Connect with us

Komentar

Zašto je predsjednik vlade Zoran Milanović nebitan?

Objavljeno

-

Zato jer po svojim uvjerenjima nije SDP-ovac, čak ni boljševik, nego SDP-ovac po trenutnoj stranačkoj iskaznici, sve ostalo u Milanovića je šuplja logoreja bubuljičava ambicioznog gimnazijalca i priučenog političara.

[ad id=”68099″]

On je kukavičije jaje podmetnuto prije točno šesnaest godina kad je dio HDZ-a s pomoću vanjske sile, u ovom slučaju SDPartije, htio reorganizirati svoju stranku. Vrlo ambiciozan i rizičan plan.

Više je biračke mržnje prema SDP-u prouzročio Zoran Milanović nego svi katastrofalni rezultati njegove vlade zajedno. Njegova samozaljubljenost izražena logorejičnim lupetanjem, krivo izrečenim citatima i nesuvislostima inaugurirala je političkog harlekina i kvartovsko spadalo visoke rezolucije prerušenog u državnika. Milanović je osoba s velikim poteškoćama, Hrvatska je premala zemlja da bi bez trajnih posljedica izdržala njegovu dijagnozu.

Da bi se usporedila Milanovićeva policijska demokracija i ono što je on učinio s braniteljima na Markovu trgu, usporedimo na primjer s Tomom Mahanyenom, vijetnamskim veteranom koji od završetka rata u Vijetnamu protestira na samoj ogradi ispred Bijele kuće. Godinama upozorava na velik broj samoubojstava među ratnim veteranima i u nekoliko je navrata štrajkao glađu. I to traje decenijama, u međuvremenu je tamo izgradio i svoj „šator“, improviziranu skalameriju koja je postala njegova službena adresa i na njoj prima poštu i mirovinu. Tom Mahnany je washingtonska turistička atrakcija, a ne uznik vezan uz ogradu. Svi američki predsjednici priznali su njegovo pravo na mišljenje, na protest, nisu na njega slali policiju, redarstvenike kako to punim ustima samodopadnosti izgovara Zoran Milanović, jer Tom Mahany je američki ratni veteran. ratnik je učinio što se od njega očekivalo, Amerika je dužna saslušati njegovo demokratsko pravo na mišljenje pa tko će bolje.

Trg svetog Marka na zagrebačkom Gornjem gradu je sveti prostor hrvatske države, tamo izvučen pendrek ima jaku poruku; pokušaj policijskog osvajanja i ulaska u crkvu svetog Marka je bez presedana, to ni Titovi komunisti nisu radili u pol bijela dana. Zoran Milanović je naredio da se izvuče pendrek, a kako će ga stavit natrag u korice vidjet ćemo ponedjeljak, 1. Lipnja ili neki drugi ponedjeljak.

Nedolaskom na svečanu sjednicu 30. svibnja u subotu pokazao je političku dosljednost svog prkosa, jer kao što prije dvadeset i pet godina SDPartija nije htjela glasovati za razvrgavanje ustavnopravnog poretka sa SFRJ, tako ni on nije želio nazočiti svečanosti. HDZ, koji je stvorio hrvatsku državu, potpredsjednik sabora, Srbin Nenad Stazić, grubim je riječima izvrijeđao dan prije u Saboru i istjerao iz Sabora. Na Hrvatima je da ocjene koliko će trpiti bahatost i vladavinu srpske manjine u Hrvatskoj i dijagnozu Zorana Milanovića.

L. C.

Pregovori u Vladi – Matić: sve branitelje volim, ali na srcu su mi 100%-tni invalidi i djeca poginulih branitelja

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari