitko u Hrvatskoj nije izazvao niti na bilo koji način uzrokovao, stavljati u neprihvatljiv politički kontekst, optužujući Vladu, a time i HDZ, da na njoj žele politički profitirati. Takvo neodgovorno lamentiranje mogu si dopustiti samo oni koji su nesvjesni dubine ove krize i zahtjevnosti vremena koje je pred nama, omalovažavajući sve istinske napore da iz ove situacije izađemo sa što manje žrtava.

Zbog toga Zajednica utemeljitelja, svjesna da će razvojem krize rasti broj neodgovornih i zlonamjernih pojedinaca, ali i onih koji u strahu od neizvjesnosti gube živce i traže sve i odmah, poziva sve dobronamjerne ljude da zadrže prisebnost, ne podliježu iracionalnim pozivima na ignoriranje zdravstvenih rizika i širenju panike. Vodimo računa da upravljanje krizom ovakvih razmjera nije jednostavan posao, da nitko ne može predvidjeti duljinu njenog trajanja i da su sredstva s kojima država raspolaže limitirana.

Stoga pozivamo sve, neovisno u kojoj se ulozi nalaze i neovisno pripadaju li javnom ili privatnom sektoru, na razboritost i ponašanje koje će nam omogućiti da sačuvamo supstancu koja će nam, kada zdravstvena kriza završi, omogućiti nastavak gospodarskih aktivnosti.

Od onih koji su nas, kada je naša Vlada gospodarske i financijske teme tretirala kao prvorazredna pitanja, napadali ideološkim floskulama i predbacivali nam izmišljeno „ideološko zastranjivanje“, ne očekujemo da u ovoj krizi budu konstruktivni ni prema Vladi ni prema HDZ-u. Ali moramo ih pozvati da makar u ovim teškim okolnostima neutemeljenim kritikama prestanu nanositi štetu čitavom društvu.

Apeliramo na sve da se suzdrže od pamfletističkog pristupa ozbiljnim temama. Pozivamo sve aktere na političkoj i društvenoj sceni da se klone nerazumnog pretjerivanja i pokušaju biti odgovorni prema sebi, svojim obiteljima i čitavom društvu.

Pobrinimo se da na kraju svega, kad utihnu zasljepljujuće strasti i isključivost sudionika, naše ponašanje u vrijeme ove krize dobije zadovoljavajuću ocjenu.

Mario Kapulica

Predsjednik Zajednice Utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi reagirao na prozivanje hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Reagiranje Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi na prozivanje hrvatskih branitelja od strane Tomislava Klauškog

„Teret solidarno podnose svi. A hoće li ga podnijeti i branitelji?“, piše Tomislav Klauški u svojoj kolumni. A što je prava istina? U obvezi zaštite istine i digniteta hrvatskih branitelja dužni smo reagirati:

Gospodine Klauški, ne baš toliko davnih devedesetih pa da ste sve mogli zaboraviti upravo smo mi, hrvatski branitelji, stali u obranu građana i zajedno stvorili Republiku Hrvatsku, za javnost bili smo heroji, upravo onakvi kakvima danas zaslužno titulirate medicinsko osoblje i, za svaku pohvalu, stožer za obranu od korone.

Samo zlonamjerna osoba može nas dovoditi u kontekst onih kojima do Hrvatske i njenih građana nije stalo, samo onaj koji ne želi vidjeti ne uočava da branitelji dijele sudbinu svog naroda. Solidarnost smo pokazali u mnogim teškim trenutcima od skupljanja pomoći do volonterskog rada kada je trebalo pomoći poplavljenima u Gunji, čišćenje snijega gdje god je zatrebalo bilo da se radilo o Splitu, Zagrebu ili Žumberku… gasili požare, čistili podmorje, raščišćavamo nakon potresa…, poduprli smo djelatnike Imunološkog zavoda, radnike RIZ-a i Kamenskog, pružili smo potporu Sindikatu medicinskih djelatnika, podržali prosvjetne djelatnike…Tada su nas mediji prozivali da se u sve petljamo.

Danas, u vrijeme krize izazvane COVID-19 i potresom na području grada Zagreba, hrvatski branitelji su se, sukladno svojim mogućnostima i zdravstvenom stanju, stavili na raspolaganje lokalnim stožerima CZ i opet su tu na ispomoći svom narodu i Domovini. Pitajte npr. u KBC-u Firule tko je napravio konstrukcije za dezinfekcijsku prostoriju.

Gospodine Klauški, znate vi dobro, no ne želite vidjeti pa vas podsjećamo da je nesretno stradali radnik pri saniranju posljedica potresa u Zagrebu – hrvatski branitelj.

Dobro je vama poznato i da je oko 190 000 hrvatskih branitelja još radno aktivno, njih će kriza zahvatiti kao i sve ostale radnike, umirovljeni će dijeliti sudbinu svih umirovljenika, a nezaposleni neće biti u različitoj poziciji od ostalih nezaposlenih. Naravno, o njima vi niste ni razmišljali. Vas žuljaju oni koje smatrate povlaštenima.

Valjda su povlašteni zato što više nisu živi, što su poginuli da bi vi danas mogli slobodno pisati. Da – 14 330 obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja prima obiteljsku mirovinu, njima žrtva nije strana, žive je svaki dan od trenutka kad su ostali bez svojih voljenih. Vas žuljaju i ratni vojni invalidi, ni njima žrtva nije nepoznata, vrlo je „opipljiva“, nedostaju udovi ali još bole, ožiljci su zarasli, ali ne i rane. Rane im ljudi poput vas prekapaju svakodnevno. Da, 55 738 hrvatskih branitelja prima invalidsku mirovina jer je dijelilo sudbinu svog napadnutog naroda.

Sasvim slučajno se niste sjetili još 17 kategorija određenih prema posebnim propisima (pripadnici bivše JNA, sudionici NOR-a, bivši službenici u saveznim tijelima bivše SFRJ, zastupnici u Hrvatskom saboru, članovi Vlade, suci Ustavnog suda, članovi Izvršnog vijeća Sabora, članovi HAZU-a…).

Svjesno i namjerno potičete dodatni nemir u ovo vrijeme velike krize i nesigurnosti, unosite dodatne podjele u društvu i neistinito informirate javnost. Ako ćemo barem vas spasiti od frustracije rado ćemo biti dežurni negativci i vječni krivci za sve.

Gospodine Klauški, podsjećamo vas, iako ne sumnjamo da vaš britki novinarski um i to zna, da od rata za nas branitelje traje „pandemija umiranja“. Naime, od završetka Domovinskog rata umrlo je više od 65 tisuća hrvatskih branitelja, a 74 440 hrvatskih branitelja nezaposleno je i nema nikakva primanja te živi na rubu egzistencije.

Stvarno smo povlašteni! Imali smo privilegiju dati život, dijelove svojeg tijela, već dugi niz godina imamo privilegiju umirati ranije od prosjeka opće populacije RH. Teret, čini se, solidno podnosimo kad to vi niste ni uočili!

Čovjek, gospodine Klauški, da bi mogao biti slobodan i nezavisan, da bi mogao biti Čovjek – mora biti smion. Smionost se rađa u bitci između racionalnog i iracionalnog; ubijen, razdrt, raskomadan, ali nepokoleban. To je hrvatski branitelj, tako smo se zaputili povijesnom stazom do Oluje i do danas. Ništa na ovom svijetu ne može nas pokolebati u ustrajanju na toj stazi, pa ni opasna zbrka koju vi kreirate. Pitamo se, s kim solidarno?

Hrvatski branitelji su bili na najčasnijem mjestu na kojem su mogli biti kada je to Hrvatskoj trebalo, obranili što se obraniti moglo, oslobodili što je okupirano i samom svojom nazočnošću prihvatili rizik smrti, invaliditeta, zarobljavanja, mučenja…, a što se tiče doprinosa hrvatskih branitelja u svim dosadašnjim kriznim situacijama bili smo i ostali prvi i DOMOVINI VJERNI.

S poštovanjem,

ZUV HGP
predsjednik
Krešimir Maretić

Jan Ivanjek: Tko će se sad usuditi reći da Hrvatskoj vojsci treba rezati proračun, ili da ne trebaju avioni, oprema, veće plaće

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari